Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Top 10
Top 10 beste tv spin-offs

Top 10 beste tv spin-offs

Er zijn tal van series die een spin-off hebben gekregen. Onlangs konden jullie hier de slechtste exemplaren vinden, dus nu is het tijd voor de tien meest geslaagde spin-offs.
 
10 - Dallas spin-off: Knots Landing
Over de kwaliteit van Dallas en deze afgeleide valt te twisten, maar een spin-off die het maar liefst 14 seizoenen(!) vol houdt, mag niet ontbreken in het lijstje. Feitelijk bestond het idee voor Knots Landing al voordat Dallas gemaakt werd, maar na de populariteit van die serie besloot de studio het script wat aan te passen om Knots Landing in hetzelfde universum te plaatsen. Dit lukte door enkele personages te herschrijven als familieleden van de cast van Dallas. Tot ieders verbazing sloeg deze spin-off rondom familieperikelen aan.

Knots Landing
 
9 - Hercules: The Legendary Journeys spin-off: Xena: Warrior Princess
Sommige zusjes worden populairder dan hun grote broer. Voordat zij haar eigen serie kreeg met de typische jaren negentig kitsch Xena: Warrior Princess, maakte deze dame namelijk haar opwachting in de avonturen van Hercules: The Legendary Journeys. Daar was zij een tegenstander van de halfgod en in die hoedanigheid zou ze dan ook sterven na drie afleveringen. Maar Xena bleek enorm geliefd en de verhaallijn werd op het laatste moment aangepast, zodat ze het gevecht niet alleen overleefde, maar zelfs een compleet eigen serie kreeg.

Xena: Warrior Princess
 
8 - Buffy the Vampire Slayer spin-off: Angel
De lichtvoetige vampierenserie Buffy the Vampire Slayer was zelf al een spin-off van de gelijknamige film. In de televisiereeks kon bedenker Joss Whedon niet alleen verder gaan waar hij was gebleven, tevens kon hij het universum uitbreiden. Veel vaste en regelmatig terugkerende personages werden bedacht, maar weinig waren zo succesvol als Angel, die als love interest fungeerde. Na een tijdje kreeg hij zijn eigen serie waarin hij samen met Cordelia Chase (ook uit de originele reeks) een detectivebureau opstart. Samen nemen ze het op tegen de bovennatuurlijke onderwereld.

Angel
 
7 - Diff’rent Strokes spin-off: The Facts of Life
Sitcom Diff’rent Strokes was een regelrechte hit. Iedere week keken tal van mensen hoe het de zwarte broertjes Arnold en Willis verging bij de blanke familie waar zij inwoonden. Vooral huishoudster Mrs. Garrett was erg geliefd bij het publiek. Het is dan ook niet gek dat zij haar eigen serie kreeg. Hierin neemt de vrolijke dame een nieuwe baan aan als huismoeder in een kindertehuis voor meisjes. The Facts of Life was vooral belangrijk omdat de serie ook zwaardere thema’s als drugsgebruik en eetstoornissen niet uit de weg ging.

The Facts of Life
 
6 - Doctor Who spin-off: Torchwood
Doctor Who, over een tijdreizende avonturier, is een verhaal apart. De serie is namelijk al sinds 1963 niet meer weg te denken uit de Britse cultuur. Om de zoveel tijd wordt de reeks nieuw leven ingeblazen met een soort reboot, waardoor al tal van acteurs de rol op zich hebben genomen. In 2005 kreeg de serie een revival toen David Tennant de hoofdrol kreeg. De populariteit zorgde voor meerdere spin-offs, waarvan vooral Torchwood (een slim anagram van Doctor Who) erg populair is. Hierin beschermt een groepje jagers de wereld van buitenaardse wezens.

Torchwood
 
5 - Law & Order spin-off: Law & Order: Special Victims Unit
Het populaire Law & Order is één van de langstlopende politieseries uit de geschiedenis van het medium. Niet gek dus dat de reeks meerdere spin-offs kende. De bekendste en beste daarvan is Law & Order: Special Victims Unit, waarin men een nieuwe groep agenten volgt in hun strijd tegen de misdaad. De populariteit steeg zelfs boven de originele serie uit, want toen Law & Order in 2010 stopte (en de minder ontvangen spin-offs Criminal Intent en LA een jaartje later), ging SVU gewoon door.

Law & Order: Special Victims Unit
 
4 - Sesame Street spin-off: The Muppet Show
In Nederland is Sesamstraat nog altijd enorm populair bij de kleintjes, maar diens spin-off moet het hebben van de echte fans. Nadat hij zijn poppen had geïntroduceerd in de bekendste straat van televisie besloot geestelijk vader Jim Henson een deel van hen op te laten draven in The Muppet Show met als doel ook een wat ouder publiek aan te spreken. Dat lukte uitstekend, want hoewel de serie slechts vijf jaar liep (de laatste aflevering was in 1981) is de impact nog altijd voelbaar. Niet alleen zien we de hoofdrolspelers opduiken op shirts en in de speelgoedwinkels, maar tevens maakten de Muppets een aantal geliefde films.

The Muppet Show
 
3 - Cheers spin-off: Frasier
De typische jaren tachtig serie Cheers kende veel fans. Toen de reeks in 1993 stopte, waren de verwachtingen dan ook hooggespannen toen bleek dat vast bargast Frasier een eigen serie zou krijgen. Als bijpersonage was hij leuk, maar zou hij (als radiopsycholoog nota bene) ook een complete sitcom kunnen dragen? Het antwoord bleek positief en omdat de makers het over een andere boeg durfden te gooien, groeide Frasier uit tot een product dat zowel de kijkers als de critici kon bekoren.

Frasier
 
2 - Star Trek spin-off: Star Trek: The Next Generation
The Next Generation doet precies wat de titel al aangeeft; Star Trek aanbieden aan een geheel nieuwe generatie. Zelfs 21 jaar na het stopzetten van de originele reeks was het ondenkbaar dat Captain Kirk, Spock en dokter McCoy vervangen zouden worden, maar door honderd jaar verder de toekomst in te gaan, bleek dat uitstekend mogelijk. En hoe! Captain Picard, commander Riker, Klingon Worf en androïde Data bleken minstens zo populair. Deze spin-off bracht zelf ook nog enkele spin-offs voort, waardoor Star Trek miljoenen fans aan zich wist te binden.

Star Trek: The Next Generation
 
1 - The Tracey Ulman Show spin-off: The Simpsons
Als je het begrip van spin-off een beetje oprekt, is ’s wereld meest populaire tekenfilmserie (24 seizoenen 'and counting') The Simpsons er eentje die deze lijst trots mag aanvoeren. Wat ooit begon als een serie korte cartoons om de reclame in te luiden tijdens The Tracey Ulman Show groeide uit tot een waar media-imperium rond deze gele familie. Tijdens hun hoogtijdagen kwamen er cd’s uit, werden er computerspelletjes gemaakt en waren Homer en Bart veelgezien op T-shirts, brooddozen, dekbedden en ga zo maar door. De fans zijn het er over eens dat het hoogtepunt achter ze ligt, maar het zal nog vele jaren duren voor de invloed van The Simpsons uit de popcultuur verdwijnt.

The Simpsons

Meer top 10 lijstjes zijn hier te vinden.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap