Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Top 10
Top 10 slechtste doch vermakelijke B-films op YouTube

Top 10 slechtste doch vermakelijke B-films op YouTube

MovieScene duikt voor deze top 10 in de krochten van YouTube voor een selectie superieure B-films.

Er was ooit een tijd dat YouTube-video's niet langer mochten zijn dan 10 minuten. Die tijd is gelukkig al lang voorbij en mede daardoor verschijnen er de laatste jaren ook een hoop speelfilms op YouTube. Zo zijn er gebruikers die full movies uploaden, maar ook YouTube zelf heeft inmiddels een groot aanbod aan films geplaatst. Hierbij moet je niet denken aan de meest recente blockbusters maar aan films die nog nooit een bioscoopscherm gezien hebben en alleen op tv of dvd zijn uitgebracht. 
 
En daarmee is YouTube een walhalla voor liefhebbers van kansloos slechte B-films die zo slecht zijn dat het vermakelijk is. Dus mocht je je ooit een keer vervelen en zin hebben om je te verwonderen over hoe slecht films kunnen zijn, hier 10 suggesties waarvan je achteraf niet durft toe te geven dat je ze gezien hebt en stiekem ook wel leuk vond.

10 - Gravestoned (2009)
We beginnen deze lijst met Gravestoned. Een stel cheerleaders en wat stoner guys mogen meedoen in een horrorfilm, een film die wordt opgenomen op een kerkhof. Dat belooft niet veel goeds en uiteraard gaat het ook fout. Het duurt namelijk niet lang voordat ze achterna worden gezeten door een soort van zombie.
Deze film is in meerdere opzichten heel erg slecht. Hij zit vol met rare en veel te lange scènes waarin dramatisch geacteerd wordt. Bovendien lijkt er, afgezien van wat nepbloed, geen budget geweest te zijn voor ook maar iets dat op special effects lijkt. De opbouw gaat tergend langzaam en de climax, nou ja de climax in de seksscène die uiteraard in een film als deze moet zitten, is beter dan de climax van de film zelf. Het beste wordt er in deze film nog geacteerd door 'Mackey', de hond. 


9 - Creature of Destruction (1967)
Een hypnotiseur heeft de gave om moorden te voorspellen. Met behulp van een zeemonster. Maar het zeemonster blijkt geen zeemonster te zijn. En de hypnotiseur blijkt de moorden niet alleen te voorspellen. Wat moet het toch leuk geweest zijn om als acteur in de jaren 50 en 60 in een horrorfilm gespeeld te hebben. Vooral als je de acteur bent die het monster mag spelen. Je trekt een gek pakje aan, zwaait een beetje met je armen en klaar. Dat is zo'n beetje de openingsscène van Creature of Destruction. Wat volgt is een zoektocht naar het hoe en wat van de verschillende moorden die er gepleegd worden. B-film? Absoluut. Om te lachen? Niet zozeer. Voor de verandering is dit eens een B-film die er een wat serieuzere toon op nahoudt. 


8 - Python (2000)
Een militair vliegtuig met een geheime lading stort neer vlakbij een Amerikaans dorp. De geheime lading blijkt een enorme mens etende slang te zijn en nu is heel het dorp in gevaar. Samen met een wetenschapper die veel over deze slang weet gaan de bewoners van het dorpje het gevecht aan met deze reuzenslang.
Een brullende slang, dat is nieuw. Dat is namelijk wat deze slang doet. Sowieso is het vocabulaire van deze slang best uitgebreid. De geluiden die hij uitstoot houden een beetje het midden tussen het normale sissen van een slang en het hijgen van een mens. 
Verder volgt deze B-monsterfilm het vaste stramien van een straight to dvd-film, de special effects zijn ronduit slecht, wat het geheel uiterst vermakelijk maakt. Het is niet zozeer de vraag wat er gaat gebeuren maar meer hoe het gaat gebeuren en hoe belabberd het in beeld wordt gebracht.


7 - Supercroc (2007)
Een groep militairen wordt erop uitgestuurd om 'iets groots' uit te schakelen voordat het de stad bereikt. Zonder enig benul te hebben van wat ze aan het opjagen zijn gaan de militairen op jacht maar wat ze uiteindelijk aantreffen hadden ze nooit voor mogelijk gehouden. Dit is een film die valt in dezelfde categorie als Sharknado. Slecht verhaal, slecht geacteerd en slechte special effects. Maar dan ook echt heel erg slecht. Wat er bij deze film uitspringt is de abominabele audiomontage. Microfoons die veel te ver van de acteurs geplaatst zijn, opzichtige audiocuts, het gaat maar door. Een film waar de makers zich voor zouden moeten schamen, maar die doordat hij zo slecht is ook weer vermakelijk is. Het is zo'n film waarbij je stiekem hard moet lachen wanneer de supercroc voor het eerst in beeld verschijnt in plaats van dat je verstijfd van angst zit te kijken.


6 - Gargantua (1998)
Bioloog Jack Ellway en zijn zoontje Brandon belanden op het eiland Malau om daar een reeks recente aardbevingen te onderzoeken. Maar al snel verschuift het onderzoek naar een serie opvallende verdrinkingen. Ellway ontdekt een enorme zeehagedis die verantwoordelijk lijkt te zijn voor de verdrinkingen. Ondertussen is Brandon vriendjes geworden met een baby zeehagedis die blijkbaar zonder problemen de oceaan uit kan wandelen en op land kan leven. Maar dat blijkt niet alleen voor de baby zeehagedis te gelden. 

Voor de monsters in deze film is gebruik gemaakt van zowel CGI als van poppen. Maar oh oh wat zijn die beesten houterig. Hun bek gaat open met een drietrapsmotor zo lijkt het, om over het algehele voorkomen van de baby zeehagedis nog maar te zwijgen. In deze Jurassic Park voor dummies zie je nog net niet iemand met een remote control in beeld zitten om de poppen te besturen. Wat niet onvermeld mag blijven is dat Gargantua de debuutfilm is van Emile Hirsch (Lone Survivor, Milk en Into the Wild). Hij speelt de rol van het zoontje Brandon. Gelukkig heeft hij op latere leeftijd betere films uitgekozen om een rol in te spelen.


5 - Zontar: The Thing from Venus (1966)
Een wetenschapper laat Zontar, afkomstig van Venus, naar de aarde reizen. Het idee erachter is dat Zontar kan helpen bij het oplossen van de problemen waarmee de mensheid te kampen heeft. Maar nee, Zontar heeft hele andere plannen. Die vindt het wel leuk om zelf een beetje belangrijk te zijn op de wereld en dus saboteert hij de energietoevoer voor heel de wereld en neemt hij vooraanstaande individuen in zijn macht via apparaatjes waarmee hij hun brein kan beïnvloeden. Als dat niet klinkt als een goed recept voor een B-film? Zontar: The Thing from Venus is hilarisch. Alsof je naar een toneelstukje van kinderen uit groep acht van de basisschool zit te kijken. De UFO is lachwekkend, zelfs voor een film uit 1966. En Zontar zelf, tsja, de acteur zal het wel warm gehad hebben in dat pak. Maar de klassieke filmstijl gecombineerd met de eveneens klassieke jaren '60 sci fi-geluiden en het oplepelen van de teksten door de acteurs maken deze film een vermakelijke zit.


4 - Jolly Roger: Massacre at Cutter's Cove (2005)
Een groep vrienden vindt een schatkist en kan het uiteraard niet laten om er even in te kijken. Wrong! Want nu hebben ze de duivelse piraat Jolly Roger losgelaten. En die heeft zin om wat hoofden af te hakken. Alex en Jessie weten aan Jolly Roger te ontsnappen maar voor hoe lang? Sowieso, hadden ze echt niks beters kunnen bedenken dan de naam Jolly Roger? Tuurlijk is dit het meest bekende piratensymbool maar de naam boezemt nou niet bepaald angst in. En hoe ziet Jolly Roger eruit? Hij ziet er meer uit als een tot leven gewekte mummy die door een schoorsteen gelazerd is dan als een piraat. Daarnaast beweegt zijn mond nauwelijks wanneer hij praat en lijkt zijn tekst achteraf toegevoegd te zijn. Alsof je naar een Duits nagesynchroniseerde film zit te kijken. Neemt niet weg dat ook voor Jolly Roger geldt: slecht verhaal en slecht geacteerd. Tot op het punt waar het vermakelijk wordt. Zoals het een goede B-film betaamt zit ook in Jolly Roger: Massacre at Cutter's Cove het (on)nodige vrouwelijk naakt en slechte special effects. Waarom niet de arm van een beveiliger afhakken en diezelfde beveiliger met zijn eigen arm in elkaar slaan? Prima B-vermaak.


3 - The Galaxy Invader (1985)
Dronken Hillbillies en een alien vormen een prima combinatie zo blijkt. En dat met van die typische foute jaren 80-muziek. Ja dan heb je een B-film klassieker. Naast het feit dat in deze film alle science fiction B-film clichés de revue passeren worden er ook heerlijk stereotiepe Hillbillies uit de kast getrokken. En voor de verandering zijn het eens de mensen die achter de alien aanzitten in plaats van de alien die de mensheid probeert over te nemen. Slechte dialogen, slechte special effects, foute muziek, een belachelijke alien en een film die zichzelf vooral niet serieus neemt, The Galaxy Invader is jaren 80 B-film ten top.


2 - Gigantis, the Fire Monster (1959)
Normaal gesproken vind je geen Godzilla-films op YouTube, maar op de een of andere manier heeft Gigantis, the  Fire Monster toch de servers van YouTube weten te bereiken. En ja, de meeste Godzilla-films zijn synoniem voor camp, dus past deze perfect in een lijst van slechte maar vermakelijke B-films.
Gigantis, the Fire Monster is de Amerikaans bewerkte versie van de tweede Godzilla-film van Toho: Godzilla Raids Again. Toch ook een beetje een klassieker want het is de eerste Godzilla-film waarin Godzilla het opneemt tegen een ander monster, in dit geval Anguirus. Vooral dat vechten ziet er enorm knullig uit, maar ondertussen helpen Godzilla en Anguirus wel heel Osaka aan gort. Wat verder bijdraagt aan het B-film gehalte is de Amerikaans nagesynchroniseerde audio en het feit dat de Amerikanen de oorsprong van Godzilla volledig verloochend hebben. Zo heet hij in deze film dus ineens Gigantis en is zijn kenmerkende brul aangepast. Overigens heeft Warner Brothers achteraf toegegeven dat ze daarmee een fout hebben gemaakt.


1 - Poultrygeist: Night of the Chicken Dead (2006)
Dit is misschien wel een van de meest bizarre comedy/horror-films die je ooit gaat zien. Het verhaal gaat over een jongen genaamd Arbie die gaat werken bij Chicken Bunker, een fastfood-keten met - je raadt het al - voornamelijk kip op het menu. Maar niet alles is pais en vree, er vinden namelijk regelmatig demonstraties plaats tegen het restaurant. Onder de demonstranten wordt gratis kip uitgedeeld maar er blijkt iets niet helemaal in orde te zijn met deze kip, met alle gevolgen van dien.

Niets wordt er geschuwd in deze film. Dat blijkt al uit de openingsscene waar Arbie seks heeft met zijn vriendin op een kerkhof wat weer vol interesse aanschouwd wordt door een masturberende man. Arbie en zijn vriendin vluchten weg en de man maakt van de gelegenheid gebruik om nog even aan het ondergoed van Arbie te ruiken en daarbij weer verder te masturberen. "Arbie, oh Arbie, I wanna fuck your fanny." Vervolgens verschijnt er uit de grond iets dat lijkt op een arm die via de anus van de masturberende man door zijn mond de onderbroek van Arbie uit zijn handen trekt en weer in de grond verdwijnt. De toon is gezet. Absoluut absurditeit ten top in deze film die overigens wel goed ontvangen werd. Dit voornamelijk vanwege het feit dat het ook een aanklacht is tegen de fastfood-industrie. De film is afkomstig van de productiemaatschappij Troma, gezaghebbers op het gebied van dit soort B-films. Als je hiervan houdt dan is hun YouTube-kanaal zeker een aanrader. Dit kanaal staat namelijk garant voor vele uren (over de) top B-film-entertainment.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...