Bezoek ook eens Ze.nl
 • Recensies » TV-series
Beauty and the Beast: eerste indruk

Beauty and the Beast: eerste indruk

Is deze nieuwe CW-serie fantastisch mooi of beestachtig slecht?

Beauty and the Beast heeft niks te maken met het Disney-sprookje, maar wel iets met een televisieserie die in 1987 op de buis was en dezelfde naam droeg. De ouderwetse Beauty and the Beast was op de zender CBS te zien en deze CW-variant is losjes gebaseerd op die van de concurrent.

The Beaty and the Beast

Autopech
Beauty, die in de serie Catherine Chandler heet, wordt gespeeld door Kristin Kreuk, die we kennen als Lana uit Smallville. Het begint allemaal met een scène waarin Chandler werkzaam is in een bar en deze afsluit. Als ze autopech heeft en haar moeder vraagt met de opstartkabels te komen, worden de twee beschoten door onbekende mannen. Helaas haalt haar moeder het niet, maar Chandler weet een bos in te rennen. De mannen komen achter haar aan, maar ze wordt gered door The Beast. Misschien toch wel een kleine overeenkomst met Disneys Belle en het Beest, want als Belle naar haar zieke vader gaat en wordt aangevallen door wolven, komt Beest haar ook redden.

Krantenknipsels
Hoe dan ook, vervolgens springen we jaren verder. Chandler is een detective die een moord probeert op te lossen, maar uitkomt bij een man die wordt neergezet als The Beast. Hij heet ook wel Vincent Keller en is vertolkt door Jay Ryan, bekend van Terra Nova (Curran) en Neighbours (Jack Scully). Uiteraard herkent zij de man die haar leven redde meteen, vooral als hij krantenknipsels in zijn kamer laat liggen over de moord op haar moeder. Als hij haar wegstuurt, dan gaat ze verder met haar moordzaak, maar ze kan het uiteraard niet loslaten.

Diepgang
Chandler en Keller zijn niet de enigen die in de serie voorkomen, want de detective heeft ook een vrouwelijke collega waar ze min of meer vriendinnen mee is. Verder wordt er weinig op de relatie tussen de twee ingegaan, omdat er immers een zaak opgelost moet worden. Toch zit er sowieso weinig diepgang in deze eerste aflevering van seizoen 1 van Beauty and the Beast. Het is overduidelijk dat die moordzaak er niet echt toe doet en dat het alleen maar draait om Chandler en Keller die langzamerhand verliefd op elkaar worden.

The Beaty and the Beast

Cliché’s
Misschien komt het door het ‘gebaseerd op de serie uit 1987’-gedeelte, maar Beauty and the Beast zit tjokvol cliché’s. Steeds als er een andere locatie is, dan worden tussendoor helicopterbeelden van een stad getoond, er wordt erg veel geleend van andere films en series en wanneer de dames bij een verdachte aanbellen, dan zegt hij: “Dit gaat toch niet over die snelheidsovertreding he? Ik was echt wel van plan die boete te betalen, hoor.”

Captain America
Deze pilot aflevering is niet grappig, er zit totaal geen diepgang in en de cliché’s zijn onoverkomelijk slecht. Waar je in detectiveseries normaal wordt uitgedaagd te bedenken wie het heeft gedaan, is dat hier meteen al duidelijk en bovendien ligt de nadruk veel te veel op die beauty-beast-verhouding. Het beest komt overigens niet erg overtuigend over. Eerst blijkt hij een soort Captain America die in het leger een spuit kreeg om zijn DNA te veranderen en vervolgens heeft hij woede-aanvallen alsof hij de Hulk zelf is.
 
Voorlopige conclusie
De eerste impressie van deze romantische detectiveserie is weinig positief. De serie is té voorspelbaar, zit bomvol afgezaagde grapjes en dialogen en weet in deze eerste aflevering niet te overtuigen. Het lijkt er vooral op dat Beauty and the Beast zo’n beetje alle scènes bij elkaar heeft gepuzzeld uit andere series en films en voelt niet alsof de kijker iets vernieuwends wordt voorgeschoteld.
 

Cast:

Kristin Kreuk
Jay Ryan

Genre:

Misdaad

Releasedatum:

11 oktober 2012

Oordeel bezoekers:

(2 stemmen)
 • Speelduur:

  45 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...