Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Top 10
Top 10 badscènes in films

Top 10 badscènes in films

Na het succes van de tien beste douchescènes, mag een vergelijkbaar lijstje over het bad natuurlijk niet ontbreken. Er zijn immers een hoop mensen die het weken in een warme kuip prefereren boven de regenachtige douche.

10 - Coming to America (1988)
“The royal penis is clean, your Highness”. Met deze legendarische woorden wordt prins Akeem aan de kijker geïntroduceerd in Coming to America. Er was ooit een tijd dat films met Eddie Murphy wel degelijk grappig waren. In deze scène wordt de verwende prins gewassen door enkele van zijn beeldschone baadsters. Het geeft direct een duidelijk beeld van de eisen die een toekomstige koning aan zijn werknemers stelt. Gelukkig komt Akeem tot inkeer, wanneer hij naar Amerika vertrekt om de vrouw van zijn dromen te vinden.

Coming to America

9 - Pretty Woman (1990)
Een prostituee bombarderen tot het lievelingetje van Amerika, dat is nog niet eenvoudig. In Pretty Woman probeerde men het echter toch en slaagde daar met vlag en wimpel in. De sleutelscène daarvan was die waarin Vivian (gespeeld door de aandoenlijke, maar destijds nog redelijk onbekende Julia Roberts) het telefoongesprek van haar klant Edward verstoort door in bad luidkeels – en behoorlijk vals – mee te zingen met haar walkman. Deze Pretty Woman zit met haar ogen dicht onder een dikke laag bubbels, dus in eerste instantie heeft ze niet door dat hij haar bekijkt (en niet te vergeten; verliefd op haar wordt). Maar dan doet hij Vivian een voorstel dat haar leven zal veranderen.

Pretty Woman

8 - The Shining (1980)
Het is niet pluis in het Overlook Hotel. De kleine, helderziende Danny Torrance weet dat al direct bij binnenkomst in deze verfilming van de populaire Stephen King roman The Shining. Maar wanneer zijn vader Jack (een fenomenale Jack Nicholson) kamer 217 binnenwandelt, kan hij het ook niet langer ontkennen. Via een ijzingwekkend traag – en spannend – shot wordt zijn gang naar de badkamer gevolgd. Daar treft hij in eerste instantie een prachtige, naakte dame die hem zwijgzaam begint te verleiden. Maar dan ziet hij in de spiegel haar ware, rottende gedaante die jaren geleden haar einde vond in de badkuip.

The Shining

7 - The Big Lebowksi (1998)
Alsof het nog niet erg genoeg is dat criminelen door een persoonsverwisseling zijn kleed onder plassen, wordt Jeffrey “The Dude” Lebowski ook nog eens gestoord terwijl hij rustig van zijn bad probeert te genieten. Hoewel zij eigenlijk zijn naamgenoot The Big Lebowski moeten hebben, gooien de mafkezen een levende fret in zijn halfvolle badkuip. En daar valt door zijn klein, maar bijtgraag wezentje heel wat schade te berokkenen, als je niet oppast. Dus valt er voor The Dude weinig meer te doen dan zich aan te passen en de overvallers hun zin te geven.

The Big Lebowksi

6 - What Lies Beneath (2000)
Omdat een bad het kwetsbare van een naakt lichaam verenigt met een moment van ontspanning, gebruiken filmmakers deze locatie graag om de kijker juist angst aan te jagen. Dat gebeurde zelden zo beklemmend als in de verder vrij gemiddelde thriller What Lies Beneath. Claire Spencer (gespeeld door Michelle Pfeiffer) wordt hier verdoofd in een traag vollopend bad gelegd. Zij kan zich amper bewegen, zodat de dader het op een ongeluk kan laten lijken. Terwijl het water steeds dichter bij haar lippen komt en haar ledematen langzaam weer gevoel krijgen, begint voor Claire een gevecht tegen de klok.

What Lies Beneath

5 - About Schmidt (2002)
Bij een badscène denken weinig mensen aan Kathy Bates en Jack Nicholson, beiden inmiddels behoorlijk op leeftijd en niet in lichamelijke topconditie. En juist daarom is dit tafereel uit About Schmidt zo mooi. Waarom moeten het altijd prachtige modellen zijn die hun lichaam laten zien? Zo zit het ware leven toch ook niet in elkaar? De immer sterke Kathy Bates durft ondanks al haar lichamelijke “gebreken” een naaktscène te spelen, die perfect de eerlijkheid oproept waar deze film om draait.

About Schmidt

4 - A Nightmare On Elm Street (1984)
Het laatste dat je als naakte vrouw wilt, zijn scherpe voorwerpen in de buurt. Een perfect uitgangspunt voor een slasher dus. Terwijl een nietsvermoedend meisje lekker ligt te badderen, vallen haar ogen langzaam dicht. De kijker weet inmiddels al dat iedere tiener die in slaap valt een potentieel slachtoffer is van de bovennatuurlijke moordenaar Freddy Krueger. Plots komt langzaam – als een ware Jaws – de met messen getooide handschoen omhoog tussen haar open benen. Als dat geen Nightmare On Elmstreet is, dan weten wij het ook niet meer.

A Nightmare On Elm Street

3 - The Rules of Attraction (2002)
In alle rust laat een jonge vrouw een bad vollopen. Ze voelt de temperatuur, steekt een paar kaarsjes aan, doet haar ringen af en trekt haar kleding uit. En dan gaat ze in bad zitten en snijdt rustig, maar vastbesloten haar polsen door. Vervolgens zien we in een ellenlang aanvoelende close-up het gezicht van de vrouw – wiens uitdrukkingen boekdelen spreken – tot de verlossing daar is. Symbolisch neemt de camera de kraan in beeld, die steeds langzamer begint te druppelen. Deze scène is niet voor tere zieltjes bedoeld, maar deze heftige gebeurtenis maakt een enorme impact.

The Rules of Attraction

2 - Requiem For A Dream (2000)
Visueel zit Requiem For A Dream sowieso al sterk in elkaar, maar het hoogtepunt moet toch wel deze badscène zijn. De aan harddrugs verslaafde Marion ziet haar leven compleet instorten; haar vriendje zakt steeds dieper in zijn verslaving, haar schoonmoeder zit aan de dieetpillen en zelf moet zij zich prostitueren om aan haar behoeften te kunnen voldoen. Zij schreeuwt de longen uit haar lijf, maar dan onder water, wat een bijzonder krachtig beeld oplevert. Regisseur Darren Aronofsky kocht de rechten van anime Perfect Blue, puur om dit beeld – dat daar bijna identiek te zien is, maar dan getekend – te mogen gebruiken.

Requiem For A Dream

1 - American Beauty (1999)
Als er ooit zoiets als visuele poëzie bestond, dan was het wel deze scène. Droomsequenties leveren wel vaker prachtige, surrealistische momenten op, maar zelden werd het zo krachtig weergegeven als in American Beauty. Lester Burnham is in zijn midlifecrisis tot op zijn oren verliefd geworden op Angela, een vriendin van zijn dochter. In zijn stoutste dromen wacht zij ook op hem, in een bad vol rozenblaadjes. Het beeld werd zelfs gebombardeerd tot de officiële poster van de film en werd in die hoedanigheid talloze keren gekopieerd en geparodieerd.

American Beauty

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up