Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Top 10
Top 10 Koninginnen

Top 10 Koninginnen

Na jaren van speculatie was het dan op maandag 28 januari 2013 toch zo ver; Koningin Beatrix treedt af en Willem-Alexander zal als koning worden gehuldigd. Voor MovieScene aanleiding om de beste koninginnen van het witte doek (en het kleine scherm in de huiskamer) eens op een rijtje te zetten.

10 - Arwen (Lord Of The Rings)
Toegegeven; zij wordt pas in de laatste minuten van het tien uur durende Lord Of The Rings epos koningin, maar Arwen verdient de titel, want zij moet de scepter zwaaien over een groot deel van Middle Earth. Haar rol – in de film gespeeld door de betoverende Liv Tyler – werd voor het witte doek flink uitgebreid om ook dames naar de bioscoop te lokken.

Arwen, Lord Of The Rings

9 - Witte Koningin (Lang Leve De Koningin)
Sara is een meisje dat haar vader amper kent, maar als haar schaakspel in haar fantasie tot leven komt, wordt een verandering teweeg gebracht. De Witte Koningin, gespeeld door niemand minder dan Monique van de Ven, helpt haar namelijk met haar zoektocht. In Lang Leve De Koningin wordt zo niet alleen het schaakprobleem opgelost, maar er wordt tevens een relatie nieuw leven ingeblazen.

Witte Koningin

8 - Sophie-Anne Leclerq (True Blood)
De vampierwereld heeft zo haar eigenregels en gebruiken en daar hoort – zoals we in True Blood: Season 2 leren – een ingewikkelde machtsverhouding bij. De eeuwenoude Sophie-Anne Leclerq is koningin van de Amerikaanse staat Louisiana en alle onderdanen (waaronder Bill en Eric) moeten haar dienen. In de boekenreeks wordt zij omschreven als een meisje dat (uiterlijk) de puberteit nog niet eens bereikt heeft, maar in deze serie wordt zij gelukkig gespeeld door de beeldige Evan Rachel Wood.7 - Queen Of Hearts (Alice In Wonderland)
De studio van Walt Disney heeft misschien wel genoeg koninginnen voortgebracht om een hele lijst mee te vullen, maar dat is uiteraard niet de bedoeling. De onvoorspelbare Queen Of Hearts verdient echter een plaats in deze Top 10, al was het maar om haar legendarische uitspraak: “Off with their heads!” Hoewel er sinds de animatiefilm van Alice In Wonderland tal van herbewerkingen geweest zijn, kon geen enkele koningin tippen aan deze schreeuwlelijk.6 - Elizabeth (Elizabeth)
Niet te verwarren met de nummer 3 van het lijstje, want de eerste koningin Elizabeth, wiens levensverhaal werd verteld in (onder andere) Elizabeth en Elizabeth: The Golden Age leefde enkele eeuwen eerder. Deze Virgin Queen, zoals zij ook genoemd werd, kreeg in haar leven heel wat te verduren en zo kon het dat zij in een mum van tijd van de kerkers naar de troon verhuisde. Vertolkt door de geweldige Cate Blanchett behoort deze authentieke Engelse koningin ongetwijfeld in dit rijtje thuis.5 - Gorgo (300)
Gorgo is één van de vele authentieke koninginnen in dit lijstje, maar voor 300 werd haar rol wel wat aangescherpt. Dat neemt niet weg dat zij ook in het echt heel wat te vertellen had als vrouw van Leonidas en volgens de vertellingen een dame was om niet tegen je in het harnas te jagen. Onbelangrijk natuurlijk, want hier draait alles om films en de prachtige Lena Headey maakt van deze Spartaanse koningin een onvergetelijk stoere powerwoman.4 - Padmé Amidala (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace)
Koningin van een land zijn is al geen gemakkelijke taak, maar voordat zij een intergalactisch senator wordt, is Padmé Amidala in The Phantom Menace zelfs koningin van de gehele planeet Naboo. Ten minste; het deel dat zich boven het water bevindt, want de Gungan hebben een eigen leider. En Amidala is een sterke monarch, want ondanks haar jonge leeftijd weet zij de eerste aanval van de Trade Federation te stoppen. En het helpt natuurlijk ook dat zij gespeeld wordt door de lieflijke Natalie Portman, die in de mooiste kostuums en make-up mag komen opdraven.3 - Elizabeth II (The Queen)
Na de dood van Diana verwacht het volk van Engeland dat koningin Elizabeth II haar verdriet toont. Dat gaat het titelpersonage van The Queen echter niet zo makkelijk af, want zij heeft nooit geleerd hoe zij haar emoties kan laten zien. Het levert het Engelse koningshuis weinig warmte op, maar dat wil niet zeggen dat zij niets voelen. Achter de schermen is er immers voldoende verdriet. De starre Elizabeth II wordt vertolkt door Helen Mirren, die hiervoor terecht een Oscar in ontvangst mocht nemen.2 - Alien Queen (Aliens)
Niet iedere koningin komt van de planeet Aarde. Zelfs moordmachines als de xenomorphs hebben een leider nodig. Slechts één van velen wordt geboren als koningin van de buitenaardse wezens en aangezien zij de enige manier van voortplanten is, is zij enorm belangrijk voor de groep. En – niet te vergeten – dodelijk want als haar onderdanen in gevaar zijn, blijkt deze dame de gevaarlijkste van haar soort te zijn.

Alien Queen, Aliens

1 - Snow White’s stiefmoeder (Snow White and The Seven Dwarfs)
De koningin die het opneemt tegen Snow White And The Seven Dwarfs is de blauwdruk voor veel archetypen uit de filmwereld. Niet alleen is zij een statige koningin, maar tevens verandert zij in een afzichtelijke heks en natuurlijk stond zij ook model voor alle boze stiefmoeders sindsdien. Daarnaast was zij de eerste in een rij imposante Disney-schurken. Het kan dus ook niet anders dan dat deze gevaarlijke koningin op de eerste plaats schittert.Bekijk ook onze Top 10 Koningen.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk