Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
About Time - recensie

About Time - recensie

Wat als je terug in de tijd kan gaan?  In ieder geval hoef je nooit meer zenuwachtig te zijn voor een eerste date.

Richard Curtis is bekend als schrijver van films als Four Days and a Funural, Notting Hill en Bridget Jones Diary. Met Love Actually wist Curtis ook nog succes te behalen met zijn regiewerk. Ditmaal neemt de Oscargenomineerde schrijver met About Time opnieuw de regie op zich, met in de cast onder meer Domhnall Gleeson (Harry Potter and the Deadly Hollows), Rachel McAdams (The Notebook) en Bill Nighy (Love Actually).Terug in de tijd
Tim (Domhnall Gleeson) is een onzekere jongen die zich onwennig voelt in de buurt van vrouwen. Gelukkig krijgt hij van zijn vader(Bill Nighy) te horen dat er aan de mannenkant van de familie een gave in de genen zit. Hij kan namelijk terug in de tijd gaan om elk klein probleem ongedaan te maken. Tim hoeft alleen maar in een donkere afgesloten ruimte te staan, vuisten te maken en te denken aan een herinnering die hij wil veranderen. Hierdoor is Tim niet zo onzeker meer en weet hij na een paar pogingen meer toenadering te vinden tot het andere geslacht. Hij wordt smoorverliefd op Mary (Rachel McAdams) en zij op hem. Zijn gelukkige leventje lijkt helemaal compleet, maar zelfs voor de ongewoon-gewone Tim zijn er dingen in het leven die onomkeerbaar zijn.

Luchtig
About Time is een mooie romantische komedie die gemakkelijk weg te kijken is en met het aspect van tijdreizen een vernieuwende invalshoek weet te vinden. Net als het overgrote deel binnen dit genre ligt de nadruk op het romantische gedeelte maar is er ook ruimte voor drama. Richard Curtis weet simplistisch maar vindingrijk om te gaan met het concept over tijdreizen, al ligt er niet een al te grote nadruk op en dient het vooral als bijzaak bekeken te worden.

Verwarring
Vooral in het eerste uur is About Time sterk maar weet daarna door een uitzichtloos plot wat minder te boeien. Dit komt voornamelijk doordat er in het eerste deel duidelijk is om wie het verhaal draait - namelijk de twee hoofdpersonages die verliefd worden - maar zodra dat rond is, en dat is behoorlijk snel, worden de bijrollen overmatig belicht. Dit is verwarrend omdat het uitgangspunt van de film totaal verschilt met hoe de film eindigt. Voor de één zal dit overkomen als een rommeltje waar de ander dit zal toejuichen, aangezien het romantische komediegenre veelal te maken heeft met overmatig clichégebruik. Richard Curtis treedt opnieuw in herkenbaar gebied, maar gelukkig voelt de film eigentijds aan.Richard Griffiths
Wat de meeste mensen waarschijnlijk ontgaat, is dat Richard Griffiths een piepklein rolletje heeft als theateracteur in About Time. Richard Griffiths is het bekendst geworden met zijn rol als de oom van Harry - Herman Duffeling - in de Harry Potter films. Op 28 maart van dit jaar is hij op 65-jarige leeftijd overleden aan hartcomplicaties en in About time speelt hij zijn laatste rol.

Conclusie
About Time is een wat voorspelbare romantische komedie. Romantiek, soms een kleine schaterlach, soms een traan en een klein beetje vernieuwend. Gelukkig heeft deze film dat allemaal, maar ook niet meer dan dat. Richard Curtis heeft een interessante invalshoek met tijdreizen gevonden maar dit weet na een uur in de film een stuk minder te boeien omdat hoofdpersoon Tim alles voor elkaar lijkt te hebben. Vervolgens gaat het over op een ander verhaal. Dit kan verwarrend en rommelig overkomen, maar er zullen er ook genoeg zijn die dit minder erg vinden en zich prima vermaken met deze eigentijdse luchtige romkom. 

Regisseur:

Richard Curtis

Cast:

Domhnall Gleeson
Rachel McAdams
Bill Nighy

Genre:

Romantiek

Releasedatum:

10 oktober 2013

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  123 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap