Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » TV-series
Web Therapy - eerste indruk


Web Therapy - eerste indruk


Lisa ‘Phoebe’ Kudrow improviseert zich van internet naar televisie.

Fiona Wallace. Dat is een naam die past bij een omhooggevallen vrouw die teert op de centen van haar man. Dat klopt wel ongeveer, want Fiona Wallace is de hoofdrolspeelster in Web Therapy, een internetserie die vanaf dit weekend op televisie te zien is. De serie loopt inmiddels al vier seizoenen en dankt zijn succes vooral aan de sterke improvisatiekunsten van Lisa Kudrow.

De actrice, die bekend werd door comedyserie Friends, speelt die Fiona Wallace. Waar het in eerste instantie lijkt alsof een serieuze psycholoog haar eigen internettherapie via een Skype-achtig programma opzet, wordt al in de eerste aflevering duidelijk dat de vork heel anders in de steel zit.

Zo vindt mevrouw een therapiesessie van 50 minuten, de standaard tijd voor een consult, belachelijk lang. Ze heeft geen zin om zo lang naar de problemen van anderen te luisteren. Sterker nog, de drie minuten-sessies die haar clienten nu krijgen, zijn soms al moeilijk voor haar om uit te zitten. Kortom, deze dame is nogal met zichzelf bezig.

Web Therapy

Wallace heeft binnen haar klantenkring bovendien alleen nog ex-collega’s van een groot bedrijf waar ze werkte. Opvallend, want zij nam daar ontslag wegens seksuele intimidatie. Aan de ene kant natuurlijk goed dat ze niet in een country club gaat zitten maar aan het werk blijft, maar het is de vraag of ze wel zo’n geschikte therapeute is. Ze kat zo’n beetje al haar kennissen bij de webcam af, maar toch blijven ze bij haar komen.

Het is knap dat er zoveel is geimproviseerd, maar ontzettend grappig is de serie niet direct. De eerste aflevering is er duidelijk eentje waarin vooral de basis gelegd wordt voor de personages en het geeft de kijker tijd om te wennen aan deze opzet. Je kijkt voortdurend naar het bureaublad van een Mac-computer, met daarop het webcamschermpje met Wallace en eentje met haar gesprekspartner. Af en toe komt er een close up van een van de camera’s voorbij, maar dat is zo’n beetje alles.

Web Therapy

Er is nog een ding dat in de serie aan beeld veranderd, en dat is dat er voor elke drie-minuten-sessie op Charley Chaplin-achtige wijze een zinnetje in beeld, dat vervolgens voorkomt in die sessie. Ze zeggen vaak veel over wat er te zien zal zijn en dat is ergens jammer. De serie is grotendeels geimproviseerd en het is dus voor zowel acteur als kijker een verrassing wat er komen gaat. Dat wordt door die tekst in beeld aanzienlijk minder.

Voorlopige conclusie
De pilot was misschien niet heel verrassend, toch belooft deze serie nog met een heleboel verfrissends op de proppen te komen. Denk aan gastoptredens van de Friends-cast, maar ook bijvoorbeeld van zangeres Natasha Bedingfield. Er is in de eerste aflevering misschien niet veel geweest om van te schuddenbuiken, maar er is een stevige bodem gelegd voor de met prijzen bekroonde web-naar-tv-serie.

Web Therapy is vanaf 26 januari te zien op de nieuwe zender TNT (KPN Plus, kanaal 302), elke zaterdag om 21 uur, maar ook hier via internet.

Cast:

Dan Bucatinsky
Lisa Kudrow

Genre:

Komedie

Releasedatum:

19 juli 2011

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  22 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk