Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Top 10
Top 10 acteurs die belangrijke filmrollen afwezen

Top 10 acteurs die belangrijke filmrollen afwezen

Sommige acteurs maken de ene na de andere hit en zij zetten rollen neer waar ze altijd mee vereenzelvigd zullen worden. Maar wat als die rol door een ander was vertolkt?

10 - Tom Cruise in Salt
Er zijn wel grotere missers te verzinnen dan de hoofdrol in Salt af te slaan. Hoewel geen slechte actiethriller, gaat het in de rest van de lijst om iconische rollen die niet voor te stellen zijn met andere gezichten. De reden dat Tom Cruise – die de rol afwees omdat hij bang was dat de rol te veel leek op zijn Mission: Impossible personage – dit lijstje toch gehaald heeft, is de wonderlijke geslachtsverandering die plaatsvond na zijn weigering. Edwin Salt werd namelijk Evelyn Salt en de rol ging naar Angelina Jolie.

Tom Cruise in Salt

9 - O.J. Simpson in The Terminator
Voormalig footballster O.J. Simpson moest de hoofdrol in The Terminator laten gaan, omdat hij volgens zijn agent (en hou je goed vast) niet geloofwaardig zou zijn als koelbloedige moordenaar. De geschiedenis heeft geleerd dat er inmiddels een hoop mensen zijn die de gevallen sportheld wel degelijk in die hoedanigheid kunnen zien. Gelukkig ging de rol uiteindelijk naar Arnold Schwarzenegger, die er zijn definitieve doorbraak mee beleefde.

O.J. Simpson in The Terminator

8 - Denzel Washington in Se7en
Denzel Washington heeft een hoop geweldige rollen op zijn naam staan, maar het is zijn eigen schuld dat detective David Mills uit Se7en niet in dat rijtje staat. De rol werd hem namelijk wel aangeboden, maar hij dacht dat deze film veel te duister zou worden. Brad Pitt nam het graag van hem over en Se7en werd één van de beste thrillers ooit gemaakt. Washington geeft ruiterlijk toe dat hij het mis had en hij heeft nog altijd een beetje spijt van zijn beslissing. Hij probeerde het nog goed te maken met de kloon The Bone Collector, maar dat mocht niet baten.

Denzel Washington in Se7en

7 - Nicolas Cage in The Wrestler
Mickey Rourke was zo in zijn element als Randy “The Ram” Robinson, dat je je moeilijk kunt voorstellen dat hij eigenlijk niet de eerste keuze van de producers was om The Wrestler vorm te geven. Dat was namelijk Nicolas Cage, die de laatste jaren toch al niet echt bekend staat om zijn fantastische keuze in rollen. Zijn officiële verklaring is dat hij geen tijd genoeg had om lichamelijk de vorm te kweken van een worstelaar die aan de steroïden zit. Zo kon regisseur Darren Aronofsky zijn persoonlijke favoriet naar voren schuiven en mocht Rourke alsnog schitteren.

Nicolas Cage in The Wrestler

6 - Michelle Pfeiffer in The Silence Of The Lambs
De enige reden dat we Jodie Foster kennen als FBI-agente Clarice Sterling is dat Michelle Pfeiffer de film te gewelddadig vond. Dankzij de scriptschrijver kwam Foster in beeld en zij zette een onvergetelijke rol neer tegenover Anthony Hopkins. Michelle Pfeiffer zal nog wel eens gillend wakker worden dat zij The Silence Of The Lambs aan haar neus voorbij liet gaan, want deze thriller werd zowel artistiek als commercieel een enorme hit.

Michelle Pfeiffer in The Silence Of The Lambs

5 - Tom Selleck in Raiders Of The Lost Ark
Hoewel Harrison Ford altijd Spielbergs eerste keuze was om Indiana Jones te vertolken, dacht producent George Lucas dat het na Star Wars geen goed idee was om Ford nog zo'n iconische rol te laten spelen. De keuze viel toen op Tom Selleck, die naar verluidt een uitstekende auditie deed. Helaas voor hem stonden de opnames van televisieserie Magnum, P.I. hem in de weg, waardoor hij de rol moest afslaan. Nu zullen we nooit weten hoe het zou zijn geweest als Indy een snor had.

Tom Selleck in Raiders Of The Lost Ark

4 - Jack Nicholson in The Godfather
Een hoop acteurs slaan een rol af omdat het script ze niet aanstaat of vanwege te een te lage vergoeding. Jack Nicholson had een heel andere reden om niet in te gaan op een 'offer he couldn't refuse'. Hij vond namelijk dat Michael Corleone alleen gespeeld kon worden door een acteur met Italiaanse roots. Nicholson heeft nooit spijt gehad van zijn beslissing. Naar eigen zeggen wist hij dat The Godfather een fantastische film zou worden en toen hij Al Pacino zag schitteren, wist hij dat de juiste keuze was gemaakt.

Jack Nicholson in The Godfather

3 - John Travolta in Forrest Gump
Voordat Tom Hanks zich de rol van Forrest Gump eigen maakte, werd de rol aan enkele andere acteurs voorgelegd. De opmerkelijkste hiervan is John Travolta, die nog altijd spijt heeft dat hij de genialiteit van het script en de rol niet voor zich zag. De kijker mag zich een stuk gelukkiger prijzen, want het was toch een compleet andere film geworden als Travolta op het witte bankje had gezeten om “Life is like a box of chocolates” te zeggen.

John Travolta in Forrest Gump

2 - Will Smith in The Matrix
Niemand kon weten dat het eigenzinnige, maar ambitieuze The Matrix zou uitgroeien tot een monsterhit. The Fresh Prince al helemaal niet, want hij zag helemaal niets in het filosofische karakter van het verhaal en hij was bang dat hij niet volwassen genoeg was om Neo te spelen. Liever pakte hij de hoofdrol in Wild Wild West. Een behoorlijke misser van zijn kant, want met Keanu Reeves in zijn plaats zette The Matrix een nieuwe basis voor actiefilms. Gelukkig was zijn vrouw Jada Pinkett Smith zo slim om niet dezelfde fout te maken bij de sequels.

Will Smith in The Matrix

1 - Sean Connery in The Lord Of The Rings
De eerste keuze voor tovenaar Gandalf was niet Ian McKellen - die de iconische rol volledig eigen maakte – maar voor de legendarische Sean Connery. Maar de voormalige James Bond weigerde de rol ondanks een overweldigend aanbod (30 miljoen dollar en een deel van de opbrengst, wat hem waarschijnlijk in totaal 450 miljoen dollar had opgeleverd). De reden? Hij begreep het verhaal niet en kon zich niet vereenzelvigen met een tovenaar. In plaats daarvan nam hij de hoofdrol in het geflopte The League of Extraordinary Gentlemen op zich.

Sean Connery in The Lord Of The Rings

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk