Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Filmfestivals
Imagine 2014: deel 1

Imagine 2014: deel 1

MovieScene is aanwezig op het Imagine Film Festival en doen verslag van het festival en de filmoogst van dit jaar.
Op deze dertigste editie van het Imagine Film Festival is regiseur Alejandro Jodorowsky (The Holy Mountain, El Topo) eregast, maar kon helaas niet fysiek op het festival aanwezig zijn vanwege persoonlijke omstandigheden. Wel kregen we via zijn zoon bericht dat hij het erg jammer vindt dat hij er niet bij kan zijn, maar dat hij hoopt dat zijn ziel via La Danza de la Realidad het publiek weet te bereiken. Meer over deze film verderop in dit eerste Imagine-verslag, maar allereerst ruimte voor 'Doppelgänger' en schedel inbeukende vrouwen.+1
Dit jaar zijn de 'Doppelgänger', oftewel 'dubbelgangers', oververtegenwoordigd op Imagine, met titels als Enemy en +1. De laatste in dit rijtje is het beste te beschrijven als een project-X feestje dat slecht afloopt, wanneer een komeet vlak bij de onwetende feestbeesten inslaat.  Deze komeet bezit een vreemde buitenaardse kracht, waardoor de bezopen tieners dubbel gaan zien en hun exacte kopieën uit de weg moeten ruimen om hun plaats op Aarde te verdedigen. Regisseur Dennis Iliadis gaat losjes om met de bijgelovige betekenis, dat het zien van je dubbelganger een voorteken voor de dood is. +1 is een luchtige tienerfilm met een origineel randje, maar lijkt daarentegen ook overmatig te verdrinken in stereotyperingen en genre-clichés. De karakters zijn bijvoorbeeld hypocriet, ze missen elke inleving en de grappen slaan veelal de plank mis. Hoe dan ook blijft het concept wel overeind staan, hoewel +1 iets intelligenter wil overkomen dan het daadwerkelijk is.
 


Raze
Iedere man weet dat je nooit tussen een gevecht tussen twee vrouwen in moet staan en buiten dit onomstotelijke gegeven om is het ook nog eens leuk om naar te kijken. Raze borduurt verder op dit gegeven en zet 50 ‘onschuldige’ vrouwen in een ondergrondse gevangenis, die tegen elkaar met hun blote vuisten moeten vechten om hun leven en dat van hun dierbaren te redden. Isabel - gespeeld door de respectabele stuntvrouw Zoë Bell - speelt de hoofdrol in deze zeer gewelddadige exploitatiefilm en vecht als een volwaardige MMA-moeder voor het leven van haar dochter. Hoewel het idee voor een toffe ballenfilm moet zorgen, is het resultaat niet voor iedereen. De niet te volgen gevechten volgen elkaar achter elkaar op en vinden veelal plaats in dezelfde desolate pit. Je kijkt letterlijk een uur lang naar dezelfde gevechten, die tot de meest gruwelijke uitkomsten lijden. Het laatste kwartier zit dan weer aardig in elkaar, maar als kijker zit je in dubio of je de rest allemaal wel leuk zou moeten vinden.  
 
Raze draait tijdens Imagine nog op maandag 14 april om 21.35 in EYE 2 en op donderdag 17 april om 17.40 in EYE 2.La Danza de la Realidad
Regiseur Alejandro Jodorowsky verfilmd zijn eigen autobiografie La Danza de la Realidad in een tour de force van absurditeiten. Na een pauze van bijna vijfentwintig jaar sinds zijn laatste film The Rainbow Thief is hij terug met een zeer intieme film over zijn eigen jeugd in Chili. Als in de gedachtenwereld van een klein jongetje voert hij je mee mert begrippen als verbeeldingskracht, trauma’s, verwerking, liefde, ideologie en geloofsovertuigingen. Jodorowsky heeft een achtergrond als striptekenaar en dat is in La Danza meer dan voelbaar. Niet zozeer omdat er enkele vormen van animatie te bespeuren zijn, maar de overdrijvingen die als karikaturen gezien kunnen worden, zijn als een strip uitgebeeld op film. Zo heb je bijvoorbeeld een non-stop opera-zingende moeder, een idealistische vader die tegen zijn zoon zegt dat ieder mens dood gaat en langzaam wegrot, een hond in een kangoeroepak en soldaten die meerdere ledematen missen. Zo is alles tot in het extreme uitgewerkt, wat voor heerlijk humoristisch vermaak zorgt op de meest gekke en onverwachte momenten. De film is daarentegen niet voor iedereen weggelegd. Zo liepen er ongeveer vijftien mensen tijdens de eerste festivalscreening weg, maar voor iedereen die een absoluut unieke kijkervaring willen meemaken, is La Danza de la Realidad een uitgelezen kans. 

La Danza de la Realidad draait tijdens Imagine nog op dinsdag 15 april om 19.00 in EYE 2.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

UITGELICHT

 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie