Bezoek ook eens Ze.nl
 • Recensies » TV-series
The Big Bang Theory seizoen 7 - eerste indruk

The Big Bang Theory seizoen 7 - eerste indruk

Ook buiten het scheikundelab blijft de chemie bestaan bij The Big Bang Theory.

Het is alweer 6 jaar geleden dat de serie over een groep nerds en het mooie meisje aan de andere kant in de hal in première ging, maar de serie van Chuck Lorre (Two and a Half Men) en Bill Prady (Gilmore Girls) bevat nog steeds dezelfde luchtige humor als in het begin.Vrouwelijke invloeden
Stereotypes zijn leuk omdat ze vaak werken. Er zijn verschillende meningen over de Big Bang Theory en hoe de nerdcultuur wordt weergegeven in de serie. De een noemt het een mijlpaal in de acceptatie van nerds, de ander noemt het generaliserend en kort door de bocht. Wat er ook gezegd wordt, Leonard (Johnny Galecki) en zijn vrienden Sheldon (Jim Parsons), Howard (Simon Helberg) en Raj (Kunal Nayyar) zijn op zijn zachtst gezegd ongewoon te noemen.
Hoewel buurmeisje Penny (Kaley Cuoco) ooit werd geintroduceerd als de meest normale van het stel, blijkt juist zij de ongewone in de groep. Naast de vier mannelijke wetenschappers zijn er ook belangrijke rollen weggelegd voor het andere geslacht. Want buiten Penny hebben de vrouw van Howard en de vriendin van Sheldon ook een steeds groter aandeel in de serie. En wie denkt dat deze twee dames qua intelligentie onderdoen voor de rest van de vriendengroep, heeft het mooi mis. Bernadette Rostenkowski-Wolowitz (Melissa Rauch) is microbiologe van beroep en is daar niet onverdienstelijk in. Amy Farrah Fowler (Mayim Bialik) houdt zich naast haar heimelijke verlangens voor Sheldon bezig met neurobiologie. Een leuk feitje is dat Bialik ook in het echte leven een doctoraal in neurowetenschappen heeft.

Knipperlichtrelatie
Na seizoenen lang de knipperlichtrelatie tussen Leonard en Penny te hebben gevolgd, lijkt er eindelijk stabiliteit te zijn gekomen. Aan het eind van het zesde seizoen besluit Leonard deel te nemen aan een expeditie die is georganiseerd door Stephen Hawking. Terwijl hij weg zoeken Sheldon en Penny steun bij elkaar omdat ze hem erg missen. Ze besluiten hun vriendschap verder uit te diepen, waarbij Penny steeds beter leert hoe ze om moet gaan met de sociale afwijkingen van Sheldon. Als ze contact zoeken met Leonard lijkt hij hen een stuk minder te missen dan ze in eerste instantie gedacht hadden. Wanneer Leonard besluit eerder terug te komen, veroorzaakt dat spanningen tussen hem en Sheldon. Na zijn stukgelopen relatie ontdekt Raj dat hij ook nuchter met vrouwen durft te praten, maar erg succesvol is hij nog niet. In plaats daarvan helpt hij Howard op een intieme manier te ontdekken wat voor effecten de oestrogeenzalf heeft, die Howard met regelmaat op zijn moeder smeert. Ondertussen ontdekken Amy en Bernadette dat ze ook aandacht van mannen krijgen zonder de aanwezigheid van Penny. Dit enthousiasme slaat snel om in onenigheid op het moment dat ze de tekortkomingen van Sheldon en Howard met elkaar bespreken.


 
Emmy
Het succes van The Big Bang Theory lijkt vooral voort te komen uit de kleine ongemakkelijke momenten die ontstaan in het contact dat de hoofdpersonen met elkaar hebben. Vooral Sheldon heeft hier een groot aandeel in, iets waar acteur Jim Parsons recentelijk nog voor werd beloond met een Emmy. The Big Bang Theory is een sitcom zoals deze bedoeld is. In principe kom je er prima mee weg om een aantal afleveringen over te slaan, want elke aflevering staat voor een deel op zichzelf. Toch zorgen de referenties in de serie ervoor dat hij op meerdere manieren grappig is. Elke aflevering bestaat voor een deel uit vriendschap en romantiek, een deel gortdroge komedie en een deel grappen die mensen met een kleine nerd in zich snel oppikken. Dit zorgt ervoor dat er ondanks de stereotypes een serie is ontstaan waar veel doelgroepen zich in kunnen vinden.

Voorlopige conclusie
Seizoen 7 is niet heel anders dan alle eerdere seizoenen van The Big Bang Theory. De grappen zijn nog steeds van hetzelfde kaliber en in de onderlinge verhoudingen is ook vrij weinig veranderd. Het is even af te wachten of er een grotere verhaallijn wordt geintroduceerd in dit seizoen, wellicht door de verandering in het gedrag van Raj. Het blijft in ieder geval lekker wegkijken en liefhebbers van The Big Bang Theory en van Chuck Lorre zullen in ieder geval niet teleurgesteld zijn. 

Cast:

Kaley Cuoco
Johnny Galecki
Jim Parsons

Genre:

Komedie

Releasedatum:

26 september 2013

Oordeel bezoekers:

(3 stemmen)
 • Speelduur:

  25 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...