Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Top 10
Top 10 blockbusters die je moet zien in 2014

Top 10 blockbusters die je moet zien in 2014

Een nieuw jaar vol films ligt weer voor ons. Hier zetten wij de blockbusters op een rij die je volgens ons in 2014 niet mag missen.
 
10. Godzilla
De "terrifying force of nature" komt terug op het grote scherm en als we de trailers moeten geloven zal dit monster opnieuw een duidelijke visuele impressie gaan achterlaten in zijn reboot. Gareth Edwards is nog maar een onbekende regisseur, die al enigszins respect heeft verdiend voor zijn regiedebuutfilm Monsters. Samen met zijn achtergrond als voorman van Visual Effects lijkt hij dé aangewezen man die ons 15 mei kan overtuigen waarom Godzilla al die jaren een geliefde kracht van destructie is gebleven.


 
9. The Amazing Spiderman 2
Na de eerste The Amazing Spiderman kunnen we wel stellen dat we nog lang niet moe zijn van deze superheld. Hoewel het eerste deel niet heel veel nieuws onder de zon bracht, wist het met de juiste stijl en verfrissende actie de nieuwe franchise overtuigend van start te laten gaan. Spidey - nog steeds gespeeld door Andrew Garfield - moet het dit keer opnemen tegen de debuterende slechteriken Electro (Jamie Foxx) en The Rhino (Paul Giamatti), die garant staan om op 24 april voor een spannende clash op het bioscoopscherm te zorgen.


 
8. Toscaanse Bruiloft
Naast al het geweld dat uit Hollywood komt, zijn wij ook nieuwsgierig naar het vervolg op Verliefd op Ibiza. Hoewel het blockbuster-begrip een andere context heeft zodra we naar ons eigen kikkerlandje kijken, kan je stellen dat Toscaanse Bruiloft een échte Hollandse blockbuster is. Verliefd op Ibiza wist bijvoorbeeld ruim 720.000 bioscoopgangers te trekken. Hoewel Toscaanse Bruiloft geen direct vervolg zal zijn, is het wel bekend dat de personages zo hun gelijkenissen zullen hebben. Daarnaast is de film geschreven en geproduceerd door hetzelfde team als Verliefd op Ibiza. En ja, ook Jan Kooijman speelt er in. Vanaf 30 januari te zien.


 
7. X-Men: Days of Future Past
X-Men heeft zich al sinds het jaar 2000 bewezen als een succesvolle franchise en opnieuw is het aan Bryan Singer om de verwachtingen in 2014 waar te maken. Xavier’s mannen kregen in 2011 een inventieve karakterverdieping door middel van de prequel X-Men: First Class. Dit keer zien we zowel de jonge X-Men als de oude in één film terug, wat zonder enige twijfel als het meest ambitieuze X-Men project in de franchise gezien kan worden. Door middel van tijdreizen moeten de oude superhelden met hun jonge zelf de krachten bundelen om de toekomst te redden. Het is een vervolg op zowel First Class als Wolverine en The Last Stand. Vanaf 22 mei te zien.


 
6. Captain America: The Winter Soldier
Superhelden zijn hot en dat is niet alleen uit dit lijstje op te merken. Na het succes van Iron Man 3 die ongeveer 1,2 miljard opleverde en het succesvolle Thor: The Dark World gaat fase twee verder met de tweede Captain America film. Captain America krijgt opnieuw een injectie, echter dit keer krijgt het budget wat figuurlijke anabolen ingediend die ervoor moeten zorgen dat deze film de aandacht krijgt die het verdient. We zullen bekende karakters tegenkomen maar ook kennismaken met nieuwe, waaronder The Falcon, de vijand Crossbones en natuurlijk Captain America’s side-kick The Winter Soldier. Vanaf 27 maart te zien.


 
5. The Hunger Games: Mockingjay Part 1
Het is altijd even billenknijpen zodra er een vervolg uitkomt, omdat het maar weinig voorkomt dat de tweede film zijn voorganger overstijgt. Gelukkig was Catching Fire weer een dergelijke uitzondering, die The Hunger Games episch deed aanvoelen en ons voorbereidde op een nog grotere climax in het laatste deel. Deze film zal in twee delen verschijnen en belooft minder jurken en flamboyante make-up. De dictatuur begint om te vallen en door die dreiging wordt de situatie steeds grimmiger en kwaadaardiger. Mockingjay Part 1 zal vanaf 19 november 2014 te zien zijn en Part 2 vanaf november 2015.4. Dawn of the Planet of the Apes
Opnieuw een vervolg waarbij het nog maar de vraag is of die het verrassende succes van zijn voorganger gaat evenaren. Rise of the Planet of the Apes was niet alleen een visueel hoogstandje, maar bevatte ook een interessante karakterontwikkeling van de chimpansee die de opstand van de aap leidde. Ook in Dawn of the Planet of the Apes volgt het verhaal de opstandige Ceaser. Dit keer leidt dit naar een oorlog om te bepalen wie de dominantste soort op aarde wordt danwel blijft. De veelbelovende trailer laat al zien dat dit wellicht nogmaals voor een grote verrassing kan gaan zorgen. Vanaf 17 juni te zien.


 
3. Trancendence
Het regiedebuut van cameraman Wally Pfister. Pfister niet geheel onbekend in de filmwereld. Integendeel, Pfister heeft al een gerenommeerde carrière als cameraman op zak en vooral geroemd voor zijn werk in Inception en de Batman Trilogie. Dit keer doet Christopher Nolan een stap terug en is hij een uitvoerende producent van de film. Trancendence gaat over een terminaal zieke wetenschapper die zijn lichaam downloadt naar een computer. Recent konden we al de angstaanjagende trailer zien en vanaf 17 april is Trancendence helemaal te bezichtigen.  Wij voorspellen in ieder geval veel goeds.


 
2. The Hobbit: There and Back Again
Vorig jaar stond het vervolg van de eerste Hobbit ook al bovenaan het lijstje en nu wij dan eindelijk de almachtige draak Smaug hebben gezien, kunnen wij alweer niet wachten op het slot. The Desolation of Smaug bracht al meer energieke actie en hopelijk weet Peter Jackson dit in There and Back Again vast te houden. Deze avontuurlijke rollercoaster gaat ons tijdens de volgende kerstdagen geheid verblijden, maar daarna lijkt de Middle-Earth happening helaas toch echt afgelopen. Of wie weet misschien ook niet?  Aragorn zei in The Lord of the Rings: “There is always hope”.


 
1. Interstellar
Op de eerste plaats de nieuwe film van Christopher Nolan, de regisseur die geroemd is om Inception en natuurlijk de Batman trilogie. Hoewel er al een teaser trailer live is gegaan, is er nog steeds maar weinig bekend over het verhaal. Je kan in ieder geval een groepje wetenschappers verwachten die wormgaten ontdekken waarmee zij door de tijd kunnen reizen. Al is verder nog weinig bekend, het is in ieder geval zeker dat Interstellar hoge ogen gaat gooien om van 2014 een topjaar  te maken. Vanaf 6 november te zien.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

UITGELICHT

 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk