Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Columns
Column: Waar is de romantiek?

Column: Waar is de romantiek?

Laura KempenaarOm komedies lacht ze nooit, tranen komen alleen bij films over dieren en voorspelbaar-heid vindt ze een grote dooddoener. Er is echter iets aan films dat Laura Kempenaar nog veel meer bezighoudt: hoe zit het met de dames?
Stel, je beste vriendin heeft liefdesverdriet. Haar vriend is een eersteklas ei en heeft haar pijn gedaan. Wat zeg je dan? Kruip op de bank met een Ben & Jerry’s en kijk…?

Als vrouw en tijdschriftenlover lees ik aardig wat damesbladen. Denk Glamour, Viva, Flair, Women’s Health en zelfs af en toe Cosmopolitan. Daar staan wel eens adviezen in over hoe je een vriendin die in de put is, kunt opvrolijken. Standaard (en terecht) krijg je dan het advies om Titanic te kijken, of Thelma & Louise, wat beiden geweldige films zijn. Maar ja, moet je elke keer dat een relatie uit is naar die films grijpen? De filmwereld lijkt het wel prima te vinden.

Want, laten we eerlijk zijn, wat is er de afgelopen jaren nu verschenen aan films met powervrouwen of liever nog, goede romcoms. Ik kan me voorstellen dat het lastig is om een film met een sterke vrouw te maken die net zo iconisch is als Thelma & Louise. Dat moet je als filmmaker misschien niet eens proberen. Maar vooral de onvervalste romcom is wel iets wat ik mis.Je hebt tegenwoordig wel films als In Time, Scott Pilgrim vs The World, Safety Not Guaranteed en andere schattige, aandoenlijke liefdesverhalen. Maar die zijn allemaal niet typisch romcom genoeg. Ik zoek echt de Love Actually’s van deze wereld, Bridget Jones, Notting Hill, 50 First Dates, My Best Friends Wedding, Serendipity, Kate & Leopold, You’ve Got Mail, The Proposal… Het hoeven niet eens erg goede films te zijn, als je maar even kunt ontsnappen in zo’n leven van iemand anders en in haar schoenen even helemaal verliefd kunt worden op die man. Die man die middenin de film helemaal verkeerd begrepen wordt, waardoor miscommunicaties ontstaan en alles in de soep loopt, om vervolgens zoenend in de regen weer te worden goed gemaakt.De onvervalste romcom, hij wordt gemist. Julia, Jennifer, Meg, Kate, Katherine, Drew, Reese; waar zijn jullie toch allemaal? Ik kan me voorstellen dat sommige actrices zoals Anne Hathaway het genre inmiddels zijn ontgroeid. Van mij mag er dan ook een nieuwe generatie romcom-dames opstaan. Wij vrouwen (maar mannen zijn ook welkom natuurlijk) hebben jullie nodig om ons af en toe te doen janken en lachen. Janken en lachen tegelijk, welk filmgenre krijgt dat nou voor elkaar?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

UITGELICHT

 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk