Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Hercules - recensie

Hercules - recensie

De Griekse halfgod die als huurling veel veldslagen meemaakt, raakt dit keer in een zeer lastig parket verzeild. Mythologie verpakt in spierenballen spektakel dat ‘The Rock’ naadloos past. 
 
Na de succesvolle mytheverfilmingen als 300 (The Spartans) en Troy (met Brad Pitt in de titelrol) kreeg Hollywood de smaak te pakken. Met wisselend succes volgden nog meer films in dit genre. Wisselend door verhalen die niet altijd even interessant zijn, special effects die hun doel voorbij schieten, matig acteerwerk of tenenkrommende dialogen. Hercules past juist in het rijtje van zeer geslaagde verfilmingen.
Sterker nog, deze setting zit Dwayne Johnson alias The Rock als een makkelijk zittende oude jas. Er is ruimte voor zijn fysiek en een gepaste hoeveelheid acteerwerk en dialogen die bij The Rock passen.  Gecombineerd met mooie actiescènes, onverwachte plotwendingen en schitterende special effects. komt iedereen die een lekkere actiefilm wilt zien hier aan zijn of haar trekken.Klassieken
Enige voorkennis van de Griekse klassieken is niet vereist bij dit soort films, dus ook niet bij Hercules. Het gaat vooral om spektakel, waardoor er weinig  ruimte is voor diepgang. Sterker nog, dit scenario is zelfs grotendeels gebaseerd op de tweedelige strip Hercules: The Thracian Wars. Andere mythes passeren ook de revue in Hercules. Deze zorgen voor een duidelijke karakterschets van deze halfgod, zoon van oppergod Zeus en de mens Alkmene.

Grotesk
De film laat zien hoe huurling Hercules en zijn team door de koning van het barbaarse Thracië gevraagd worden om zijn leger gevechtsklaar te maken. Zij zullen hiervoor rijkelijk beloond worden, maar gaandeweg blijkt er toch veel meer aan de hand te zijn. Zonder teveel weg te geven, kun je natuurlijk rekenen op moord, list en verraad. Eeuwenoude thema’s, ook in de oudheid. De spectaculair uitziende film vertelt het levensverhaal van Hercules, tussen de actuele gebeurtenissen (lees: actie) in. Deze flashbacks worden op een goede, totaal niet-storende wijze door de film heen verwoven. De actiescènes zien er ongelooflijk mooi uit en Dwayne Johnson oogt fysiek zeer indrukwekkend zonder dat het grotesk wordt. Hij zet een geloofwaardige Hercules neer, die filmkrijgers als Conan naar de kroon steekt en zelfs voorbij streeft.Balans
Regisseur Brett Ratner pompt de film vol met adrenalineverhogende gevechtscènes, maar zorgt daarbij wel voor de juiste balans tussen actie en rustmomenten. Het is trouwens opvallend hoe vaak Britse acteurs worden ingehuurd voor Amerikaanse ‘historische spektakels’. Denk maar aan Peter O’Toole in Troy of Anthony Hopkins in Noah. In Hercules komen we de onverwoestbare John Hurt en Ian McShane tegen. Hun ingetogen manier van dramatiek, kennis van de klassieken, dictie en ‘tongue in the cheek’  passen goed in deze setting, dus menig regisseur heeft dan ook minstens een Brit in de cast zitten. Daarnaast past hierbij een Brits accent beter dan een Texaans accent, om maar iets te noemen.

Conclusie
Hercules is een lekkere actiefilm die liefhebbers van dit genre niet mogen missen. Het is een geslaagde mix van films als 300: The Spartans en Troy. Niet geschikt voor klassieke puristen, die waarschijnlijk mythologische onjuistheden zullen ontdekken, maar iedereen die de eerder genoemde films kon waarderen en een flinke dosis testosteron en adrenaline kan verdragen, moet Hercules zeker gaan zien.

Regisseur:

Brett Ratner

Cast:

Dwayne Johnson
Peter Mullan

Genre:

Actie

Releasedatum:

31 juli 2014

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(1 stem)
 • Speelduur:

  98 minuten
Bekijk complete film profiel

Gerelateerde berichten:

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk