Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Top 10
Top 10 film Bromances

Top 10 film Bromances

Vanaf 5 december draait de Nederlandse bromancefilm Bro’s Before Ho’s in de bioscoop. Een mooi moment om de beste mannenvriendschappen van het witte doek nog eens onder de loep te nemen.

Bromancefilms komen in alle vormen en maten. De meest bekende zijn misschien wel de flauwe komische interpretaties ervan, maar het is een grote trend op filmgebied om de kern van de film niet meer te laten draaien om een romantische relatie, maar een vriendschappelijke. Dat deze relatie zeker niet onder hoeft te doen voor de romantische, wordt duidelijk uit de gevarieerde lijst die ontstaat als we de beste bromances op een rijtje zetten.

10. Adam & Kyle (50/50)
Een huwelijk is in voor- en tegenspoed. In een vriendschap is dat niet veel anders. Als er een zeldzaam soort kanker wordt geconstateerd bij je beste vriend, moet je er alles aan doen om hem beter te laten voelen. Dat is precies de gedachte van Kyle (Seth Rogen) wanneer zijn beste vriend Adam (Joseph Gordon-Levitt) ernstig ziek wordt en daar bovenop ook nog eens wordt bedrogen door zijn vriendin. Kyle’s voornaamste doel is dan ook de sfeer luchtig te houden, ondanks de wetenschap dat hun vriendschap waarschijnlijk nog maar van korte duur zal zijn.9. Edward & Carter (The Bucket List)
De Bucket List is een lijst waar alles op staat dat je wil doen voor je dood gaat. Iedereen heeft hem wel, op papier of in zijn hoofd. Als Carter Chambers (Morgan Freeman) te horen krijgt dat hij nog maximaal een jaar te leven heeft, ziet hij het nut er niet van in om nog zijn best te doen om de lijst af te kunnen strepen. Zijn kamergenoot in het ziekenhuis, Edward Cole (Jack Nicholson) denkt daar heel anders over. De terminale oude knarren besluiten zoveel mogelijk te genieten voor ze het loodje leggen en leren daarbij ook steeds meer over elkaar.8. Django & Dr. King Schultz (Django Unchained)
Wat begint als een zakelijke overeenkomst tussen premiejager Dr. King Schultz (Christoph Waltz) en slaaf Django (Jamie Foxx), mondt al snel uit in een onconventionele vriendschap. Niet alleen behandelt Schultz Django als zijn gelijke, ook gaat hij zo ver dat hij alles op het spel zet om Broomhilda, de geliefde van Django, terug te vinden. Misschien niet een bromance op het eerste gezicht, maar wie door het bloederige exterieur heen kijkt, ziet dat de ware romantiek niet zit in de relatie tussen Django en Broomhilda, maar in de luchtige en integere relatie tussen Django en Schultz.7. The Wolf Pack (The Hangover)
De wereld van de komediefilms is niet meer hetzelfde na het uitkomen van The Hangover, één van de meest succesvolle komediereeksen van de afgelopen jaren. Niet alleen omdat de films origineel in elkaar zitten (waarbij het eerste deel er met kop en schouders bovenuit steekt), maar vooral ook omdat de groep hoofdrolspelers zo goed op elkaar afgestemd zijn. ‘The Wolf pack’ bestaat uit de vrienden Doug (Justin Bartha), Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms) en Alan (Zach Galifianakis). Als Doug gaat trouwen, loopt zijn vrijgezellenfeest op z’n zachtst gezegd uit de hand. In The Hangover wordt duidelijk dat vriendschap het sterkst blijkt als je samen door een hel gaat. En nog een keer. En soms nog een keer.6. Wayne & Garth (Wayne’s World)
Ontstaan uit een Saturday Night Live sketch verscheen in 1992 Wayne’s World in de bioscoop. Rockfanaten Wayne Campbell (Michael Myers) en Garth Algar (Dana Carvey) presenteren samen een lokale radioshow. Als ze de rechten voor hun show verkopen, komt hun vriendschap al snel onder spanning te staan. Als hun radioshow in gevaar komt, moeten ze weer op elkaar vertrouwen in een poging deze te redden.5. Harry & Lloyd (Dumb & Dumber)
Het regie-debuut van de Farrelly broers kan iedereen zich nog wel voor de geest halen. Lloyd Christmas (Jim Carrey) en Harry Dunne (Jeff Daniels) zijn misschien wel het flauwste stel uit de lijst, maar ook een van de beste voorbeelden van een bromance. Verbonden door hun pure stupiditeit blijven Lloyd en Harry onafscheidelijk. Dit wordt bevestigd in de film Dumb and Dumber To, die eind 2014 in premiere zal gaan. Hierin volgen we de vrienden twee decennia na hun vorige avontuur, op zoek naar één van hun verloren kinderen. In deze sequel spelen zowel Carrey als Daniels weer de domme Lloyd en Harry, die 20 jaar vriendschap lijken te hebben overleefd.4. Seth & Evan (Superbad)
Wat nu als je als jeugdvrienden op het punt staat om te gaan studeren, maar dan heel ver van elkaar? Dan ga je nog een keer goed los samen. De nerdy Seth (Jonah Hill) en Evan (Michael Cera) besluiten dat ze eindelijk de meisjes van hun dromen moeten versieren. Jammer dat ze in alles wat ze doen zo verschrikkelijk falen, dat de avond gedoemd lijkt te mislukken. Eén van de mooiste bromance-momenten moet toch wel zijn als Evan en Seth openlijk toegeven wat hun vriendschap voor ze betekent, terwijl ze voor het laatst in het oudelijk huis van Evan logeren.3. Dante & Randall (Clerks)
Als een film voornamelijk kan draaien om de dialogen tussen twee vrienden, moet die vriendschap toch wel heel speciaal zijn. De ambitieloze Randal (Jeff Anderson) en zijn beste vriend Dante (Brian O’Halloran) vullen hun dagen met het discussiëren over nutteloze zaken tijdens hun onbelangrijke baantjes. Net als de broers in Bro’s Before Ho’s werkt Randal in de videotheek, terwijl Dante de minimarkt ernaast met een half oog in de gaten houdt. Ondanks hun constante gekibbel en sarcastische houding wordt in deze cultklassieker duidelijk dat de liefde tussen Randall en Dante sterker is dan ze doen voorkomen.2. Peter & Sydney (I Love You, Man)
I Love You, Man (2009), is een film die de betekenis van het principe bromance wel heel letterlijk vertaald heeft. Als de vriendloze Peter Klaven (Paul Rudd) een getuige nodig heeft voor zijn bruiloft, stelt zijn verloofde voor dat hij maar eens op zoek moet gaan naar een maatje. Na een aantal ‘man-dates’ ontmoet hij Sydney Fife (Jason Segel), een onbezonnen kerel die Peter alles laat zien wat een echte mannen-vriendschap zo leuk maakt. De klassieke opzet van een romantische komedie, maar dan met vriendschap als uitgangspunt, maakt van I Love You, Man een voorbeeld-bromance.1. Philippe & Driss (Intouchables)
De meest tekenende en misschien wel onverwachte bromance film is toch wel Intouchables (2011). De vriendschap tussen de rijke en zwaar gehandicapte Philippe (Francois Cluzet) en de eigenzinnige ex-delinquent Driss (Omar Sy) raakte een groot publiek. De eerlijkheid en ongecompliceerdheid van de omgang tussen de mannen maakt dit een unieke film, die zijn plaats bovenaan de bromance-ladder meer dan verdient. Veel dieper dan dit gaat vriendschap niet. 

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up