Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Nieuws » Nieuwsberichten
Marvel en Fox vechten om Quicksilver

Marvel en Fox vechten om Quicksilver

Het Marvel-personage Quicksilver zorgt voor onenigheid tussen Marvel Studios en Fox, die beide van plan zijn hem in hun films te gebruiken.

Bryan Singer liet eerder deze week via Twitter weten dat Evan Peters (American Horror Story) gecast is in de rol van Quicksilver voor X-Men: Days of Future Past. Joss Whedon, die al eerder aangaf dat hij voornemens is hetzelfde personage (en diens zus, Scarlet Witch) in The Avengers 2 te introduceren, wil echter niet van wijken weten en blijft bij zijn oorspronkelijke plan. Fox en Marvel/Disney, die al in een hevige competitie verwikkeld waren door ieder hun eigen Marvel Cinematic Universe te scheppen, staan nu dus lijnrecht tegenover elkaar, beiden vastberaden hun eigen draai te geven aan hetzelfde personage.Wat achtergrond betreft ligt de situatie als volgt in de comics. Quicksilver en Scarlet Witch - wiens krachten respectievelijk bovenmenselijke snelheid en de manipulatie van de wetten der waarschijnlijkheid zijn - zijn in de comics van Marvel de kinderen van Magneto (de grote boosdoener uit de X-Men films, gespeeld door zowel Sir Ian McKellen als Michael Fassbender) en begonnen hun loopbaan als terroristen in zijn Brotherhood of Mutants. Later verlieten zij hun vader en werden zij toegelaten tot de Avengers, waar ze sindsdien zijn gebleven. Aangezien hun ontstaansgeschiedenis voornamelijk draait om hun band met Magneto en hun strijd tegen de X-Men is het logisch dat ze voor het witte doek eerst in die franchise geintroduceerd worden, maar tot nu toe heeft Fox ze genegeerd. Het merendeel van het publiek dat met beide personages bekend is kent hen echter hoofdzakelijk van de Avengers waar ze het grootste gedeelte van hun carriere doorgebracht hebben. Dat Whedon hen daarom in The Avengers 2 wil inzetten komt niet als een volslagen verrassing. Het feit dat Quicksilver in X-Men: Days of Future Past te zien zal zijn wel, want die film is al enige tijd in productie. Het lijkt erop dat Fox met het plotselinge gebruik van Quicksilver een lange vinger wil maken naar Marvel en Whedon, wiens The Avengers 2 immers nog steeds in de pre-productiefase zit.

Als Whedon voet bij stuk blijft houden en beide personages in zijn film wil benutten, zal hij hun verleden ofwel buiten beschouwing moeten laten, of grotendeels moeten aanpassen zodat er geen inbreuk op X-Men copyright wordt gemaakt. De termen 'Magneto', 'X-Men' en zelfs het neutralere 'mutant' zijn uit den boze, ongeacht het feit dat ze een wezenlijk onderdeel van hun geschiedenis zijn. Fans hopen op een soort 'super-crossover' tussen de verschillende superheldenteams van beide studio's (net zoals in de comics dikwijls gebeurde) om deze situatie te beslechten, maar vooralsnog lijkt de concurrentie tussen Fox en Marvel/Disney te hevig te zijn om dat toe te staan.

Whedon heeft nog niet laten doorschemeren wie hij graag in de rol van "zijn" Quicksilver ziet, maar Peters zal het niet zijn. Dat kan het publiek in verwarring gaan brengen, als hetzelfde personage met dezelfde krachten in twee verschillende franchises gespeeld gaat worden door twee verschillende acteurs. Wie de rol van Scarlet Witch gaat spelen in X-Men: Days of Future Past is nog niet bekend. Singer heeft zelfs nog niet laten weten of ze uberhaupt in de film te zien zal zijn. In het geval van The Avengers 2 wordt Saoirse Ronan (The Lovely Bones, Atonement) veelvuldig genoemd, en Ronan gaf zelf ook aan daar interesse in te hebben. Ook dat is echter nog niet vastomlijnd.

X-Men: Days of Future Past zal vanaf 17 juli 2014 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. The Avengers 2 wordt op 30 april in het jaar daarop verwacht.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...