Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
The Bridge serie 2 - blu-ray recensie

The Bridge serie 2 - blu-ray recensie

Tussen al het seriegeweld uit Scandinavië blijft het tweede seizoen van The Bridge stevig overeind staan.

Al ettelijke jaren worden we overspoeld met kwaliteitscrimeseries van Scandinavische makelij. Bijna iedere rechtgeaarde fan van het genre zal inmiddels The Killing (Forbrydelsen) wel hebben gezien. Een serie die op indrukwekkende wijze de toon zette. The Killing (2007) kreeg twee vervolgen én een Amerikaanse remake. Maar er blinken meer sterren aan de Scandinavische hemel: Varg Veum, de Wallander-reeks, The Protectors, Arne Dahl en Those Who Kill, om er maar een paar te noemen. En natuurlijk The Bridge (Bron/Broen) met het aparte rechercheursduo Saga Norén (Sofia Helin) en Martin Rohde (Kim Bodnia). In dit tweede seizoen is de Oresundbrug, de brug die Denemarken en Zweden met elkaar verbindt, wederom het begin van alle ontwikkelingen.Trauma's
Een oude olietanker negeert alle aanwijzingen van de loodsen en knalt tegen de brug. De politie treft geen crew aan, maar wel vijf vastgeketende jongeren. Meer dood dan levend worden ze naar het ziekenhuis vervoerd. Omdat er zowel Deense als Zweedse slachtoffers in het spel zijn, wordt het oude vertrouwde koppel Saga en Martin op de zaak gezet. In de nieuwe reeks worden beide karakters beter uitgediept. De gevoelige Martin tegenover de bijna gevoelloze, aan het syndroom van Asperger lijdende Saga. Beiden worstelen met onverwerkte trauma's; eenling Saga blijkt samen te wonen met ene Jakob en ze doet verwoede pogingen om het begrip ‘relatie’ te doorgronden. Dat levert soms komische momenten op. Haar tegenpool is familieman Martin, die een jaar na de gruwelijke apotheose uit deel 1 op de brug gescheiden leeft van zijn vrouw Mette (Puk Scharbau).

Tere zieltjes
Begeleid door het prachtige Hollow Talk van de Choir of Young Believers worden we vanaf minuut één het donkere verhaal ingezogen. Tien afleveringen van een uur, met de daarbij behorende cliffhangers. The Bridge II is geen kijkvoer voor tere zieltjes. De lijken vliegen je bij wijze van spreken om de oren. De sobere toonzetting en de invulling van de rollen maken het plaatje af. Saga Norén’s meerdere, Hans Petterson (gespeeld door routinier Dag Malmberg), blinkt uit en ook de nieuwe personages Rasmus en Pernille voegen een kruidig element toe.Ramp
Ecoterrorisme, een noodlijdend farmaceutisch bedrijf, een gepeste puber, chemische wapens, een obsessieve broer en een EU klimaattop. Even de lijntjes met elkaar verbinden en klaar is het illustere duo. Maar voordat het zover is, moeten er nog wat hobbels worden genomen. Vooral ook op het persoonlijke vlak. Wat telt zwaarder: vriendschap of trouw aan de dienst? The Bridge II is een superspannende race tegen de klok. Weten Saga en Martin een grote ramp te voorkomen?

Conclusie
Scenarist Hans Rosenfeldt verklaarde in meerdere interviews dat hij het niet moeilijk vond om een nieuw onderwerp aan te boren voor deel twee. Dat belooft dus veel goeds voor een derde serie die er hoogstwaarschijnloijk ook aan zit te komen. Ondertussen is The Bridge II voor de fijnproever gewoonweg niet te missen. Veel en meer van het goede zelfde, overgoten met een compleet nieuw sausje. Sit back and enjoy this bumpy ride!

Cast:

Kim Bodnia
Sofia Helin

Genre:

Misdaad

Releasedatum:

17 december 2013

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
Bekijk complete film profiel

Tags: The Bridge

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap