Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Top 10
Top 10 strippers in films

Top 10 strippers in films

MovieScene zet de tien meest memorabele filmstrippers op een rij.

Het naakte lichaam blijft fascinerend voor mannen en vrouwen in alle tijden. En welke muze is dan beter dan een stripper, die van verleiding zijn of haar vak gemaakt heeft?

10 - Robert Carlyle in The Full Monty (1997)
Wie denkt aan strippers, denkt aan dames die strak in het vel zitten en een lust voor het oog zijn. De heren van The Full Monty zijn echter van een heel ander kaliber en juist dat maakt ze zo succesvol. Als Gaz zijn baan kwijtraakt, komt hij – geïnspireerd door The Chippendales – op een geweldig idee; een groep doodnormale arbeiders omturnen tot een geliefde stripact. Het enige verschil is dat deze heren Full Monty (ofwel volledig naakt) zullen gaan.

Robert Carlyle in The Full Monty

9 - Demi Moore in Striptease (1996)
Zeker niet de mooiste stripper of de beste stripact uit dit lijstje, maar toch mag Demi Moore als Erin Grant niet ontbreken. Als een van de eerste A-lijst actrices gebruikte men namelijk haar bekendheid in combinatie met naaktheid om een film te verkopen. Die film (over een strippende moeder die ongewild in de criminaliteit wordt getrokken) was niet bepaald sterk en de agressieve benadering van Moore was zeker niet erotisch, maar feit blijft dat zij – meer dan enige andere acteur uit deze lijst – een stripper heeft neergezet in alle pracht en lelijkheid.

Demi Moore in Striptease

8 - Daryl Hannah in Dancing at the Blue Iguana (2000)
Voordat zij in 2003 haar rentree maakte met Kill Bill was de carrière van Daryl Hannah een beetje in de vergetelheid geraakt. Haar rol als stripper Angel zal dan ook niet de bekendste uit dit rijtje zijn, maar dat maakt haar toevoeging niet minder terecht. Hier geen flitsende taferelen, maar een realistisch portret van een stripclub, ontdaan van alle glitter en glamour. Maar een natuurlijke schoonheid als Daryl Hannah weet zelfs daar alle ogen op zich te richten.

Daryl Hannah in Dancing at the Blue Iguana

7 - Channing Tatum in Magic Mike (2012)
De omgekeerde wereld: toen de mannelijke helft van de bioscoopbezoekers naar een film over een teddybeer (Ted) gingen, vergaapten de dames zich aan sexy strippers. Magic Mike werd voor een groot deel gebaseerd op de vorige carrière van hoofdrolspeler Channing Tatum, die dan ook weet hoe hij moet bewegen. Met zijn gebeeldhouwde lichaam wist hij vrouwen over de hele wereld geboeid te houden. En het verhaal? Welk verhaal heb je dan nog nodig?

Channing Tatum in Magic Mike

6 - Elizabeth Berkley in Showgirls (1995)
Onze 'eigen' Paul Verhoeven gooide Hollywood op zijn kop met zijn film Showgirls. Het preutse Amerikaanse publiek walgde van het – in hun ogen nutteloze – naakt. Maar Showgirls is eigenlijk helemaal geen slechte film over de keerzijde van de American Dream. Spil in deze film is Nomi Malone, gespeeld door Elizabeth Berkley, die daarvoor bekend was als het lieflijke 'girl next door' meisje uit Saved by the Bell. Mischien was die transformatie wel te veel voor de Amerikanen. Hoe dan ook, de carrière van Berkley zou mede door deze film nooit goed van de grond komen.

Elizabeth Berkley in Showgirls

5 - Jessica Biel in Powder Blue (2009)
Tegenwoordig staat Jessica Biel vooral bekend als mevrouw Timberlake, maar er was een tijd waarin deze prachtige dame de stoute schoenen aan... eh... uittrok. Waar de meeste films zo snel mogelijk tot de daad komen, krijgt haar personage Rose-Johnny in Powder Blue juist de tijd om zich langzaam van kleren te ontdoen, zoals een echte stripact ook betaamt. Biel heeft duidelijk les genomen in paaldansen voor haar rol. Goed nieuws voor de kijker, want des te langer kunnen we genieten van haar wulpse bewegingen.

Jessica Biel in Powder Blue

4 - Marisa Tomei in The Wrestler (2008)
Moeten strippers altijd jonge godinnen zijn? Nee dus, want als Cassidy bewees Marisa Tomei dat je ook na je veertigste nog enorm sexy kunt zijn. Wat haar rol echter zo goed maakte, was juist het besef van deze vrouw dat ze haar beste tijd heeft gehad. De volgende generatie staat al klaar om haar van de troon te stoten, maar voor Randy 'The Ram' Robinson is zij nog altijd de mooiste vrouw ter wereld. En voor velen met hem!

Marisa Tomei in The Wrestler

3 - Natalie Portman in Closer (2004)
In dit relatiedrama staat vreemdgaan centraal en iedere minuut lijken de problemen zich verder opstapelen door list en bedrog. Geen film waar de gemiddelde man naar uitkijkt dus, maar dan opeens is daar een glimp van hoop; Natalie Portman als de getroubleerde danseres Alice. Hoewel zij (voor de kijker) niet volledig uit de kleren gaat, is de sensuele jonge vrouw een godsgeschenk om te zien.

Natalie Portman in Closer

2 - Salma Hayek in From Dusk Till Dawn (1996)
Het moment dat Santanico Pandemonium ten tonele verschijnt in From Dusk Till Dawn is een belangrijk moment op meerdere vlakken. Niet alleen slaat de film op dat moment volledig om, maar tevens wordt het publiek getrakteerd op een sensuele dans van Salma Hayek (met slang). Technisch gezien is zij eerder een exotische danseres dan een stripper, maar een kniesoor die daar op let na deze traktatie. Saillant detail; Hayek speelde ook een stripper in Dogma en Americano.

Salma Hayek in From Dusk Till Dawn

1 - Jessica Alba in Sin City (2005)
Niet alleen is Sin City één van de beste stripverfilmingen ooit, ook markeerde het de heetste stripscène in zwart-wit die we ooit gezien hebben. Twee keer “strip” voor de prijs van één dus! Hoewel de (weinige) kleren hier aan blijven – de liefhebbers van de comic werden wat dat betreft teleurgesteld – trakteert Jessica Alba de kijker als Nancy Callahan op een stomende dansscène die door regisseur Robert Rodriguez perfect in beeld wordt gebracht. De actrice keert terug voor het vervolg, dus de verwachtingen zijn hooggespannen.

Jessica Alba in Sin City

Wie zie jij als de meest memorabele stripper uit een film?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...