Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Interviews
Interview Jasper ten Hoor over zijn duistere filmversie van Roodkapje

Interview Jasper ten Hoor over zijn duistere filmversie van Roodkapje

Rood de filmMovieScene sprak met één van de eigen redacteuren Jasper ten Hoor. Als aankomend regisseur hoopt hij af te studeren met zijn horrorfilm over de demonen uit het verleden die Roodkapje nog steeds najagen.

Bijna is het zover. Nog één project en dan is Jasper ten Hoor afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten van Utrecht als regisseur van fictiefilms. Samen met  klasgenoot Fleur van Keimpema, die verantwoordelijk was voor het scenario, heeft Jasper een veelbelovende productie voor ogen. Een film die ze zelf moeten zien te financieren, waardoor ze de hulp hebben ingeroepen van CineCrowd. Dit is een initiatief waarbij het publiek en bedrijven zelf kunnen bijdragen om een filmproject van de grond te krijgen. Door gebruik te maken van CineCrowd treedt Jasper ten Hoor in het kielzog van Aaron Rookus. Rookus, een oud-student aan dezelfde Hogeschool voor de Kunsten van Utrecht, kreeg hiermee genoeg financiële ondersteuning voor zijn persoonlijke film Woensdagen die daarna op een aanzienlijk aantal festivals werd vertoond. De CineCrowd methode helpt dus wel degelijk en daarom sprak MovieScene met de aankomende filmmaker én collega Jasper ten Hoor over zijn nog te maken film Rood.

Roodkapje met een bijl
Op de website www.rood-defilm.nl wordt het gelijk duidelijk; de bijl van Roodkapje is niet voor het hakken van hout. Helaas zijn we eerder getrakteerd met een duistere versie van het welbekende sprookje. Catherine Hardwicke verving haar vampieren voor wolven en deed het tienertrucje van Twilight nog eens dunnetjes over met haar film Red Riding Hood. Met het gekozen onderwerp ontkom je dus niet aan vergelijkingen met Hardwicke's twijfelachtig werkje, maar Jasper ten Hoor verzekert ons dat er slechts op de basis vergelijkingen aangetroffen kunnen worden. "De link is snel gelegd, dat kan ik me voorstellen, maar ons project staat vrij los van die versie van Hardwicke. De hedendaagse thema's die in Rood zitten zijn namelijk behoorlijk volwassen in tegenstelling tot de tienerfilm die Red Riding Hood is. Het gaat ook echt om een volwassen Roodkapje en de thema's gaan ook over dingen waarmee je als volwassene te maken hebt. Verder is de film veel duisterder en grimmiger. Echt een film voor volwassenen."

De grote boze wolf
Het grootste verschil is echter dat de film van Jasper geen hervertelling is, maar een soort van vervolg. Rood vertelt namelijk het verhaal van Roodkapje op volwassen leeftijd. Ze is twintiger, heeft nog steeds nauw contact met haar redder de jager, maar is nog steeds bezig met het verwerken van haar verleden. Daarbij komt ze oog in oog te staan met de wolf die haar als kind samen met haar grootmoeder had opgegeten.
Geen man in pak of een pop, maar moderne 3D animatie moeten ervoor zorgen dat de wolf geloofwaardig in beeld komt. En ook al staat het budget na een succesvol CineCrowd-avontuur op ruim €7000,-, toch zal het een grote uitdaging worden voor het zeven-koppig computerteam.

Rood crewHaalbaar
"Het hele animatieteam komt ook van de Hogeschool voor de Kunsten. Wat ik van ze zie zijn voornamelijk korte Pixar-achtige filmpjes, maar het is ook gewoon mogelijk om 3D-karakters in live-action films te verwerken. Daarom hebben wij deze mensen benaderd om ons een half jaar lang te helpen. Veel mensen rennen weg voor dit soort projecten, maar de groep vindt het een uitdaging, hun docenten vinden het een hele grote uitdaging en iedereen heeft er geloof in dat het haalbaar is en vindt het goed dat dit soort projecten gestart worden." Ook wordt de wolf spaarzaam in beeld gebracht. Niet in de eerste plaats om de 3D animatie geloofwaardig over te laten komen, maar met minder bereik je ook veel meer sfeer. "We hebben wel ooit een verhaallijn bedacht waarbij de wolf echt een grote rol kreeg. Dat hebben we toen niet gedaan. Eigenlijk niet eens vanwege dat het met de techniek niet eens mogelijk was, want daar waren we toen nog helemaal niet mee bezig. Het was meer vanwege het feit van: hoe minder je ziet hoe enger het is. Net zoals het Jaws-effect: de haai die je niet ziet is véél enger dan de haai die je wel ziet. Dus vóór de techniek hebben we eigenlijk al bedacht dat de wolf pas op de juiste momenten in beeld komt, wat voor de techniek heel goed uitkwam omdat volgens de deskundigen enkele miliseconden al weken duurt om te produceren."

Openlucht museum Ootmarsum
Er zal op locatie worden gefilmd en Jasper ten Hoor is al bezig om de geschikte plekken te zoeken. Enkele locaties staan op dit moment al vast. "Op dit moment gaan we in ieder geval filmen in het Openlucht museum Ootmarsum in Overijssel. Daar mogen wij twee dagen draaien. De rest is heel veel in het bos, dus daar zijn we in de omgeving Hilversum op zoek geweest en nu zijn we in Soest aan het kijken. Bos is natuurlijk wel bos, maar het moet wel geschikt zijn voor waar het script om draait."

RoodSponsoren
De film Rood kan helaas alleen van de grond komen als het streefbedrag van CineCrowd wordt gehaald. Wanneer het bedrag niet wordt gehaald, keert CineCrowd het bedrag namelijk ook niet uit dus zijn Jasper ten Hoor en zijn crew driftig op zoek naar sponsoren. "We hebben gemerkt dat dit een ongelofelijk grote klus is. Momenteel benaderen we zoveel mogelijk media. Schokkend Nieuws heeft er al aandacht aan besteed dus we zijn echt op zoek naar onze doelgroep. We zijn er echter achter gekomen dat onze doelgroep vaak studenten zijn die zeggen dat het project er wel héél goed uit ziet, maar dat ze net als wij geen geld hebben. Daarom zijn we ook wat bedrijven aan het paaien, maar wat nu vooral belangrijk is, is de benefietavond van vrijdag 25 januari. In Het Oude Postkantoor aan de Kerkbrink 16 in Hilversum hopen we dan zoveel mogelijk mensen uit te nodigen om samen het budget voor elkaar te krijgen. Maar het is ook vooral een gezellige avond met eten en drinken en een ontmoeting met de gehele crew."

Festivaltour
Er zijn al festivals die Jasper en de crew aanspreken om hun film aan te verstrekken als die af is. Eerst is er echter nog de productie. "Straks als we eenmaal gefilmd hebben en de druk is er een beetje af, gaan we kijken wat we met de film kunnen gaan doen. Dat zijn binnen- en buitenlandse festivals, maar in Nederland doen we gewoon de première." Verder hoopt de jonge regisseur dat hij met zijn film kan bijdragen aan de populariteit van het horrorgenre. "In Nederland is het genre wel populair, maar je merkt dat in het buitenland het genre toch wel meer aanspreekt. Ik hoop dat het in Nederland nog iets gebruikelijker wordt dat er in de toekomst nog meer genrefilms gemaakt worden. En we hopen natuurlijk dat we daar ons steentje aan bijgedragen te hebben."

Meer informatie
Wil je meer informatie over de film Rood dan kun je dat vinden op de onderstaande webpagina's, bestaande uit natuurlijk de officiële website en een facebook-pagina.
Mocht je interesse hebben in het project, steun het dan direct. Je hoeft er geen grote bedragen voor uit te geven, omdat je al vanaf €5,- een donatie kan doen. Voor €10,- krijg je er ook nog een vroege download van de film bij, zodat je als een van de eersten in Nederland deze productie mag gaan zien.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk