Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » TV-series
Hannibal - eerste indruk

Hannibal - eerste indruk

Na vier boeken en vijf films is de wereld seriemoordenaar Hannibal Lecter blijkbaar nog steeds niet beu, want nu krijgt hij met het toepasselijk genaamde Hannibal ook een eigen serie. Heeft deze hernieuwde blik de hongerige fans nog iets extra’s te bieden?

Hannibal Lecter, welke filmkijker kent hem niet? Deze charismatische seriemoordenaar werd wereldberoemd dankzij de vertolking van Anthony Hopkins in The Silence Of The Lambs - hoewel dat niet de eerste keer was dat hij te zien was, want al in 1986 dook hij op in Manhunter, de verfilming van het eerste boek. De kannibaal werd verder onder de loep genomen in het vervolg Hannibal en de prequel Red Dragon (hetzelfde verhaal als Manhunter, maar nu met Hopkins in deze belangrijke bijrol). Daarna volgde met Hannibal Rising nog een matige reis naar het verleden, waarin we de jonge jaren te zien kregen. En nu is er dus de serie. De vraag is of deze nog iets toevoegt aan zijn rijke verleden.

Hannibal

Prijskaartje
De reeks speelt zich af voorafgaand aan de bekende filmreeks en deze spitst zich voornamelijk toe op Will Graham (hoofdpersoon uit Red Dragon, hier gespeeld door Hugh Dancy). Deze FBI-profiler is de beste in zijn vak, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Graham gaat namelijk zo op in het hoofd van de moordenaars, dat hij amper in staat is om normaal menselijk contact aan te gaan. Zijn werkgever Jack Crawford (Laurence Fishburne) is bang dat Graham er aan onderdoor zal gaan, dus roept hij de hulp in van de gerespecteerde psycholoog Hannibal Lecter (de ijskoude Mads Mikkelsen). Samen proberen zij de meest ingewikkelde zaken tot een goed einde te brengen. Ten minste, dat denken de agenten, want Hannibal heeft zijn eigen agenda.

Forensische politieserie
Een vleugje Profiler, een snufje CSI en een eetlepel Dexter. Even goed mengen en dan heb je Hannibal. Daarmee doe je de serie wel wat te kort, want hoewel deze reeks duidelijk meelift op de populariteit van de forensische politieseries, heeft Hannibal het geluk dat het titelpersonage erg geliefd is. Dat de kijker al weet waar alles toe zal leiden, doet niets af aan de spanning. Sterker nog; het zet de zaken alleen maar meer op scherp.

Hannibal

Duister
Dit alles wordt gepresenteerd in een prettig duistere wereld, waarin de meest zieke geesten hun opwachting maken. Daarbij wordt niet op een litertje bloed meer of minder gelet. Zo moet Will Graham in de eerste aflevering op zoek naar een seriemoordenaar die jonge meisjes ombrengt. Eentje daarvan wordt gespiest op het gewei van een hert gevonden. Het is nu aan Graham om de dader te vinden voor het volgende slachtoffer gemaakt wordt.

Voorlopige conclusie
Hoewel er al een overvloed is aan forensische profilerseries en ook het personage Lecter nog weinig geheimen voor de kijker heeft, ziet de eerste blik op Hannibal er positief uit. Men kiest een wat duisterder visie dan de meeste televisieconcurrenten en daarmee doen de makers een goede zet. Het is even de vraag wat de opzet verder zal worden - komt er een doorlopende verhaallijn of lost men iedere aflevering een zaak op - maar het begin is er. Het enige nadeel kan zijn dat deze opzet, met Hannibal nog aan de “goede” kant van de wet, niet eeuwig zal werken. De vraag is echter of de makers hem tegenover Will Graham durven zetten, want daarmee zal direct het einde van de serie worden ingezet.

Cast:

Hugh Dancy
Laurence Fishburne
Mads Mikkelsen

Genre:

Misdaad

Releasedatum:

4 april 2013

Oordeel bezoekers:

(1 stem)
 • Speelduur:

  43 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

UITGELICHT

 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk