Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » TV-series
How I Met Your Mother seizoen 9 - eerste indruk

How I Met Your Mother seizoen 9 - eerste indruk

Eindelijk zal Ted de toekomstige moeder van zijn kinderen ontmoeten.

Het negende en laatste seizoen van How I Met Your Mother is aangebroken. Na acht seizoenen waarin hoofdpersoon Ted Mosby (Josh Radnor) aan zijn kinderen de aanloop naar de ontmoeting met hun moeder (Cristin Milioti – die voor onder andere haar collega’s van The Wolf of Wall Street haar rol geheim moest houden) vertelt, is het nu dan toch zo ver. Want ook al werden er door de afleveringen heen steeds meer hints gegeven over het karakter van de moeder, in vlees en bloed was ze nog niet eerder te zien.  In de laatste aflevering van seizoen 8 veranderde dat: de moeder werd onthuld. Wel alleen nog aan de kijkers, niet aan Ted.


Vijf vrienden in New York
Een gemengde vriendengroep in Manhattan, onderlinge romances en een stamcafe waar het grootste gedeelte van de serie zich afspeelt; dit klinkt allemaal wel heel erg als een van de bekendste sitcoms aller tijden. Toch onderscheidt How I Met Your Mother zich op genoeg fronten van Friends. De meest opvallende reden is misschien wel de ongewone structuur van de serie. Centraal in het verhaal staat nerdy architect Ted Mosby, die ver in de toekomst aan zijn kinderen het verhaal vertelt over hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Ted begint echter niet bij het moment waarop dit daadwerkelijk gebeurde, maar besluit de gehele aanloop er naartoe ook te delen. Doordat het verhaal vanuit de oudere Ted verteld wordt, verloopt het niet altijd even chronologisch. Zo vergeet hij nogal eens wat er ook alweer precies gebeurd was, of haalt hij gebeurtenissen en jaren door elkaar. Dit zorgt ervoor dat de afleveringen bestaan uit korte (veelal absurde) gebeurtenissen, die het tempo er goed in houden.
 
Vrienden
Hoewel het verhaal lijkt te draaien om Ted, heeft de vriendengroep in werkelijkheid de hoofdrol. Alle personages binnen de groep zijn even belangrijk en bij afwezigheid van een van de vijf is de balans ook snel verstoord. Als dit gebeurt, ontstaan er vaak bizarre en komische situaties waarbij iedereens karakter naar voren komt om dit kracht bij te zetten. Naast nerdy architect en geschiedenisfanaat Ted bestaat deze vriendengroep uit vrouwenverslinder Barney Stinson (Neil Patrick Harris), de stoere Canadese Robin Sherbatsky (Cobie Smulders) en het getrouwde stel Lily Aldrin (Alyson Hannigan) en Marshall Eriksen (Jason Segel). 
 

Het grote moment
Na tal van mislukte relaties (waaronder een met Robin), is Ted wederom vrijgezel. Nu Robin en Barney na een hoop getouwtrek elkaar toch gevonden hebben en gaan trouwen, heeft Ted het gevoel dat hij misschien de liefde van zijn leven heeft misgelopen. Uit allerlei hints in de afgelopen seizoenen kon al opgemaakt worden dat de bruiloft van Barney en Robin de plek zou zijn waar Ted de vrouw van zijn dromen ontmoet. Seizoen 9 begint dan ook ongeveer anderhalve dag voor de bruiloft, de aanloop naar ‘het moment’. Niet alleen voor Ted zal er veel veranderen dit seizoen, ook de andere hoofdpersonen hebben allemaal te maken met grote beslissingen. Zo twijfelt Robin nog steeds aan de betrouwbaarheid van Barney, moet Barney toch echt de playboy-kant van zijn persoonlijkheid begraven en is Lily vastbesloten om naar Rome te gaan voor een positie als kunstadviseur. Er is echter een probleem: Marshall heeft ondertussen ook  zijn droombaan als rechter in New York aangenomen, zonder dat Lily hier van afweet. Ondertussen probeert Ted een romantisch gebaar te maken, waardoor hij er per ongeluk voor zorgt dat Lily de moeder al ontmoet.Voorlopige conclusie
Het laatste seizoen begint in de lijn van alle eerdere seizoenen, namelijk met een combinatie van licht absurde gebeurtenissen, romantiek en oprechte gevoelens. Het is wel te merken dat de latere seizoenen een wat serieuzere toon hebben gekregen, waarin de humor meer wordt gezocht in de onderlinge relaties dan in slapstick-achtige situaties. Toch blijft How I Met Your Mother verrassen met originele grappen en is de verwachting dat het laatste seizoen kenmerkend zal zijn voor de serie. We weten allemaal dat Ted gelukkig wordt, maar als we iets uit het verleden kunnen opmaken, zal dat niet zonder komische slag of stoot gebeuren. Gelukkig zijn er nog 22 afleveringen voordat we definitief afscheid moeten nemen van de sympathieke, bizarre en vertrouwde vriendengroep uit Manhattan. En gebaseerd op de eerste afleveringen zal dit seizoen net zo leuk worden als de 8 voorgaande. 

Cast:

Alyson Hannigan
Neil Patrick Harris
Josh Radnor
Jason Segel
Cobie Smulders

Genre:

Komedie

Releasedatum:

23 september 2013

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  25 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie