Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Inbred - dvd recensie

Inbred - dvd recensie

Een afgelegen gehucht geeft jonge delinquenten met teambuilding een heropvoeding. De dorpelingen zijn het daar niet mee eens.

Alex Chandon is een regisseur die voornamelijk korte films heeft gemaakt en een enkele lange film. Het is echter voor de meesten een onbekende en als je al van hem hebt gehoord, moet je hoogstwaarschijnlijk een of meerdere dagen hebben doorgebracht op het Imagine Filmfestival 2012 in Amsterdam. Daar debuteerde hij namelijk op het Nederlandse witte doek met zijn bloederige film Inbred. Helaas werd de film niet aangekocht voor een officiële distributie. Zodoende verschijnt bijna een jaar later zijn film direct op dvd om de tv-schermen binnen de Nederlandse huiskamers te laten bloeden.

Inbred

Inteelt
De titel Inbred betekent letterlijk "ingeteeld". Ervaren horrorliefhebbers weten dan al dat een groepje gewone mensen binnen de lokale bevolking belandt die het niet zo met die buitenstaanders opheeft. In deze film bestaat dat gewone groepje uit vier jeugdige delinquenten met hun twee begeleiders Kate (Jo Hartley) en Jeff (James Doherty). Jeff heeft allerlei werkjes ingepland zoals het opknappen van de vervallen boerderij waarin ze verblijven en het verzamelen van koper uit vervallen en verlaten treinstellen. Doel is natuurlijk om Dwight (Chris Waller), Zeb (Terry Haywood), Sam (Nadine Rose Mulkerrin) en Tim (James Burrows) weer op de rails te krijgen. De lokale bevolking heeft echter heel andere plannen met deze 'outsiders' en is van plan ze te gebruiken als rekwisieten in hun bloederige theatervoorstellingen.

Theaterstuk
Deze premisse biedt een scala aan mogelijkheden om van Inbred een iets speciaals te maken. Zo kan de doodgewone tante Kate - de begeleidster - getransformeerd worden tot een waar wraakmonster die zich gewelddadig ontdoet van de lokale bevolking om haar jongens te redden. Of neem de asociale Dwight, een karakter zo ongeliefd dat deze zich uiteindelijk kan ontpoppen tot een leuke antiheld. Maar we kunnen natuurlijk ook gewoon een waar martelpornospektakel laten ontketenen en de slachtoffers een voor een de hoofdrol laten spelen in het bloederige theaterstuk van de lokale bewoners.

Inbred

Nergens bijzonder
Inbred blijft echter teleurstellend op de vlakte. De film mag dan wel boordevol keiharde gore zitten, qua film zit je in feite met een lege huls. De personages hoeven natuurlijk niet tot de bodem uitgediept te worden, maar nergens zijn er echte uitschieters. Kate ontworstelt zich nauwelijks uit haar verzorgende rol en wordt niet de wraaktante die ze had kunnen worden. Erger: ze maakt de meest dubieuze inschattingsfout door te denken dat na hun vlucht terugkeren naar het dorp om mobieltjes te zoeken zinvoller is dan doorrennen. Ook onder de dorpelingen geen bijzonderheden. Oh ja, het dorp is gevuld met gekken en de barman van het lokale cafe "The Dirty Hole" en leider van de hele bende - geweldig gespeeld door Seamus O'Neill - is een fantastische excentriekeling wiens sadisme soms de broodnodige humor toevoegt aan Inbred. Maar waarom krijgt de mysterieuze man met de witte fret niet meer ruimte om te onthullen waarom hij niet is toegelaten tot de theatervoorstellingen? Waarom mag de man met de kettingzaag slechts één keer een klein ledemaatje afzagen?

Extra's:
Op de dvd-release zijn geen extra's meegeleverd.

Conclusie
Deze inteelt-horror van Alex Chandon biedt genoeg smerigheid voor de liefhebbers. Ook op humoristisch vlak zit de film soms op het juiste niveau en Seamus O'Neill is daarvoor de juiste man gebleken. Maar verder zijn er weinig echte bijzonderheden. Geen uitschieters op psychologisch vlak en aan de kant van de dorpelingen krijgen de extreemste karakters te weinig schermtijd. Inbred is dus een goede smerige film, maar voelt door de tekortkomingen op verhaaltechnisch vlak al snel wat saai aan. Teleurstellend des te meer, omdat er overduidelijk meer in had gezeten.

Te koop vanaf 24 januari 2013.

Bestel bij Bol.com

Regisseur:

Alex Chandon

Cast:

Jo Hartley
Seamus O'Neill

Genre:

Horror

Releasedatum:

24 januari 2013

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  100 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...