Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Columns
Column: Zin in Spidey

Column: Zin in Spidey

Laura KempenaarOm komedies lacht ze nooit, tranen komen alleen bij films over dieren en voorspelbaar-heid vindt ze een grote dooddoener. Er is echter iets aan films dat Laura Kempenaar nog veel meer bezighoudt: hoe zit het met de dames?
Marketingmoe? Ik ben het niet vaak, maar als er op dit moment een film is die het wat mij betreft wat rustiger aan mag doen qua reclame, dan is het The Amazing Spider-Man 2 wel.

Is er een Spider-Man overload? Als je het mij vraagt zeker wel. Je ziet hem overal in het straatbeeld terugkomen vanwege de shirtjes, rugzakjes en petjes met de spinnenman erop voor kinderen. Ik ken zelfs volwassen mannen die altijd comicshirts dragen, maar geen Spider-Man shirts meer aanwillen omdat die ‘net zo goed van de Primark of H&M kunnen komen’.

Ook voor de nieuwe film, The Amazing Spider-Man 2, wordt heel veel reclame gemaakt. Misschien kun je je nog de posters herinneren waarin Electro (gespeeld door Jamie Foxx) steeds dezelfde pose heeft. Een beetje armoedig, helemaal als je weet wat voor een geld er tegenaan wordt gegooid om wereldkundig te maken dat die film eraan komt en iedereen erheen moet. Ook in trailers is er genoeg keuze. Er is er één geweest  die voor mijn gevoel wel erg veel van de uiteindelijke film weggeeft, maar de meest recente die je nu in de bioscoop te zien krijgt: wow!


Ik ben ook altijd wel een fan van Spider-Man geweest. Ik ben meer into superhelden die menselijk zijn en dan iets overkomt waardoor ze superheld worden, dan bijvoorbeeld de X-Men die het al hebben. Niet dat zij niet hoeven te worstelen met hun krachten en gevoelens, maar ze hebben op mij gewoon geen enorme aantrekkingskracht omdat ze niet helemaal menselijk zijn vanaf het begin. Batman is nog altijd mijn favoriet, maar ik denk dat daarna meteen Spider-Man volgt. Een gewone jongen, een spinnenbeet en bam.

Ik vond de eerste drie Spider-Man films met Tobey Maguire erg tof, behalve de derde met Sandman en Venom erin, want dat werd een beetje teveel van het goede. Ben ook geen grote fan van Sam Raimi trouwens, want hij schijnt Venom nogal te onderschatten als schurk. Hoe dan ook, niet lang nadat die trilogie verscheen, kregen we The Amazing Spider-Man in 2012. Spider-Manfans vonden hem niet zo heel goed, omdat de actie en de schurk wat tegenviel.Onzin, ik heb er enorm van genoten. Het is een hele goede familiefilm met een goede balans tussen drama, liefde, intrige en actie. Een beetje wat de serie Arrow nu is (en niet in het eerste seizoen want dat was veel te soapy). Vooral de scene waarin Spider-Man met die hijskranen door de stad heengaat, is heerlijk. Fijn overdreven en episch, zoals goed bij deze franchise past.

Voor mij dus al reden genoeg om naar die tweede film uit te kijken, ook omdat Jamie Foxx erin zit. Als hiphop- en RnB-minnend mevrouwtje ben ik een van de weinigen die Jamie Foxx prima vind om naar te kijken. Helemaal als Electro ziet hij er marvellous uit. Wat mij betreft was al die reclame dus eigenlijk helemaal niet nodig geweest, maar ook voor mensen die wat sceptischer zijn, was het beter om alleen deze laatste trailer uit te brengen. Die weet mensen namelijk pas echt naar die bioscoop te sleuren, toch?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk