Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Top 10
Top 10 meest gezochte films op Google 2012

Top 10 meest gezochte films op Google 2012

Naar welke films werd in 2012 het meest gezochte op Google? Bekijk hier de top 10.

Het is natuurlijk geen garantie voor een succesvolle film (zo staat The Hobbit niet eens in deze lijst), maar toch is het wel een graadmeter; de Google zoekresultaten. Hieronder vind je de tien films die in 2012 wereldwijd het meest gezocht werden via deze zoekmachine.

10 - Dark Shadows
De ‘nieuwe van Tim Burton’ zorgt natuurlijk direct voor interesse bij veel mensen. Weinig regisseurs hebben zo'n kenmerkende stijl als deze filmmaker, dus het is niet gek dat mensen willen zien hoe zijn nieuwe werk er uit zal zien. En dat was zoals verwacht duister komisch. Misschien iets te eigenzinnig, maar daar maalt de echte fan niet om.

Dark Shadows

9 - Taken 2
Kwaliteit zegt niet altijd iets over de interesse. Hoewel de wereldwijde pers het er over eens was dat dit vervolg niet kan tippen aan de eerste Taken, zorgde dat uitstekende eerste deel er uiteraard voor dat veel mensen wilden weten hoe het zou aflopen met de wraaktocht van Liam Neeson. Het antwoord verklappen we natuurlijk niet, maar het gaat in ieder geval weer gepaard met de nodige botbreuken.

Taken 2

8 - Paranormal Activity 4
Saw heeft plaatsgemaakt voor Paranormal Activity als het gaat om uitgemelkte horrorreeksen. Zoals bij eerdergenoemde films gaat ook hier de originaliteit per deel achteruit. Maar dat geeft helemaal niets, want bij horror gaat het om griezelen en dat deed het publiek massaal. Waarschijnlijk mede dankzij het internet, want daar kwam de homevideo trailer misschien wel het beste tot zijn recht.

Paranormal Activity 4

7 - Ek Tha Tiger
Dat Google het niet alleen in de westerse wereld goed doet, blijkt wel uit de nummer 7 van deze lijst. Waarschijnlijk hebben hier maar weinig mensen gehoord van Ek Tha Tiger, maar als half India deze film opzoekt, gaat het natuurlijk erg hard. Met de immens populaire leading man Salman Khan is het dan ook geen wonder dat deze actiefilm de best bezochte prent in het thuisland werd. Misschien kan zijn aanwezigheid in deze lijst de bekendheid nog wat uitbreiden.

Ek Tha Tiger

6 - John Carter
Interesse in een film zet zich jammer genoeg niet altijd om in commercieel succes. Want hoeveel mensen er ook via Google zochten naar John Carter, de film deed het niet goed genoeg aan de box office. Dat heeft waarschijnlijk voor een groot deel te maken met het feit dat mensen die deze film opzochten niet helemaal vonden wat zij hoopten. Niet geheel terecht, want er zijn veel slechtere films dan John Carter, die wel succes hadden.

John Carter

5 - Magic Mike
Gelukkig is deze lijst niet onderverdeeld in geslacht, want anders zou deze film de Top 10 waarschijnlijk niet eens halen. Want laten we wel wezen; het zijn vooral de dames die ervoor gezorgd hebben dat Magic Mike een succes is geworden. Zij gingen massaal naar deze feelgood film over mannelijke strippers. Zouden zij het ook goed vinden als hun man naar een film over vrouwelijk strippers wilde? Vast wel…

Magic Mike

4 - The Avengers
De eerste zin van nummer 5 kan hier eigenlijk herhaald worden voor het mannelijke geslacht. Want hoewel er vast ook fangirls zijn, waren het hier vooral de heren die de bioscoop wilden bezoeken. En terecht, want gelukkig voor deze liefhebbers stond er eindelijk eens iemand aan het roer met liefde voor de comics. En dat leverde een aantal gedenkwaardige scènes op (Hulk vs. Loki!) waar een andere regisseur zich waarschijnlijk niet aan had durven wagen.

The Avengers

3 - Prometheus
De reden dat men massaal naar Prometheus zocht, was dat lange tijd onduidelijk was wat deze film nu precies zou vertellen. Was het nu wel of geen prequel op de Alien-reeks en in hoeverre zou hij daaraan gelinkt zijn? Tel daarbij op dat men online een aantal prachtige viral campagnes had uitgezet en het is duidelijk waarom er zoveel gezocht werd naar deze film. Het eindresultaat viel een beetje tegen na alle verwachtingen, maar Prometheus bleek zeker de moeite waard.

Prometheus

2 - Skyfall
James Bond heeft miljoenen fans over de wereld en aangezien ook hier de lippen stevig op elkaar bleven, hadden deze vele vragen. Wat is Skyfall? Maakt Q nu eindelijk echt zijn opwachting? Klopt het dat Moneypenny er weer inzit? Geen wonder dus dat Google overuren moest draaien om deze geruchtenstroom te voeden. Maar zoals vaak kon je het beste de film instappen zonder teveel kennis, zodat je nog eens lekker verrast kon worden.

Skyfall

1 - The Hunger Games
Na Harry Potter en Twilight was er in 2012 een nieuwe jeugdromanreeks die het witte doek haalde. Talloze tieners (en stiekem ook veel mensen die daarboven vallen) waren razend benieuwd of de filmwereld hun geliefde boeken eer aan zouden doen, dus zij volgden het laatste nieuws nauwgezet. Waarschijnlijk beviel hetgeen ze zochten wel, want The Hunger Games was een enorm succes en de vervolgen staan reeds gepland.

The Hunger Games

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...