Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Bro's Before Ho's - recensie

Bro's Before Ho's - recensie

Van de losgeslagen New Kids in Maaskantje naar een romantische komedie in een videotheek is voor Steffen en Flip maar een kleine stap.

Steffen Haars en Flip van der Kuil wisten in 2010 meer dan een miljoen mensen naar de bioscoop te trekken met New Kids Turbo, de verfilming van de succesvolle tv-serie over een stel hangjongeren in het Brabantse dorp Maaskantje. Een jaar later gingen bijna 500.00 mensen naar het vervolg New Kids Nitro, maar toen was de New Kids koek wel zo'n beetje op. Tijd voor totaal iets anders: een romantische komedie. Het idee leefde al langer, maar de film bereikt nu dan toch de bioscoop. Natuurlijk met de harde humor zoals we die van Steffen en Flip gewend zijn.Relatie? Nooit!
Het verhaal is simpel: twee broers (waarvan er één is geadopteerd) krijgen als klein jongetje van hun net gescheiden vader (een kleine maar geweldige rol van Ton Kas) de opdracht mee om nooit aan een relatie te beginnen. Dat laten ze zich geen twee keer zeggen; als ze ouder zijn kappen ze na elke one-night-stand elk contact met vrouwen meteen af. Maar dan ontmoeten ze Anna, een mooi en vooral erg lief meisje (Sylvia Hoeks) waar beide jongemannen als een blok voor vallen. Het vervolg laat zich raden: eindeloos wordt er om haar heen gedraaid, om haar hand gestreden en de belofte verdwijnt langzaam naar de achtergrond.

Versierpartijen
De twee broers Max en Jules worden respectievelijk gespeeld door Tim Haars (die ook in New Kids zat) en cabaretier Daniël Arends die met Bro's Before Ho's zijn filmdebuut maakt. Niet onverdienstelijk, want al komen de teksten er soms wat houterig uit, de fysieke humor maakt weer veel goed. Max slijt zijn dagen in een videotheek, met als enige ergernis klanten die hem storen tijdens het kijken van films. Jules werkt in een supermarkt als 'manager', wat vooral een mooi excuus is om de hele dag met Max te bellen of achter de schermen het te doen met jonge vrouwelijke aanvulhulpen. Huisgenoot Rene (Henry van Loon) probeert de stoere gast uit te hangen, maart zit eigenlijk diep onder de plak bij zijn vriendin. De talloze ranzige versierpartijen en de treurigheid van hun werkplekken zijn voer voor een flinke lading aan foute maar erg goede grappen, waardoor het eerste half uur staat als een huis. Pas als het verhaal de overhand gaat krijgen, zakt de grapdichtheid helaas wat in.Losse eindjes
Op het moment dat Anna om de hoek komt kijken, samen met haar gehandicapte seksverslaafde broer, beginnen de broers de jacht op haar. Alsof dit niet voldoende is, worden er ook allerlei andere verhaallijnen met de haren bij gesleept: een opvoering van een sprookje door gehandicapten, een gefrustreerde bewaker (Theo Maassen) en de doorgedraaide eigenaar van de videotheek waar Max werkt. Het lukt Steffen en Flip maar niet om al deze losse eindjes op een logische manier aan elkaar te knopen, laat staat om het tot een goed slot te brengen. Wat veelbelovend begon, zakt halverwege toch weer in.

Conclusie
Bro's Before Ho's is een film waar de humor van Steffen Haars en Flip van der Kuil zeer goed tot zijn recht komt. Zeker in het eerste deel zitten een flink aantal hilarische scènes. Pas als de film verstrikt raakt in zijn wat warrige verhaallijnen boet de humor ook aan kracht in. Maar de cast is zowel in de hoofd- als de bijrollen prima in orde en de soundtrack aanstekelijk. En blijf vooral bij de aftiteling zitten voor een aantal erg leuke filmspoofs.

Regisseurs:

Steffen Haars
Flip Van der Kuil

Cast:

Tim Haars
Sylvia Hoeks
Theo Maassen

Genre:

Komedie

Releasedatum:

5 december 2013

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(1 stem)
 • Speelduur:

  88 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...