Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Lawless - recensie

Lawless - recensie

Western-achtige actiefilm met lieve romantiek en lome momenten.
 
Men neme een familie bestaande uit drie broers die met zijn allen in de drankstookbusiness zitten in de tijd dat Amerika was drooggelegd. De oudste communiceert vooral door wat te brommen, de middelste loopt achter hem aan en geniet iets te veel van het eigen product en de jongste is de benjamin die zich iets te graag wil bewijzen. Dit gegeven alleen is al het maken van een film waard, maar gooi er een vervelende hulp-sheriff bij die zijn haar net zo gitzwart verft als zijn ziel is en het feest is compleet.

Lawless

Feest
Lawless is in vele opzichten namelijk een feest en misschien zelfs eentje van tegenstellingen. Er zitten bijvoorbeeld tientallen liters bloed en gore in, maar ook aandoenlijke romantiek en broederliefde. Sommige momenten lijkt het alsof je naar een maffiafilm kijkt, andere momenten is het een ietwat langzame film over een schoffie dat verliefd wordt op de dochter van de priester. Het is een film over diepe dalen en hoge bergen, die het ene moment snel en het volgend moment langzaam aan je voorbij gaan in een fijne autorit. Regisseur John Hillcoat maakte eerst het ietwat saaie The Road, maar heeft nu een waar gebeurd verhaal verfilmd dat barst van de actie, liefde, spanning en lessen over vallen en opstaan. De cast is indrukwekkend, met Guy Pearce (Memento) die de nare hulp-sheriff Charlie Rakes speelt, Tom ‘Bane’ Hardy die de rol van de oudste broer vertolkt en Shia ‘Transformers’ LaBeouf die zoals meestal de rol speelt van een zichzelf overschattende jongen.
 
Hoop op romantiek
Jessica Chastain is ‘de vrouw’ van het verhaal en ze ziet er prachtig uit in haar rol als Maggie Beauford, een vrouw uit de stad Chicago die vlucht voor wat mannen haar daar hebben aangedaan. Of het nu ook daadwerkelijk rustig is waar ze nu in terechtkomt, valt te betwijfelen, maar haar personage zorgt absoluut voor extra rijkheid van het verhaal in de film. Je hoopt als kijker voortdurend dat ze haar romantische gevoelens voor één van de drie broers ook tot uiting zal laten komen. Hoewel de cast uit Hollywoodsterren bestaat die in de grootste blockbusters voorbij zijn gekomen, weten ze stuk voor stuk te overtuigen in hun rollen als Hillbillies uit het zuiden. Dat is namelijk precies wie de echte Bondurants ook waren. Het verhaal uit deze film is namelijk gebaseerd op drie zoons Bondurant, die alcoholische dranken stookten en het niet zo nauw namen met de Wet. Ze deden er alles aan om mensen te laten zien dat de legende over ze klopte: dat ze onsterfelijk waren. Daar komen in de film tot aan het einde voorbeelden van voorbij en opmerkelijk genoeg is dat soms gruwelijk, soms spannend maar ook grappig.
 
Lawless

Conclusie
Meestal zijn gangsterfilms geen langzame, bijna drama-achtig aanvoelende prenten maar hangen ze aan elkaar van actiescenes, moord en list en bedrog. In Lawless heeft regisseur John Hillcoat een geweldige mix tussen drama, actie en zelfs romantiek gevonden en de sterren die hij voor de rollen heeft uitgekozen, vullen deze richting met fantastisch acteerwerk aan.

Regisseur:

John Hillcoat

Cast:

Tom Hardy
Shia LaBeouf
Guy Pearce

Genre:

Misdaad

Releasedatum:

15 november 2012

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  115 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...