Bezoek ook eens Ze.nl
 • Recensies » Bioscoop
Grown Ups 2 - recensie

Grown Ups 2 - recensie

Grown Ups 2 is de eerste sequel voor Adam Sandler, maar zijn zoveelste formulefilm.

Geloof het of niet, dit is de eerste sequel die Adam Sandler ooit heeft gemaakt. Strikt gezien dan, want eigenlijk zijn bijna alle films van Sandler kopieën van elkaar met slechts minieme verschillen. In Grown Ups 2 is het tijd voor een nieuwe lading plas- en poepgrappen, trappen in de edele delen, en flauwe woordspelingen. Eigenlijk is het toch bijna knap dat Adam Sandler steeds maar weer nieuwe variaties weet te verzinnen op dezelfde formule.Veel lol en wijze lessen
De opzet van dit vervolg op Grown Ups uit 2010 is ook weer vanouds simpel. Lenny (Adam Sandler) is met zijn familie verhuisd naar het dorp waar hij en zijn vrienden zijn opgegroeid. Ook zijn oude vrienden Eric (Kevin James), Kurt (Chris Rock) en Marcus (David Spade) wonen er nog, dus het is tijd voor wat lol. Alleen Rob Schneider ontbreekt in dit vervolg. Zoals altijd verplicht is in dit soort formule komedies moet alle lol gepaard gaan met wat wijze diepe levenslessen. Ditmaal leren de vier oude vrienden - die uiteraard nog verre van volwassen zijn - wijze lessen van hun kinderen over wat het betekent om ouder en volwassen te worden. Het is zo slecht als het klinkt.

Guilty Pleasure
Toegegeven, er zijn van die momenten dat je zin hebt in wat gemakkelijk vermaak en soms biedt Adam Sandler een oplossing voor die behoefte. Sandler is dan ook een uniek filmmaker van guilty pleasure films als Happy Gilmore en The Waterboy. Iemands tolerantie voor Sandler’s films hangt dan ook vaak af van het moment waarop je ze ziet. Maar zelfs als je dit in ogenschouw neemt, dan nog zijn er een aantal Adam Sandler films die zelfs het doel van een guilty pleasure voorbijschieten. In de afgelopen jaren zag ik Sandler’s abominabele komedies That’s My Boy, en Jack and Jill die zeker tot de laatstgenoemde categorie kunnen worden beschouwd. Het is duidelijk dat Sandler toe is aan een (financieel) succesje. Aangezien Grown Ups een groot succes was, kon dit vervolg natuurlijk niet uitblijven.Sketches
Grown Ups 2 biedt de kijker geen coherente verhaallijn en is eigenlijk een aaneenschakeling van gemakzuchtige sketches. We gaan van het ene bizarre incident naar het andere. Dit alles gaat gepaard met verwoede pogingen om de film te overgieten met een mierzoet laagje sentiment. Daarnaast wordt een hele horde bekende gezichten opgetrommeld om de kijker enigszins wakker te houden. Onder meer basketballer Shaquille O’Neal, worstelaar Steve Austin en acteurs Andy Samberg en Taylor Lautner verschijnen in waardeloze cameos.

Conclusie
Grown Ups 2 is de zoveelste gemakzuchtige formule komedie. Met de bekende grappen, slechte cameos, en het verplichte vergulde laagje sentiment bevindt Adam Sandler’s product zich helaas weer op bekend terrein.

Regisseur:

Dennis Dugan

Cast:

Salma Hayek
Kevin James
Taylor Lautner
Chris Rock
Adam Sandler

Genre:

Komedie

Releasedatum:

18 juli 2013

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  101 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk