Bezoek ook eens Ze.nl
 • Recensies » Bioscoop
Need For Speed - recensie

Need For Speed - recensie

Rommelig, uiteraard bizar ongeloofwaardig, maar bij vlagen zeker dolle pret.

Alles wat succesvol is, lijkt verfilmd te moeten worden. Zo ook het bekende computerspel Need For Speed dat al vele succesvolle delen kende. De straatracers komen tot leven in deze film die de game enerzijds eer aan doet door de vette straatraces maar anderzijds de middenmaat van de Hollywood actiefilm zelden overstijgt. Heb je zin in wat escapisme, ga er dan lekker voor zitten en stap in de auto bij deze straatracers.Bergen geld
Maak kennis met Tobey Marshall (Aaron Paul a.k.a. Jesse Pinkman in Breaking Bad). Overdag sleutelt hij een beetje aan wat auto’s met zijn vrienden in hun garage, en ’s nachts is Tobey een reputatievolle straatracer. Aan geld lijkt geen gebrek aangezien zelfs een van de vrienden tijdens de races met een klein vliegtuigje waarschuwingen doorgeeft aan de straatcoureurs beneden. Toch blijkt de garage in financiële problemen te zitten en neemt Tobey een klus aan van de arrogante ex-NASCAR racer Dino Brewster (Dominic Cooper). Grote bergen geld lonken maar, hoe kan het ook anders, er lijken wat haken en ogen aan de nieuwe samenwerking te zitten.

Roadmovie
Voor een groot deel van de film is Need For Speed het beste als een roadmovie te categoriseren. Tobey en aanhang moeten zo snel mogelijk van New York naar San Francisco rijden om mee te kunnen doen aan een race die uiteraard moet uitmonden in een racegevecht tussen Toby en Dino. Hoewel dit gedeelte van de film niet erg doet denken aan de Need For Speed games, doen de straatraces dit wel. Daarbij helpt het dat de makers zo min mogelijk gebruik hebben willen maken van CGI. De acteurs gingen op ‘rijles’ en lijken ook behoorlijk wat stunts zelf te hebben gedaan.Hollywood machine
De poging om zoveel mogelijk gebruik te maken van fysieke actie betaalt zich uit in de straatraces en geven je als kijker het gevoel echt in de auto te zitten. Dit onderscheidende element in Need For Speed is helaas echter wel zo’n beetje het enige wat bijzonder genoemd mag worden. De acteurs doen hun best om wat van hun matige en fletse dialogen te maken. Het resultaat is dat de meeste grappig en emotioneel bedoelde momenten helaas ook bedoeld en gemaakt aanvoelen. De Hollywood machine draait immers op volle toeren in deze film die bij vlagen wat doorschiet. Melodrama en onwaarschijnlijkheden laten de film zo nu en dan spreekwoordelijk uit de bocht vliegen, maar dat bederft gelukkig niet genoeg dat het echt tegen gaat staan.

Conclusie
Need For Speed levert wat je mag verwachten van dit soort Hollywood escapisme. Gelukkig laat deze film de gebruikelijke CGI voor het overgrote deel weg, waardoor het racegeweld levensecht aanvoelt. De wat zachtere en humoristische momenten in de film worden wel te dik aangezet waardoor het vaak wat gekunsteld en belachelijk aanvoelt. Qua entertainmentwaarde levert deze film echter ruim voldoende om een leuk avondje aan te beleven.

Regisseur:

Scott Waugh

Cast:

Dominic Cooper
Michael Keaton
Aaron Paul

Genre:

Actie

Releasedatum:

13 maart 2014

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(2 stemmen)
 • Speelduur:

  131 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...