Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Top 10
Top 10 verboden films

Top 10 verboden films

Tien verboden films worden door MovieScene even onder een tegel vandaan gehaald.

Het is geen geheim dat er de nodige films bestaan die tegen de grens van het toelaatbare aan zitten en daardoor in sommige landen zelfs verboden worden. Soms komt zo'n film daardoor helemaal niet in roulatie, of verdwijnt deze doordat men besluit de print te vernietigen. Deze top 10 lijst gaat over dergelijke films.

10 - Nosferatu, eine Symphonie des Grauens (1922)
Deze vampierenfilm van de hand van regisseur F.W. Murnau werd voor het grootste deel opgenomen in 1921, maar verboden door Bram Stoker's weduwe. Alle prints en negatieven dienden te worden vernietigd als gevolg van een rechtzaak die gewonnen werd door deze weduwe. Gelukkig voor ons als filmliefhebbers, zijn er nog prints bewaard gebleven die naderhand weer elders ter wereld opdoken. In Zweden werd pas in 1972 de film weer toegestaan.

Nosferatu, eine Symphonie des Grauens
 
9 - A Serbian Film (Srpski film) (2010)
Deze film, die werd verboden in onder andere Spanje, Noorwegen en Brazilië, is mogelijk de meest controversiële film aller tijden. A Serbian Film werd wereldwijd zeer divers ontvangen vanwege het nodige sexuele geweld. De plot van A Serbian Film gaat over een mannelijke pornoster op leeftijd die instemt mee te doen aan nog een laatste film zodat hij het wereldje kan verlaten. Tijdens het filmen komt hij er echter achter dat hij is ingehuurd voor het maken van een snuff film (films met echte verkrachtingen en moorden. Bewijs of ze echt bestaan is nog nooit geleverd) met een pedofielen thema waaraan niet te ontsnappen valt.

A Serbian Film
 
8 - Monty Python's Life of Brian (1979)
Een Monty Python film in de lijst met verboden films? Jazeker! Door velen werd Life of Brian namelijk gezien als een regelrechte belediging van het Christendom. Hierdoor werd de film aanvankelijk verboden in diverse Britse gemeentes, maar dat haalde weinig uit. Mensen gingen simpelweg ergens anders de film kijken. In Ierland is de film zelfs acht jaar verboden geweest en in Noorwegen een jaar. Italië vertoonde de film pas voor het eerst in 1990. En dat allemaal door een ontzettend grappige scène, waarin diverse mensen worden gekruisigd en vervolgens Always Look on the Bright Side of Life zingen.

Monthy Python's Life of Brian
 
7 - The Outlaw (1943)
In 1943 werd The Outlaw gemaakt en onmiddellijk verboden, waardoor de film jarenlang op de plank belandde. Waarom? Omdat deze film seks introduceerde in het Western genre. Het duurde jaren voordat de Hollywood Production Code Administration deze film goedkeurde, waardoor de hele wereld kon genieten van Jane Russel's borsten. De slogan van de film ging zelfs om haar borsten: "What are the two biggest reasons for Jane Russel's success?" De film heeft een duidelijke erotische noot, die vaak zelfs homo-erotisch is. Iets wat in die tijd niet echt goed lag.

The Outlaw
 
6 - Grotesque (Gurotesuku) (2009)
Grotesque is een Japanse slatter horror. Dat genre hebben we natuurlijk al vele malen gezien, in succesvolle films als Saw en Hostel, maar wat Grotesque anders doet, is dat hier totaal geen karakteropbouw bij komt kijken. Dit leverde de film veel negatieve kritieken op en maakte dat de film commercieel gezien een miskleum was. De film vertelt het verhaal van een jong stelletje die van de straat geplukt worden door een gestoorde ontvoerder. Deze stelt het stel vervolgens bloot aan een reeks van gruwelijke martelingen, waaronder ook amputatie scènes en het indrukken van ogen. Door dit soort scènes, werd de film verboden in vele landen, waaronder Groot Britannië.

Grotesque
 
5 - Die Blechtrommel (1979)
Hoe dubbel kan het zijn. Deze film, naar het gelijknamige boek van Günter Grass, won een Academy Award voor beste niet-Engelstalige film en de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes, maar toch was de film ook verboden in diverse landen, waaronder delen van Canada en een korte tijd in Oklahoma. Dit allemaal vanwege een controversiële scène, waarbij het lijkt alsof minderjarigen orale seks beleven. Je kunt maar een reden bedenken.

Die Blechtrommel
 
4 - The Human Centipede 2 (2011)
Wie het eerste deel van The Human Centipede heeft gezien, zal niet verbaasd zijn dat die film maar net aan het predikaat verboden wist te ontkomen in diverse landen. Het centrale idee van The Human Centipede is dat een gestoorde wetenschapper het idee heeft om een menselijke duizendpoot te maken, door mensen aan elkaar vast te naaien met de mond aan de anus van de voorganger. In dit tweede deel is de Nederlandse regisseur Tom Six gegaan voor de overtreffende trap door dit keer 12 mensen te gebruiken voor de menselijke duizendpoot. Volgens zijn eigen zeggen, lijkt het eerste deel in vergelijking met deel 2 meer op My Little Pony.

The Human Centipede 2
 
3 - Cannibal Holocaust (1980)
Deze film zal ongetwijfeld geen verrassing zijn in deze top 10. Hij kan simpelweg niet ontbreken. Deze Italiaanse horrorfilm is tot op de dag van vandaag nog steeds verboden in meer dan 50 landen. Toen de film werd uitgebracht, werd regisseur Ruggero Deodata gearresteerd op beschuldiging van moord, nadat geruchten waren opgedoken dat Cannibal Holocause een snuff film zou zijn. Later is hij vrijgesproken van deze aanklachten. De film is in zijn geheel opgenomen in de Amazones en bevate daadwerkelijke inheemse stammen. Er zijn ook daadwerkelijk dieren gedood bij het maken van deze film. Geen goede film dus voor milieu activisten.

Cannibal Holocaust
 
2 - A Clockwork Orange (1971)
A Clockwork Orange is zonder twijfel een meesterwerk van een van de meest geliefde regisseurs aller tijden, Stanley Kubrick. Maar zelfs Kubrick kon niet ontsnappen aan de controverse die ontstond vanwege de expliciete seks- en geweldscènes. De film, die een bewerking is van een boek van Anthony Burgess uit 1962 met de zelfde naam, werd bij uitbreng meteen verboden in Ierland, Singapore, Maleisië, Zuid-Korea en Spanje. In Groot Britannië, waar Kubrick vandaan kwam, had hij zelf de film uit de bioscopen laten verwijderen, omdat naar het schijnt mensen het gedrag in de film gingen immiteren en de familie van Kubrick hierdoor werd bedreigd.

A Clockwork Orange
 
1 - The Exorcist (1973)
Wie kent deze film inmiddels niet? Alleen al de intro-tune roept herkenning op bij iedere filmliefhebber. Door velen is The Exorcist genoemd als de meest enge horrorfilm aller tijden. Sinds de release in 1973 heeft de film een enorm effect gehad op de populaire cultuur. The Exorcist werd verboden in diverse steden en landen vanwege de engheid van de film en in een aantal landen ook om religieuze redenen. De film had zo'n impact op mensen dat in vele bioscopen mensen behandeld moesten worden voor flauwvallen en hysterie. In Groot Britannië was de film pas voor het eerst beschikbaar in 1990, toen het eindelijk de BBFC door kwam met een rating van 18 jaar en ouder.

The Exorcist

Lees ook ons artikel over snuff films.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap