Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Les Infidèles - dvd recensie

Les Infidèles - dvd recensie

Een verzameling korte films over het controversiële thema ‘vreemdgaan’.

In acht afleveringen maken we kennis met ‘de man’ en zijn eeuwige gevecht tegen ontrouw, hoewel de één daar wat harder tegen vecht dan de ander. Vreemdgaan is voor deze types een tweede natuur en ze liegen en bedriegen zich door het leven.

Les Infidèles
 
Mozaïek
Aan Les Infidèles ging een gezonde controverse vooraf. Het pikante thema werd omgezet in enkele suggestieve posters (in Nederland gelukkig toch gebruikt voor de cover van de dvd) die in thuisland Frankrijk voor zoveel klachten zorgden dat ze verwijderd moesten worden. Verschillende regisseurs (waaronder The Artist regisseur Michel Hazanavicius) en schrijvers die samenkomen voor een film vol korte verhalen; dat is een bekend gegeven. Maar waar dit meestal tot een mozaïek leidt waarin de verhaallijnen elkaar overlappen, koos men bij Les Infidèles voor een andere aanpak. De verhalen staan compleet los van elkaar, maar hebben wel telkens dezelfde acteurs in de hoofdrol; Jean Dujardin (ook bekend van The Artist) en Gilles Lellouche, die beiden ook een segment schreven en regisseerden.

Banaal
Les Infidèles bestaat uit zeer diverse segmenten. Zo is er plaats voor grappige momenten van de jacht, maar eveneens voor pijnlijk drama tijdens de confrontatie met de echtgenotes. Tussendoor zien we zelfs enkele sketches met een geinige ontknoping. Het voordeel hiervan is dat de tijd voorbij vliegt en alles lekker wegkijkt, maar de schaduwzijde is dat je nergens echt meeleeft met de hoofdpersonages. Nu blijft het eindresultaat overal nogal oppervlakkig. Dat is jammer, maar hiermee is
Les Infidèles zeker geen wanprodukt. De humor is bij de uitwerking van dit thema uiteraard wel eens banaal, maar dit wordt nooit storend. Als je daar doorheen kunt kijken, blijkt Les Infidèles het hart helemaal niet op de verkeerde plek te hebben. Je ziet een bende losers die worstelen met zaken als ouder worden en zich door affaires nog enigszins gewenst voelen. Neem bijvoorbeeld het segment van Michel Hazanavicius (overigens één van de beste van de verzameling), waarin een zakenman in een hotel zit na een saai seminar. Hij denkt overal wel even te gaan scoren, maar achter zijn rug om blijkt iedereen hem maar een saaie zak te vinden. Als uiterste middel klopt hij aan bij zijn lelijke collega. De conclusie verklappen zou zonde zijn, maar het verloop typeert Les Infidèles.

Les Infidèles

Het is duidelijk dat Les Infidèles een liefdesbaby is van Jean Dujardin en Gilles Lellouche. Met zichtbaar genot spelen zij alle rollen en dat is voor de kijker alleen maar prettig. Het is jammer dat ze soms niet wat subtieler te werk zijn gegaan, maar toch is de film een diverse raamvertelling geworden waarin zij hun talenten kunnen laten zien. Hopelijk komt er een vervolg op dit project met een thema waarin zij iets gematigder neergezet worden.

Extras
De dvd bevat naast wat plichtmatige trailers verder geen extra’s.
 
Conclusie
Les Infidèles is niet de hilarische film geworden die je had kunnen verwachten van de klinkende namen uit de cast. De film grijpt nergens echt de kijker, maar het is te makkelijk om hem weg te schrijven als mislukking. Daarvoor zitten er teveel leuke momenten in deze lekkere wegkijkfilm. Een aardige eerste poging die een betere opvolger verdient.

Te koop vanaf 13 december 2012

Bestel bij Bol.com

Regisseur:

Michel Hazanavicius

Cast:

Guillame Canet
Jean Dujardin
Gilles Lellouche

Genre:

Komedie

Releasedatum:

9 augustus 2012

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  109 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk