Bezoek ook eens Ze.nl
 • Recensies » Bioscoop
Safe Haven - recensie

Safe Haven - recensie

The good thing Katie, is that life is full of second chances’.

Lasse Hallström heeft als regisseur de nodige credits opgebouwd met onder ander The Cider House Rules en Chocolat. De laatste jaren lijkt hij zich echter als een vis in het water te voelen bij het verfilmen van Nicolas Sparks romans. Eerst was daar het redelijke Dear John en nu probeert hij het opnieuw met Safe Haven. Kan hij de middelmaat ditmaal ontstijgen?Drama en liefde
Safe Haven begint voor een lieflijke roman op een ietwat onconventionele wijze. Erin Tierney (Julianne Hough) moet namelijk op de vlucht nadat ze iemand heeft neergestoken met een mes. De politie van Boston zoekt haar vervolgens voor moord. Na een lange reis door het hart van de VS komt Erin aan in het kleine Southport in North Carolina. Een typisch Amerikaans kustdorpje, waar nooit wat gebeurd. Totdat Erin haar intrede doet natuurlijk. Eenmaal in Southport neemt Erin noodgedwongen een nieuwe identiteit aan. Als ‘Katie’ koopt ze een vervallen huisje op een afgelegen plek in het bos. Van daaruit probeert ze haar leven op te bouwen en laat ze, beetje bij beetje, weer mensen toe in haar leven. Ze heeft goed contact met haar buurvrouw Jo (Cobie Smulders) en weet zelfs een baantje te regelen als serveerster in een plaatselijk strandtent. Tegelijkertijd heeft ze ook de aandacht van weduwnaar Alex Wheatley (Josh Duhamel) op zich gericht. Nadat zijn vrouw is overleden aan kanker woont Alex in Southport met zijn twee kinderen Lexie en Josh. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht voor een ontluikende romance tussen de twee, maar natuurlijk komt de politie steeds dichterbij en is het slechts een kwestie van tijd voordat men in Southport achter haar ware identiteit zal komen. Dit alles leidt tot een finale, waarin vuurwerk en drama hand in hand gaan.

Talentvolle kleintjes
Er bestaat geen Nicolas Sparks roman zonder flink aangezet drama en zoetsappige liefde. Hallström neemt de tijd om het verhaal op gang te brengen, waardoor de romance tussen Alex en Erin alle ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Josh Duhamel is geen vreemde in romantische komedies en is hier dan ook prima op zijn plaats. Jullianne Hough is de laatste tijd een veel gevraagde actrice in romantische rollen (denk aan Footloose en Rock of Ages). Hoewel de camera absoluut van haar houdt, betekent dat nog niet dat ze ook van het scherm sprankelt. De twee hebben echter wel een goede chemie samen. Daarnaast hoeft David Lyons als creepy politieagent Tierney niet meer te doen dan naar de fles te grijpen en jacht te maken op Erin, maar doet dat wel effectief.Soapgehalte
Hoewel kindacteurs nogal eens irriteren, is het hier de kleine Lexie, gespeeld door Mimi Kirkland, die de show lijkt te stelen. Ieder keer als zij in beeld is, wordt de film simpelweg beter. Ook Noah Lomax zet als Josh een prima rol neer. De acteurs zijn dus redelijk op dreef, maar echt goed wordt het nooit. Dat komt vooral doordat ze niet echt worden uitgedaagd door het standaard verhaal van Safe Haven. Hallström zorgt ervoor dat Southport er even idealistisch uitziet als op een ansichtkaart, maar dat geeft ook meteen de diepgang van de film weer. Het ontstijgt nooit echt het niveau van een soapserie. De wendingen in het verhaal zijn dan ook voorspelbaar en het tempo ligt vrij laag. Voor een avondje wegzwijmelen is de film prima, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Conclusie
Safe Haven is een voortkabbelende film die ook nog eens voorspelbaar is. De acteurs maken er het beste van, maar hebben gewoon geen beter materiaal om mee te werken. Voor fans van het genre is de film prima te doen, maar als romantische komedie weet hij niet voldoende te verrassen. The Notebook blijft dus nog wel even de beste Nicolas Sparks verfilming. 

Regisseur:

Lasse Hallström

Cast:

Josh Duhamel
Julianne Hough

Genre:

Romantiek

Releasedatum:

18 april 2013

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  115 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk