Bezoek ook eens Ze.nl
 • Recensies » Bioscoop
Thor: The Dark World - recensie

Thor: The Dark World - recensie

Groter, spectaculairder, beter én met een juiste lading humor.

Toen er voor het eerst een handjevol welbekende superhelden bij elkaar kwamen in The Avengers, bewezen zij zich overtuigend voor het bioscooppubliek. Een vervolg werd dan ook al snel aangekondigd. Dat is niet verbazingwekkend, want deze Marvel-productie heeft tot nu toe al anderhalf miljard dollar opgebracht. Hiermee staat The Avengers op de derde plek van meest verdienende films aller tijden, net onder Avatar en Titanic. De aankondiging van het vervolg was een startsein voor ‘Fase 2’ waarbij de superhelden Iron Man, Thor en Captain America elk een eigen film kregen. Iron Man 3 was de eerste die van start ging en wist al meer dan 1,2 miljard dollar op te halen. De vraag is of het vervolg op Thor (2011) net zo succesvol zal worden. In ieder geval is Chris Hemsworth terug in de huid gekropen van de Noorse God Thor en zwiert weer als geen ander met de machtige hamer. Daarnaast is Anthony Hopkins wederom te zien als zijn vader Odin en Tom Hiddleston als zijn geadopteerde broer Loki.
 


Duisternis
Voordat er licht in de wereld kwam, was er een complete duisternis waarin de Dark Elves leefden. Door de ‘Aether’ - een soort donkere materie - zou de leider van de Dark Elves te sterk worden. Om dit te voorkomen werd Malekith (Christopher Eccleston) duizenden jaren geleden gestopt door de grootvader van Thor. Malekith beloofde dat hij terug zal keren voor wraak. Thor heeft Jane Foster sinds een akkefietje in New Mexico niet meer gezien. Deze wetenschapster - gespeeld door Natalie Portman - was met Thor een liefdesverhouding begonnen in de eerste film. Toen Thor terug moest naar Asgard – de wereld van Thor - beloofde hij dat hij terug zou komen voor haar. Dit heeft de halfgod tot dusver niet gedaan, omdat hij bezig was met het redden van verschillende werelden, waaronder die van ons in New York. Nu worden alle negen werelden tegelijk geteisterd door de op wraakgezinde Malekith en zijn brute bodyguard ‘Kurse’, die opnieuw uit is op ongelimiteerde krachten en duisternis op de wereld. Daarbij stuit Jane Foster op een ongelukkige ontdekking die haar langverwachte hereniging met Thor doet versnellen.
 
Marvelfilms
Dat de eerste Thor veel fans achter zich kreeg, was niet helemaal te danken aan de film zelf. De film was vermakelijk en bracht genoeg geld in het laatje, maar voelde voor het budget van 150 miljoen niet aan als een écht grote blockbuster. Het succes is voornamelijk te danken aan de perfect gecaste acteurs,  goed getimede grappen en de combinatie van een toffe superheld met redelijke actie. Het budget is voor Thor: The Dark World  met een derde van het vorige budget opgeschroefd en voelt dit keer wél groots aan. De film begint met een geweldige epische openingsscène die dezelfde opzet heeft als de eerste Thor. Anthony Hopkins geeft ons een korte geschiedenisles over de donkere barre tijden en een actiescène bekrachtigt dit. Het verhaal in de film is simpel en herkenbaar, maar dit is verre van storend. Dit komt doordat ogenschijnlijk simpele dingen briljant en verrassend uitgewerkt zijn. Vergeleken met het eerste deel is vooral de actie boeiender en grootser aangepakt. Vooral het slotgevecht is door de goed getimede humor fantastisch.
 


Conclusie
Iedereen die van Marvelfilms, stripboeken of televisieseries houdt, heeft waarschijnlijk behoorlijk lang uitgekeken naar Thor 2.0. Dat is volledig terecht, aangezien de Marvelfilms in de loop der jaren groter, spectaculairder en beter zijn geworden. The Dark World is daarop geen uitzondering en weet vaak dezelfde snaren te raken en het niveau te bereiken als Iron Man 3. Zo worden je lachspieren constant bespeelt en zit je vaak op het puntje van je stoel. Ook is het de moeite waard om na de film nog even te blijven zitten, omdat er maar liefst twee filmpjes na de aftiteling verschijnen. Thor: The Dark World is op alle fronten een geweldige blockbusterfilm die zich afspeelt in de Marvel Universe. Nu is het helaas nog een tijd wachten op het vervolg van Captain America

Regisseur:

Alan Taylor

Cast:

Chris Hemsworth
Tom Hiddleston
Natalie Portman

Genre:

Actie

Releasedatum:

31 oktober 2013

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(6 stemmen)
 • Speelduur:

  110 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...