Bezoek ook eens Ze.nl
 • Nieuws » Nieuwsberichten
X-Men: Days of Future Past best bezochte film Amerika

X-Men: Days of Future Past best bezochte film Amerika

X-Men: Days of Future Past ging afgelopen weekend in première, de superheldenfilm pakte gelijk de eerste plek in de Amerikaanse box office.

Days of Future Past bracht tijdens het openingsweekend ruim 91 miljoen dollar op. De film liet daarmee de concurrentie mijlenver achter zich en pakte daarmee met gemak de eerste plek in de box office. Met die enorme opbrengst presteert de film beter dan zijn voorganger First Class, die tijdens het openingsweekend 'slechts' 55 miljoen dollar opbracht. In de geschiedenis van de X-Men films beleefde Days of Future Past het op één na beste openingsweekend, de film moet alleen X-Men: The Last Stand. The Last Stand is tevens de succesvolste X-Men film, met een totale opbrengst van 459 miljoen dollar. De titel van succesvolste X-Men film kan echter overgenomen worden door Days of Future Past. De nieuwe X-Men film bracht binnen een week wereldwijd 282 miljoen dollar op, waardoor het mogelijk is dat de film de huidige recordhouder voorbijstreeft.Vergeleken met de opbrengst van X-Men: Days of Future Past lijkt Godzilla opeens een kleine hagedis. De monsterfilm bracht tijdens het tweede weekend een slordige 31 miljoen dollar op en eindigde daarmee op de tweede plek in de Amerikaanse box office. Wereldwijd heeft Godzilla inmiddels ruim 315 miljoen dollar opgehaald. De film kan daarmee nu al als een succes worden bestempeld, het budget bedroeg namelijk naar verluid 225 miljoen dollar.

Blended bracht dit weekend ongeveer 14 miljoen dollar op en pakte daarmee de derde plek in de box office. De nieuwe komedie van Adam Sandler lijkt daarmee geflopt te zijn, het budget bedroeg namelijk 78 miljoen dollar. Neighbors is de komedie die momenteel wel succesvol is. De film van Zac Efron en Seth Rogen pakte de vierde plek. Neighbors heeft in totaal al 181 miljoen dollar opgebracht, een opbrengst waar de film van Sandler alleen maar van kan dromen.

The Amazing Spider-Man 2 nam dit weekend de vijfde plek in de Amerikaanse box office. De zesde plek ging naar Million Dollar Arm. The Other Woman en animatiefilm Rio 2 eindigden op de zevende en achtste plek. Chef eiste de negende plek op. Heaven is for Real pakte de tiende plek en sluit daarmee de Amerikaanse box office top 10 van dit weekend af.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series