Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Top 10
Top 10 apps voor filmliefhebbers

Top 10 apps voor filmliefhebbers

Wat zijn de beste film-apps voor op je smartphone en tablet? MovieScene zocht het voor je uit. En heb je zelf film-apps waar je niet zonder kan maar hier niet bijstaan: zet ze in de comments hieronder!

10 - TVGiDS.tv
De papieren televisiegids is tegenwoordig wat achterhaalt, maar de digitale versie is haast onmisbaar op je smartphone of tablet. Met deze app van TVGiDS.tv kan je gemakkelijk zien wat voor programma’s er op televisie komen, maar nog veel belangrijker: welke films er op televisie komen. De app biedt je een handig overzicht van welke films er te zien zijn en toont daar informatie bij zoals de synopsis van de film, het cijfer dat de film heeft op IMDb en de trailer van de film. Het is ook mogelijk om een herinnering in te stellen, zodat je automatisch een melding krijgt wanneer de film gaat beginnen.

Download TVGiDS.tv voor Android
Download TVGiDS.tv voor iOS

9 - Pathé Mobiel
Als je een Pathé Unlimited Card hebt of gewoon vaak naar een Pathé bioscoop gaat, dan moet je deze app hebben. Na het kiezen van een bioscoop kun je precies zien welke films er draaien en hoe laat ze die dag draaien. Uiteraard is het ook mogelijk om een trailer (met Nederlandse ondertiteling) te bekijken, maar nog veel handiger is dat je gelijk kaartjes (inclusief zelfgekozen zitplaats) kunt reserveren.

Download Pathé Mobiel voor Android
Download Pathé Mobiel voor iOS

8 - YouTube
Vaak staat deze app al op je smartphone/tablet geïnstalleerd, maar mocht je hem nog niet hebben, dan is dit zeker een aanrader. YouTube staat namelijk niet alleen maar vol met niezende pandaberen en lachende baby’s, er zijn ook genoeg (korte) films en trailers te vinden. Wist je bijvoorbeeld dat je een film als Eden Lake geheel gratis op YouTube kan bekijken?

Download YouTube voor Android
Download YouTube voor iOS

7 - BSPlayer / OPlayer
Heb je de nodige films al zelf op je computer staan, dan is het soms fijn om die lekker ontspannen in bed of tijdens een lange treinrit te kunnen bekijken op je smartphone of tablet. Voor Android is de videospeler BSPlayer aan te raden. Deze app ondersteunt verschillende formaten en speelt (mits je een aardig toestel hebt) HD-films probleemloos af. Ondertiteling wordt ook ondersteunt en kan bovendien automatisch gedownload worden.

Voor iOS (oftewel het besturingssysteem dat op iPhones en iPads draait) is er geen BSPlayer -app, maar een goed alternatief is OPlayer. Deze app biedt dezelfde functionaliteit als BSPlayer en voegt er nog een hele rits aan extra functies aan toe.

Download BSPlayer voor Android
Download OPlayer voor iOS

6 - My Movies
Een beetje filmliefhebber heeft al gauw een flinke collectie aan DVD’s en deze moet uiteraard bijgehouden worden. Voor het bijhouden van deze collectie biedt de app My Movies uitkomst. Met deze app kun je films aan je (digitale) collectie toevoegen, waarbij de app meerdere uitgaven van een film toont zodat je precies weet welke versie je hebt. Natuurlijk toont de app alle info van een DVD, zoals de extra’s die erop staan, welke ondertiteling erop te vinden is en nog veel meer handige info. Mocht je weleens per ongeluk een film voor een tweede keer gekocht hebben omdat je niet zeker wist of je hem al had, dan biedt deze app uitkomst.

Download My Movies voor Android
Download My Movies voor iOS

5 – SeriesGuide Show Manager / TvShow Time
Gezien de populariteit van series mogen deze apps niet in dit lijstje ontbreken. Wie meerdere series volgt weet dat het soms lastig kan zijn om bij te houden wanneer welke serie nou wordt uitgezonden. Met deze twee apps wordt dat een stuk gemakkelijker om bij te houden. Je stelt simpelweg in welke series je volgt en de app toont vervolgens automatisch wanneer er nieuwe afleveringen te zien zijn. Wanneer je een aflevering hebt bekeken kan je dit aangeven en zo weet je precies waar je met een bepaalde serie gebleven bent. Android-gebruikers kunnen hiervoor de app SeriesGuide downloaden en iOS-gebruikers kunnen terecht bij de app TvShow Time.

Download SeriesGuide Show Manager voor Android
Download TvShow Time voor iOS

4 – HBO GO
We hebben er lang op moeten wachten, maar HBO is eindelijk ook in Nederland te verkrijgen. Deze app van HBO is verplichte kost als je geabonneerd bent op HBO. Na het installeren van HBO GO heb je direct toegang tot HBO-series als The Sopranos en Game of Thrones, maar ook de films die HBO aanbiedt zoals The Avengers.

Download HBO GO voor Android
Download HBO GO voor iOS

3 – Official XBMC Remote
Als je gebruikmaakt van de gratis mediacentersoftware XBMC, dan mag deze app niet op je smartphone of tablet ontbreken. XBMC maakt het al erg gemakkelijk om films en muziek af te spelen, maar met deze Official XBMC Remote wordt het bedienen van XBMC nog gemakkelijker. Met deze app verander je jouw toestel in een afstandsbediening, zodat je zo vanaf de bank XBMC kan bedienen.

Download Official XBMC Remote voor Android
Download Official XBMC Remote voor iOS

2 – Ziggo TV / KPN iTV Online / Horizon.TV
Televisie kijken doe je al lang niet meer alleen op een televisie. Tegenwoordig kan je gewoon je tablet erbij pakken en zo live televisie (en dus films die worden uitgezonden) kijken. Ziggo, KPN en UPC bieden elk hun eigen app aan om dit te kunnen doen, waarbij UPC als enige nog geen app voor Android heeft uitgebracht met deze functionaliteit. Uiteraard moet je wel bij de betreffende aanbieder een abonnement hebben, maar als dit het geval is kan je gratis van deze dienst gebruikmaken.

Download Ziggo TV voor Android
Download Ziggo TV voor iOS

Download KPN iTV Online voor Android
Download KPN iTV Online voor iOS

Download Horizon.TV voor iOS

1 – IMDb Movies & TV
IMDb is de grootste filmdatabase op internet en zo’n beetje alles wat je op de website van IMDb kan vinden is verwerkt in de app. Na het inloggen met je bestaande gebruikersaccount kan je gelijk je bestaande Rating History en Watchlist bekijken en bewerken. Met deze app heb je altijd alle filminfo op zak.

Download IMDb voor Android
Download IMDb voor iOS

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...