Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Elementary seizoen 1 - dvd-recensie

Elementary seizoen 1 - dvd-recensie

Heeft niet de kwaliteit van Sherlock, maar gelukkig wel een betere kwantiteit.

Het leek erg ongelukkig gekozen dat CBS met zijn eigen Sherlock Holmes-serie kwam toen de BBC net hoge ogen gooide met Sherlock. Er waren ook wat geschilletjes hier en daar, maar dat is inmiddels allemaal opgelost. Gelukkig maar, want uiteindelijk is Elementary toch hele andere koek. Beide series mogen Sherlock Holmes als een wat duisterder en tegelijkertijd zeer ad rem personage inzetten, maar daar is ook bijna alles wel mee gezegd.Afgerond
Elementary voelt ten eerste veel meer als een serie in plaats van een film. Dat komt mede doordat de serie wekelijks is te zien en uit 22 afleveringen per seizoen bestaat. Kwantitatief dus stukken beter dan Sherlock dat slechts met broodkruimels tegelijk verschijnt. Aan de andere kant is het een serie die de wat ouderwetsere manier van series maken volgt. Met andere woorden, het is een typische detectiveserie waar eigenlijk in elke aflevering wel een zaak wordt afgerond. Dat heeft ook wel iets prettigs, want je weet wat je krijgt en je kunt lekker meepuzzelen. Meestal is de dader al een keer in beeld geweest in de aflevering, maar elke keer weet Elementary-bedenker Robert Doherty met zijn team toch weer met van die verrassende Holmes-momenten te komen die er net weer even een andere draai aan geven.

Luchtig
In eerste instantie leek Sherlock wat te kinderachtig, maar dat wordt naarmate het seizoen vordert steeds minder. Ook is de relatie van Sherlock en Watson leuk om te observeren. De makers leggen er niet teveel nadruk op, waardoor het boeiend en luchtig blijft om naar te kijken. Ook wordt het feit dat Watson Joan heet en dus een vrouw is (gespeeld door Lucy Liu) niet op de voor de hand liggende manier uitgebuit. Sterker nog, Joan Watson en Sherlock Holmes (gespeeld door Jonny Lee Miller) hebben eenzelfde relatie als een John Watson met deze Sherlock zou hebben.Bingekijken
Lucy Liu en Jonny Lee Miller zijn beide acteurs waar je even aan moet wennen in deze rollen. Immers kennen vele kijkers Lucy Liu als koude killer O-ren Ishii in Kill Bill en Jonny Lee Miller als Sick Boy in Trainspotting. De twee lijken in hun werk aan Elementary ook steeds beter op elkaar ingespeeld te raken naarmate het seizoen vordert. Vooral de manier waarop Sherlock Watson wel even onder zijn hoede denkt te kunnen nemen, is schattig. Al met al is het een prettige serie om elke week te kijken, of een paar afleveringen tegelijk. Bingekijken, dus je hele zondag vrijhouden om Elementary na Elementary te kijken, is wel wat veel van het goede, juist omdat deze serie een vrij simpele opzet heeft.

Extra's
De extra’s op deze DVD zijn wel wat saai. Het blijft allemaal heel oppervlakkig met standaard verhaaltjes over de personages en hoe het er op de set aan toe gaat. Er wordt helaas niets gerept over BBC’s Sherlock, terwijl daar toch even iets over gezegd had moet worden. Verder wordt er vooral veel verteld dat je zelf al wel hebt gezien door het seizoen heen. Wat overigens opvalt, is dat er veel extra’s draaien om Watson, waardoor het bijna lijkt alsof Sherlock Holmes het hele seizoen dezelfde persoon is gebleven en Watson de ster van de show is omdat zij zich wel steeds verder ontwikkelt.

Conclusie
De eerste indruk van Elementary was al dat het een mooi zoethoudertje was voor BBC’s Sherlock en die mening is niet veranderd. Juist nu je aan het einde van dit eerste seizoen beter kennis hebt gemaakt met deze ver-Amerikaniseerde Sherlock en zijn Aziatische, vrouwelijke hulpje Watson, kan het tweede seizoen alleen maar nog beter worden. Gelukkig is die al bijna helemaal uitgezonden in Amerika, dus hopelijk wordt ook dit tweede seizoen door SBS6 opgepakt voor Nederlandse kijkers. Plus, het derde seizoen van deze New Yorkse detective is inmiddels al in de maak in Amerika.

Cast:

Lucy Liu
Jonny Lee Miller

Genre:

Misdaad

Releasedatum:

27 september 2012

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(1 stem)
 • Speelduur:

  43 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk