Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Columns
Column: Huzzah, Arrested Development is terug!

Column: Huzzah, Arrested Development is terug!

Peter de JongePeter de Jonge plunderde op jonge leeftijd wekelijks de videotheek leeg en kwam thuis met de meest slechte actiefilms, uitgekozen met goedkeuring van zijn vader. Diezelfde vader viel ooit ‘s avonds op de bank in slaap, waardoor Peter op negenjarige leeftijd The Shining al te zien kreeg. Sindsdien is zijn filmsmaak, naar eigen zeggen, sterk verbeterd.
De terugkeer van één van de meest hilarische komedieseries die niemand keek.

Het gebeurt niet vaak dat een televisieserie een tweede kans krijgt na te zijn gecancelled. Wanneer een serie bij de eerste aflevering niet direct scoort, dan is de toekomst ervan al onzeker. Soms krijgt zo’n serie dan nog een seizoen (of twee) de kans, maar meestal duurt het niet lang voordat de stekker eruit wordt getrokken. Bij de komedieserie Arrested Development was dat in 2005 het geval, toen de serie na drie seizoenen werd gecancelled vanwege tegenvallende kijkcijfers. Nu, acht jaar later, wordt de serie nieuw leven ingeblazen dankzij video-on-demand dienst Netflix, die een week geleden een heel nieuw seizoen van vijftien afleveringen aan hun aanbod toevoegde. De weg er naartoe werd door fans nauwlettend gevolgd en er ontstond dan ook een flinke hype voor de terugkeer van Arrested Development. Een week later blijkt dit vierde seizoen op Netflix al erg populair te zijn (alhoewel exacte cijfers niet bekend zijn) en zit het er dik in dat we nog meer nieuwe afleveringen kunnen verwachten. Ook de film waar al lange tijd over gesproken wordt, lijkt nu zekerder dan ooit. De verantwoordelijke bij Fox die de serie destijds stopzette, zal zich nu dan ook voor zijn kop slaan, terwijl hij mompelt: “I’ve made a huge mistake”.Alhoewel Arrested Development lovende recensies ontving en al gauw een kleine fanbase opbouwde, sloeg de serie nooit echt aan bij het grote publiek. Met een sterrencast van onder andere Jason Bateman en Michael Cera was dit op zijn minst opmerkelijk te noemen, maar de gelaagde grappen en vele verhaallijnen bleken wellicht wat te hoog gegrepen voor het Two and a Half Men-kijkend publiek. De kans is dan ook groot dat veel lezers de serie Arrested Development nooit hebben gezien en dat is zonde. De serie over de disfunctionele familie Bluth bevat elke aflevering de ene na de andere briljante grap en de personages zijn geweldig. Zo heb je Tobias Fünke die constant dubieuze uitspraken doet waardoor je over zijn seksuele geaardheid gaat twijfelen, Lucille Bluth die zich boven alles en iedereen verheven voelt en uiteraard haar moederskindje van een zoon, Buster, die als een kind door het leven gaat. Ondanks dat de serie hilarisch is moesten we er helaas afscheid van nemen, maar door de cultstatus die de serie verwierf, hebben fans de hoop op een nieuw seizoen nooit opgegeven.

Dat nieuwe seizoen is er nu eindelijk en de meningen erover zijn verdeeld. Haalt dit nieuwe seizoen het oude niveau of had Arrested Development het bij de drie seizoenen moeten houden? Na het zien van de eerste paar afleveringen neig ik naar het eerste en ben ik vooral erg blij dat we eindelijk nieuwe afleveringen van Arrested Development voorgeschoteld krijgen. Het doet goed te zien waar de personages inmiddels beland zijn en de bizarre situaties zorgen weer voor menig schatergelach. Het idee van dit nieuwe seizoen was dan ook om als ‘tussendoortje’ te worden gebruikt voor een Arrested Development-film, maar nu de serie eindelijk de populariteit lijkt te hebben verworven die het daarvoor (onverdiend) niet kreeg, zou het zomaar kunnen dat er ook nog een vijfde seizoen aan gaat komen. Of het de kwaliteit van de serie goed zal doen, is nog maar de vraag (we weten namelijk allemaal wat voor gevolgen het kan hebben als een serie te lang loopt), maar na een afwezigheid van acht jaar kan ik dit vooralsnog alleen maar toejuichen, en dan wel op de manier waarop Tobias dat zou doen: Huzzah!

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk