Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Top 10
Top 10 onbekendere acterende broers en zussen

Top 10 onbekendere acterende broers en zussen

Iedereen kent Mark Wahlberg, James Franco en Penélope Cruz. Maar hoe zit het met hun acterende broers en zussen? Een overzicht van de onbekende(re) familieleden van Hollywoods bekendste gezichten.

10 - Donnie Wahlberg
De twee jaar oudere broer van Mark Wahlberg begon in de jaren 80 als zanger van de boysband New Kids On The Block en maakte pas midden jaren 90 de overstap naar acteren. Hij had een kleine rol in The Sixth Sense en brak enkele jaren later door in de miniserie Band Of Brothers. Was nadien nog te zien in films als Dreamcatcher, Saw III, Righteous Kill en Zookeeper. Ook broer Robert Wahlberg is een bescheiden acteur.

Donnie Wahlberg

9 - Virginia Madsen
Terwijl haar oudere broer Michael Madsen in de jaren 90 doorbrak met rollen in films als Thelma & LouiseReservoir Dogs en Free Willy maakte Virginia vooral naam met de horrorfilm Candyman. En hoewel ze ook te zien was in films als Dune en The Rainmaker en bekende series als Frasier en Star Trek: Voyager bleef ze steevast  in de schaduw van haar broer. In 2005 sleepte ze wel een Oscarnominatie in de wacht voor haar vertolking in de romantische komedie Sideways.

Virginia Madsen

8 - Dave Franco
Met rollen in films als Spider-ManTristan + IsoldePineapple ExpressMilk en 127 Hours lijkt James Franco al een eeuwigheid mee te gaan. Zijn 7 jaar jongere broer daarentegen moet zich nog bewijzen. Dave, die aanvankelijk vooral op het kleine scherm (GreekScrubs) werkzaam was, maakte enkele jaren geleden de overstap naar film. Zo had hij rollen in de komedies Fright Night en 21 Jump Street. In 2013 is de jongste Franco te zien in Warm Bodies en Now You See Me.

Dave Franco

7 - Billy Baldwin / Stephen Baldwin / Daniel Baldwin
The Baldwin Brothers vormen een bekende acteerfamilie, maar hebben dat vooral te danken aan de oudste van het gezelschap: Alec Baldwin. Zijn jongere broers Billy, Stephen en Daniel – die samen te zien zijn in Oliver Stones Born On The Fourth Of July – schopten het nooit zover. Alec duikt regelmatig op in grote Hollywoodproducties, maar zijn broers moeten het op enkele uitzonderingen na vooral stellen met rollen in tv-series en B-films. Zo had Stephen een belangrijke rol in de misdaadklassieker The Usual Suspects en vertolkte Billy de hoofdrol in de actiefilm Backdraft.

Billy Baldwin / Stephen Baldwin / Daniel Baldwin

6 - Mónica Cruz
Hoewel Mónica Cruz wat betreft looks niet moet onderdoen voor haar drie jaar oudere zus Penélope beschikt ze niet over zo’n indrukwekkende acteercarrière als de Oscarwinnares. Mónica, die in haar geboorteland Spanje ook bekend is als zangeres, speelde tot nog toe in slechts een handvol films mee. In 2011 was ze ook even stand-in voor haar zwangere zus tijdens de opnames van Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides.

Mónica Cruz

5 - Ramon Estevez / Renée Estevez
Ramon en Renée Estevez waren vooral in de jaren 80 en 90 actief. De twee behielden in tegenstelling tot hun bekende broer Charlie Sheen wel hun geboortenaam, maar dat is zeker niet de reden waarom hun carrières al jaren overschaduwd worden door het succes en de uitspattingen van hun broer. Emilio Estevez, hun oudste broer, bewees immers dat je geen Sheen hoeft te zijn om het ver te schoppen in Hollywood. Ramon leidt momenteel het familiebedrijf Estevez-Sheen Productions, terwijl zus Renée – vooral bekend van haar terugkerende gastrol in The West Wing – nog zelden acteert.

Ramon Estevez / Renée Estevez

4 - Dorothy “Dedee” Pfeiffer
Michelle Pfeiffer toonde in de jaren 80 en 90 haar veelzijdigheid in films als Scarface, The Witches Of Eastwick, Dangerous Liaisons en Batman Returns, terwijl haar zus Dorothy – of kortweg Dedee – vooral te zien was in flops als The Allnighter, The Horror Show en Red Surf. En hoewel de zes jaar jongere Dorothy later ook rollen kreeg in bekende series als Seinfeld, Friends, ER, CSI enWithout A Trace werd zo ook op het kleine scherm nooit een grote naam.

Dorothy “Dedee” Pfeiffer

3 - Brian Doyle-Murray
Net als zijn broer Bill Murray maakte Brian in de jaren 70 en 80 deel uit van het sketchprogramma Saturday Night Live. Terwijl zijn 5 jaar jongere broer Bill daarna uitgroeide tot een grote naam, moest Brian zich vooral tevreden stellen met bijrollen in de films van zijn broer. Zo was hij te zien in Caddyshack, Ghostbusters II en Groundhog Day. Sinds het begin van de 21e eeuw is hij vooral werkzaam als stemacteur. Ook veel minder bekend zijn de broers Joel Murray (Dharma and Greg, Shameless) en John Murray (Scrooged).

Brian Doyle-Murray

2 - Donald Swayze
Terwijl Patrick Swayze in 1987 doorbrak met zijn rol als dansinstructeur in Dirty Dancing kwam de carrière van de 6 jaar jongere Donald maar niet van de grond. Hij had kleine rollen in series als Matlock, Renegade, Murder She Wrote, NYPD Blue, Walker Texas Ranger en The X-Files alvorens hij in 2003 voor het eerst een grote rol kreeg in de HBO-reeks Carnivàle. In 2010 had hij ook terugkerende rollen in True Blood en de soap The Young And The Restless. Een jaar eerder had hij zijn broer Patrick verloren aan kanker.

Donald Swayze

1 - Neil Connery
Neil Connery kan je met een handvol vertolkingen in meer dan 30 jaar bezwaarlijk een acteur noemen, laat staan dat zijn carrière opweegt tegen die van zijn Oscarwinnende broer Sean. Zijn eerste rol dateert uit 1967, toen hij in de huid kroop van een geheim agent in de afschuwelijke James Bond-parodie O.K. Connery. Twee jaar later had hij ook een rol in de science-fiction film The Body Stealers, maar nadien was hij vooral op het kleine scherm te zien. Had naast zijn acteercarrière ook een baan als stukadoor.

Neil Connery

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...

BEST GELEZEN