Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Columns
Laura: The Walking Homeland: Once Upon a Breaking Bad

Laura: The Walking Homeland: Once Upon a Breaking Bad

Laura KempenaarOm komedies lacht ze nooit, tranen komen alleen bij films over dieren en voorspelbaar-heid vindt ze een grote dooddoener. Er is echter iets aan films dat Laura Kempenaar nog veel meer bezighoudt: de veelal ontbrekende, geschikte representatie van vrouwen.
Natuurlijk ken je Moviescene vooral van het woord movie, films dus, maar zoals je waarschijnlijk ook wel eens merkt, gaan we verder dan dat. We recenseren ook series en dat doen we niet voor niets. Series zijn de nieuwe films. Wat boeien de Oscars nog, als je ook Emmy’s hebt?

Als je na het werken, het huishouden en het knuffelen van je katten nog tijd over hebt, wat doe je dan met die tijd? Aangezien ik zowel films, series als games recenseer, is dat bij mij elke dag weer een dilemma. Elke dag, want ik ben een gigantische huismus door mijn hobby’s die mij aan de buis kluisteren. Ik vind het steeds moeilijker om films te kijken, omdat ik simpelweg wordt overspoeld met games in deze feestdagenperiode. Zeker nu Nintendo met de nieuwe console Wii U is gekomen. Toch is dat niet het enige dat mij ervan weerhoudt eindelijk met mijn 22 James Bond-films op Blu-ray verder te gaan, of eindelijk mijn Disneyproject weer wat aandacht te geven (jawel, het is mijn levenswerk om alle films van Disney te hebben gezien, momenteel ongeveer vijfhonderd).

 
Series. Series zijn dé reden dat ik de laatste tijd aanzienlijk minder films op mijn watchlist heb staan. The Walking Dead, Breaking Bad, Once Upon a Time, Fringe, Homeland, Gossip Girl, The Office, Parks & Recreation, Elementary, Sherlock... Ik kijk ze allemaal en ik wil daar eigenlijk nog Boardwalk Empire, Arrow, Mad Men, Grimm en New Girl aan toevoegen. Het vervelende is ook de kwaliteit van series, die tegenwoordig erg hoog is. Natuurlijk heb ik niet in alle series zin, want Modern Family, Alphas, Game of Thrones en Life’s Too Short zijn niet mijn ding. Toch blijft er wel erg veel over waar een heleboel tijd in gaat zitten. Tijd die je (net als geld) maar een keer kunt besteden. Ik vind dat vaak erg moeilijk. Ik merk dat mijn Pathé Unlimited-kaart niet meer zo goed benut wordt als eerder, al komt dat ook door de vele filmfestivals die tussendoor zijn gekomen. Toch word ik er ook een beetje onzeker van. Ik zal toch niet minder van films zijn gaan houden?

Het is namelijk niet zo dat er niet een heleboel prenten zijn die ik nog graag wil zien... Natuurlijk heb ik mijn kaartje voor The Hobbit ook allang gereserveerd en kan ik niet wachten om na duizend keer die trailer te hebben gezien eindelijk de hele film Wreck-It Ralph te bekijken. De grote films krijgen dus echt mijn aandacht wel. Maar er is gewoon niet genoeg tijd voor de kleinere films waarvan ik juist zo kan genieten. Even een rustmomentje, even een straight-to-dvd-film aan. Immers moet je voor een film wel rekenen op een zit van 2 uur, terwijl je met een serie veel ‘verder’ komt omdat dat meestal een half uur, drie kwartier is per aflevering. Voorlopig blijf ik dus nog maar even doorgaan met series kijken, want anders kan ik ook helemaal niet meepraten. Wie praat er nog over films, als je het ook over de laatste gorey aflevering van The Walking Dead kunt hebben?
 
Ik kan me bovendien niet heugen dat series ooit zo goed waren. Een paar jaar geleden volgde ik The L-Word, maar dat was ook eigenlijk wel alles op seriegebied. Terwijl ik nu een lijst van tien series heb die ik tegelijkertijd kijk. Nu komen Breaking Bad, Fringe, The Office en Gossip Girl sowieso na dit seizoen wel tot hun einde, maar ik weet nu al dat er dan weer nieuwe dingen zijn om te kijken. Misschien Joss Whedon’s nieuwe serie S.H.I.E.L.D. of die vette Steven Spielberg/Stephen King-samenwerking genaamd Under The Dome… Ja, Pathé gaat nog veel op me verdienen met die half-gebruikte Unlimited-kaart...

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...