Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Columns
Peter: Komt de Family Guy-film te laat?

Peter: Komt de Family Guy-film te laat?

Peter de JongePeter de Jonge plunderde op jonge leeftijd wekelijks de videotheek leeg en kwam thuis met de meest slechte actiefilms, uitgekozen met goedkeuring van zijn vader. Diezelfde vader viel ooit ‘s avonds op de bank in slaap, waardoor Peter op negenjarige leeftijd The Shining al te zien kreeg. Sindsdien is zijn filmsmaak, naar eigen zeggen, sterk verbeterd.
Family Guy is alweer dertien jaar oud en de animatieserie is inmiddels bezig met het elfde seizoen. In die tijd heeft de serie moeten strijden om zijn bestaansrecht, door maar liefst twee keer te zijn gecancelled, de kritiek op de gelijkenissen met The Simpsons en de beruchte cutaway-grappen (“Remember when…”). Toch heeft de serie zijn plek inmiddels verdiend en mag deze zich nu meten met andere animatieseries als South Park en The Simpsons. Net als The Simpsons en South Park lijkt er nu ook voor deze animatieserie een film te komen, maar de vraag is of we hier nog wel op zitten te wachten. Inmiddels kennen we de familie Griffin wel, toch?

Family Guy movie

South Park movieSouth Park was de eerste animatieserie van deze drie die met een film kwam. Het was 1997 toen de animatieserie aan de wereld werd geïntroduceerd en het duurde niet lang voordat de jongens Stan, Kyle, Kenny en zelfs Cartman een plekje in ons hart hadden veroverd. Twee jaar later besloten de makers, Trey Parker en Matt Stone, een film uit te brengen en het werd een groot succes. De film was niet slechts een lange aflevering en de musicalnummers waren een schot in de roos. De makers hadden groot gelijk om zo snel al met een film te komen, waardoor de film vers aan voelde en we nog lang niet alle gekkigheid van het dorpje South Park hadden gezien.

the simpsons movieAnders lag het bij de film van The Simpsons. Voor mij blijft het een raadsel waarom Matt Groening achttien jaar na de eerste aflevering van The Simpsons besloot om alsnog een film uit te brengen. Inmiddels waren er al zestien seizoenen van The Simpsons vertoond en de rek leek er al een beetje uit. Het gevaar lag hierdoor op de loer dat The Simpsons Movie mosterd na de maaltijd zou zijn en met weinig nieuws zou komen, en als je het mij vraagt was dat ook het geval. De film trapte precies in de valkuilen die de makers van South Park met hun film wisten te vermijden. De film was bij lange na niet slecht en op momenten erg grappig, maar het voegde niets toe aan de serie en het verhaal van de film had makkelijk in een aflevering van The Simpsons gepast.

Nou heeft Seth MacFarlane het nog niet zo bont gemaakt dat hij na achttien jaar pas met een film komt van zijn animatieserie, maar dertien jaar is nog steeds een hele lange tijd. We hebben inmiddels tien seizoenen kunnen lachen om de familie Griffin en de serie is daardoor onderhand wel wat voorspelbaar geworden. Kan het dan nog wel goedkomen met een Family Guy film of is die gedoemd om te mislukken? De timing is niet perfect, maar MacFarlane lijkt in ieder geval meer inzicht te tonen in een Family Guy film dan Matt Groening had met The Simpsons Movie. Volgens MacFarlane is The Simpsons Movie een hilarische film, maar is het verhaal te simpel voor een film en had die daarom beter in een aflevering van de serie gepast. MacFarlane wil met de Family Guy film daarom iets doen wat op televisie onmogelijk zou zijn, maar wat hij dan in gedachten heeft is nu nog onduidelijk. Wordt het simpelweg zo grof dat het niet op televisie vertoond zou mogen worden of denkt MacFarlane een stapje verder en wil hij daadwerkelijk met iets nieuws komen?

Voor nu is het afwachten geblazen. Het is nog onduidelijk wanneer de film moet komen, maar dat hij er komt is in ieder geval zeker. Met Ted heeft Seth MacFarlane bewezen dat hij weet hoe je een (succesvolle) live-action film kan maken. De vraag is nu of hij het ook in zich heeft om de animatieserie waarmee hij beroemd werd succesvol weet te vertalen naar het grote scherm.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...