Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Trance - recensie

Trance - recensie

Weet Danny Boyle met het visueel prikkelende Trance een hypnotiserende film af te leveren, blijft het bij wat buitenkant?

De jonge kunstveilingmeester Simon Newton leidt een roekeloos leven. Door zijn roekeloze levensstijl komt hij in aanraking met een groep heftige criminelen die hem nodig hebben voor een kunstroof. Als hun plan mislukt doordat Simon zijn geheugen verliest, schakelen zij een hypnotherapeut in. Simon is namelijk de enige die de lokatie van de buit weet. Helaas voor iedereen is de gewenste informatie niet het enige wat zich in Simon' geest bevindt. Als een geheugen-puzzel gaat de groep op zoek naar een oplossing. Al gauw blijken in dit proces de machtsverhoudingen te ontsporen en wordt de felle hebzucht flink opgevoerd.Rollenspel
Manipulatie is een van de hoofd thema's in Trance. De titel doelt op een door hypnose aangebrachte staat van zijn. Zoals hypnose een individu door gedachten heen kan leiden, zie je hoe de mens een ander ook kan leiden op lichamelijke vlak. Simon moet gehoorzamen aan de criminelen, en die moeten zich op hun beurt aan de regels van de hypnotherapeut houden. Maar ook Simon heeft zijn eigen macht over al deze mensen, omdat ze afhankedlijk van hem zijn. Met de achternaam van de therapeute, 'Lamb', zou je kunnen zeggen dat Danny Boyle een rollenspel geïmpliceerd heeft, waarbij er een continue afwisseling is van de schaap/schapen, wolf/wolven en herder/herders. De drie partijen zijn ander half uur lang bezig de situatie naar eigen hand te zetten.

Achtbaan
Trance beschikt over een geweldige cast die de film geen onrecht aandoet. Naast een goede onderlinge chemie wordt er door de sterren individueel een sterke performance neergezet. De timing van de spelers is opvallend in deze film en dat moet ook wel met de dynamische montage van Danny Boyle. Hij neemt je mee op een achtbaan met razend snelle bochten gedurende het grootste deel van de film. Ondanks zijn knappe tempo vallen de rustige momenten wat tegen. Het lijkt of hij er bewust voor gekozen heeft om zijn publiek op sommige momenten, tijdens zijn spektakel weer terug te duwen van het puntje van de stoelen tot diep in de ontspan-modus. Of je je enthousiasme dan terug kan vinden is maar net afhankelijk van wat voor kijker je bent, het is mogelijk dat zijn poging tot het opbouwen van een overtreffende climax je volledig uit de film haalt.Schilder
De Britse regisseur is als schilder en dirigent te werk gegaan. De visuele prikkels die worden meegegeven bij het bekijken van zijn nieuwste productie zijn - kleur-technisch - op zijn minst aangenaam. Dit draagt bij aan de vurige manie die zich afspeelt bij de afzonderlijke personages, maar ook onderling. En daar laat Boyle het niet bij. Hij overrompelt je auditieve zintuig ook nog eens met een explosieve soundtrack. Het enige is dat sommige muziekstukken  soms niet verder komen dan 'goed' of 'interessant'.

Conclusie
Trance is uiteindelijk een film met een gave casting, opzwepende soundtrack en visuele verwenning. Echter ontbreekt het bij het plot aan verrassingen. De 'detective-kijker' zal deze film op 1/3 speeltijd al kunnen hebben geanalyseerd. Het is een leuk concept, daar scoort deze regisseur wederom punten, maar helaas is het niet 'mindblowing' zoals je van zijn vorige werken zou verwachten. Waar Inception faalde met een briljant concept en een slechte uitvoering, is Trance een betere poging en uitvoering. Anderzijds, wie Memento kan waarderen zal de nieuwe Boyle-film waarschijnlijk een leuke 'om-te-zien' productie vinden. Helaas is de volle potentie van deze film niet benut, ook al is het een goede poging.

Bestel bij Bol.com

Regisseur:

Danny Boyle

Cast:

Vincent Cassel
Rosario Dawson
James McAvoy

Genre:

Thriller

Releasedatum:

6 juni 2013

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  101 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap