Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Columns
Column: Season Greetings!

Column: Season Greetings!

Ruud StiftRuud Stift houdt van taal in al haar verschijnings-vormen (boek, tv, film, muziek). Met als tweede passie voetbal (DHL veteranen 1) wil hij ook nog weleens tegen een paar schenen schoppen.
Seizoenen komen en gaan. Logisch, niet voor niets heeft men het in de volksmond vaak over een tijd van komen en een tijd van gaan. Met andere woorden, het is een komen en gaan van seizoenen. Een ‘overbevolkt huis’ bezong ooit vier seizoenen in één dag, ene Antonio Vivaldi wist de seizoenen te vangen met vioolklanken, je kan in een vier seizoenen hotel logeren en daar - naar believen- een pizza ‘vier seizoenen‘ bestellen. De bekendste seizoenen zijn lente, zomer, herfst en winter. Do these ring a bell?

Maar er zijn ook talloze andere seizoenen bekend. Seizoenen waarvan jullie het bestaan misschien niet wisten. Het festivalseizoen (de muziekfestivals die in het zomerseizoen plaatsvinden, ergo: zomer staat dus gelijk aan festivals), het aspergeseizoen (mmmm…. van half april tot en met eind juni), het spruitenseizoen (van oktober tot maart), het aardbeienseizoen (van april tot en met november) en het mid season (vooral populair bij koopjesjagers). Ook alle tv-series worden in seizoenen uitgezonden. Seizoenen die in alle seizoenen op de buis verschijnen? Kan geen toeval zijn.

Alles leuk en wel Ruud, ik hoor het jullie denken, maar wat heeft dit alles met films te maken? Veel is hierop mijn antwoord. In de zomer om maar wat te noemen zul je vaak de openluchtbioscopen tegenkomen (waar ze dan Snowpiercer of Frozen in de herhaling draaien ter afkoeling), de wintertijd is meer weggelegd voor de nieuwste blockbusters (The Hobbit, The Hunger Games), de nieuwe James Bond, de allerlaatste Disney en/of documentairefestivals. Maar wat in dit rijtje van seizoenen wat mij betreft nog ontbreekt, is een Stone Season. Een apart filmseizoen opgedragen aan één van mijn favoriete actrices van het moment, Emma Stone. Slechts 26 lentes jong en al een zeer indrukwekkend CV.  Zombieland, Friends with Benefits, Easy A, The Help, The Amazing Spider Man, Gangster Squad en Crazy, Stupid, Love: een aantal voorbeelden van films waarin Emma steengoed (sorry, kon de verleiding niet weerstaan..) voor de dag komt. Van girl next door tot femme fatale en van komisch tot serieus, miss Stone is niet voor een gat te vangen. Naturel en geloofwaardig. Van ‘stonecold’ tot ‘hot stones‘.

Bij deze: het Stone Season begint op 21 augustus met de film Magic in the Moonlight van Woody Allen. Noteer deze datum alvast rood omrand in je agenda. Het wordt een seizoen om te zoenen!

Tags:

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap