Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Broadchurch seizoen 1 - dvd recensie

Broadchurch seizoen 1 - dvd recensie

Een stad in geheimen verpakt. Hoe de moord op een 11-jarige jongen het hart van een kleine kuststad doorklieft.

Schrijver/producer Chris Chibnall had al meerdere topseries afgeleverd (Doctor Who, Torchwood en Camelot) voordat hij met Broadchurch op de proppen kwam. Qua verhaal en setting speelde hij leentjebuur bij het imponerende Forbrydelsen (The Killing), maar dit zij hem vergeven. Bijna alles klopt aan deze serie: een fantastische cast en dito acteerprestaties, schitterende locaties en een prachtige musical score (van de hand van IJslander Ólafur Arnalds). Mensen van vlees en bloed die, na een tragische gebeurtenis, elk op hun eigen manier worstelen met heden en verleden. In januari op tv bij RTL4, nu in de ‘herhaling’ op DVD - overigens zonder extra's op de schijfjes. Gelukkig zijn zij die deze achtdelige serie nog moeten gaan zien…Ongewoon duo
Op het strand van Dorset, in het plaatsje Broadchurch, wordt het lijk van de 11-jarige Danny Latimer gevonden. DS Ellie Miller (briljant neergezet door Olivia Colman) hoopt de leiding te krijgen bij deze moordzaak. Helaas voor haar krijgt ze een nukkige Schot als meerdere en onderzoekspartner toegewezen: DI Alec Hardy (David Tennant). Ellie, de gevoelige en vriendelijke lokale detective sergeant tegenover de koele, berekenende en botte Alec. Outsider Hardy, die zich met deze zaak hoopt te revancheren voor een eerdere zaak die hij door een stommiteit uit zijn handen liet glippen. De interactie tussen de twee is prachtig om te zien. Twee totaal verschillende karakters die uiteindelijk toch veel van elkaar leren. Waar Ellie uitgaat van het goede in de mens, is Alec een geheel andere mening toegedaan. Hij waarschuwt haar dat ze “niemand moet vertrouwen”, want: “Je weet nooit wat er echt in het hoofd van een ander omgaat.” Tom, Ellie‘s zoon, was bevriend met het slachtoffer en dat maakt het er voor haar allemaal niet makkelijker op. 

Invloed media
In Broadchurch zien we ook hoe de media, zowel plaatselijk als landelijk, bepalend kunnen zijn voor de loop van ontwikkelingen. Een ambitieuze journalist van de ‘Broadchurch Echo’ spreekt voor zijn beurt en de gemeenschap is in rep en roer. Tel daar de komst van Karen White (Vicky McClure), werkend voor de landelijke ‘Daily Herald’ en eerder al hijgend in Alec‘s nek, bij op en de emoties bereiken een hoogtepunt. Alibi’s blijken niet te kloppen, het aantal verdachten stapelt zich op en sommigen worden al veroordeeld voordat alles grondig is onderzocht. Als het verleden van enkele bewoners van Broadchurch wordt blootgelegd, grijpt dat diep in.Topcast
In Broadchurch draaft de crème de la crème van het Britse acteerwezen op. Met een eervolle vermelding voor met name Olivia Colman (eerder uitblinkend naast Peter Mullan in Tyrannosaur van Paddy Considine), Jodie Whittaker (als de zwaar getroffen moeder van het slachtoffer, Beth Latimer), David Bradley (als de stoïcijnse kioskhouder Jack Marshall) en oudgediende Pauline Quirke (als de mysterieuze caravanbewoonster Susan Wright). De spelers kwijten zich zodanig goed van hun acteertaak dat je de achterdocht, pijn, wanhoop en het gemis bijna zelf voelt. Iedereen heeft wel iets te verbergen. Waarom gaat de dominee geregeld ‘s nachts aan de wandel? Waarom probeert Tom uit alle macht data van zijn computer te wissen? Wat is de relatie tussen Susan Wright en Nigel Carter, de compagnon van loodgieter én vader van het slachtoffer, Mark Latimer? Ook de bijrollen worden levensecht en geloofwaardig vertolkt.

Conclusie
Ondanks zijn rare, harde aanpak leert Alec Ellie om ‘van buiten’ naar haar zo vertrouwde omgeving te kijken. En wat je dan ziet, is niet allemaal even mooi. Broadchurch is een serie van hoogwaardige kwaliteit: drama, suspense en fantastisch acteren ineen, met een indrukwekkend decor en een zeer passende muzikale omlijsting. ITV was zeer blij met deze eerste serie. Bijna 8 miljoen kijkers zaten wekelijks aan de buis gekluisterd. Schrijver Chibnall heeft serie twee al bijna klaar: “It will be a very different story.” Geeft niets, Chris. Ook dit verhaaltje laten wij ons graag vertellen. Broadchurch, niet te missen voor de echte liefhebber van misdaaddrama.

Regisseur:

James Strong

Cast:

Olivia Colman
David Tennant

Genre:

Thriller

Releasedatum:

22 april 2014

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(1 stem)
Bekijk complete film profiel

Tags: Broadchurch

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap