Bezoek ook eens Ze.nl
 • Nieuws » Nieuwsberichten
Casting Nieuws!

Casting Nieuws!

Hieronder een kort overzicht van de meest recente castings en aangekondigde projecten: Theo James in Underworld, Elizabeth Olsen in Hank Williams biopic, Maze Runner sequel al aangekondigd, Matt Damon in Manchester by the Sea. Tot slot, komiek Louis C.K. in Dalton Trumbo biopic.

Theo James in Underworld
Theo James heeft getekend voor de hoofdrol in het vijfde deel van de
Underworld-serie. James (Divergent) was voor het eerst in de franchise te zien als Selena's bondgenoot David in Underworld: Awakening uit 2012, en zal nu met zijn rol in reprise gaan maar dan als de nieuwe hoofdrolspeler. Volgens The Hollywood Reporter, hopen de producenten er op om in het voorjaar van 2015 de productie te starten van de nog titelloze film. Kate Beckinsale keert niet terug als Selena, na het verschijnen in alle voorgaande films. In de vijfde film zal de reeds gevestigde wereld worden uitgebreid, in plaats van een complete reboot. James zal de hoofdrol spelen tegenover twee nieuwe vrouwelijke personages. Cory Goodman (Priest) is aan boord om het script te schrijven, terwijl Lakeshore Tom Rosenberg en Gary Lucchesi produceren.

Elizabeth Olsen in Hank Williams biopic
Elizabeth Olsen zal tegenover Tom Hiddleston te zien zijn in de aankomende Hank Williams biopic I Saw The Light. Regisseur/schrijver Marc Abrahams wil dat de film een kroniek wordt van Williams' korte loopbaan. De nadruk ligt op Williams als  beginnend artiest tot zijn internationale faam, en zijn vroege dood op de leeftijd van 29 jaar, na jaren van alcoholmisbruik. Olsen is gecast als Williams' echtgenote Audrey Mae, aldus Variety. Productie van de film - die is gebaseerd op het boek Hank Williams: The Biography - zal beginnen in Louisiana volgende maand. Olsen was onlangs te zien in de blockbuster Godzilla, en zal binnenkort te zien zijn als de Scarlet Witch in Marvel Avengers: Age of Ultron. Hiddleston had tevens een belangrijke rol binnen het Marvel Cinematic Universe, namelijk als de schurk Loki in The Avengers en de beide Thor films. I Saw The Light zal worden uitgebracht in 2015.

Maze Runner sequel al aangekondigd
The Maze Runner regisseur Wes Ball heeft bevestigd dat er een vervolg aan komt. The Maze Runner is een film adaptatie van de gelijknamige roman van James Dashner. Dylan O'Brien, Kaya Scodelario en Will Poulter zijn drie tieners die wakker worden in een doolhof zonder herinnering aan hun vorige levens. Het is opmerkelijk dat Ball het nieuws bevestigd aangezien The Maze Runner nog niet in de bioscopen te zien is. Ball stelt dat de sequel The Scorch Trials in de vroege stadia van productie is. Tegenover Buzzfeed zei Ball het volgende: "We've got stages, we've got crews coming in, Dylan will be back in a few weeks, we're building sets, and the script is being written. It's a bit of a race this time because we're cautiously optimistic, but we're feeling excited we're about to do something that's way more sophisticated, way more grown up, and really set up a saga here." Ball geeft tevens aan dat hij hoopt dat filmliefhebbers na het einde van de eerste film niet afhaken. Hierover zegt Ball: "It's a ballsy ending, man, we don't answer everything - but that's the book... Hopefully they'll want the next one because we pick up exactly where we left off; you could really watch the movies back to back and it would be one long story." The Maze Runner is vanaf 25 september in de bioscopen te zien.

Matt Damon in Manchester by the Sea
Matt Damon en schrijver/regisseur Kenneth Lonergan hebben plannen om zich te herenigen voor Manchester by the Sea. Het duo werkte eerder samen aan het drama Margaret. In Manchester by the Sea kruipt Damon in de rol van een loodgieter uit Boston die naar zijn geboortestad terugkeert na de dood van zijn broer. Bij zijn terugkeer naar huis, slingert Damon's karakter heen en weer tussen het nemen van verantwoordelijkheid voor de 16-jarige zoon van zijn overleden broer en zijn eigen problemen, aldus The Hollywood Reporter. Pre-productie ging van start op 8 september en de opnames zullen in de herfst plaatsvinden. Damon is ook verbonden aan The Martian en Interstellar.

Komiek Louis C.K. in Dalton Trumbo biopic
Louis C.K. heeft naar verluidt getekend voor een rol in de komende Dalton
Trumbo biopic. Louis C.K. (American Hustle ) voegt zich bij Helen Mirren, John Goodman en Bryan Cranston in de film over de Amerikaanse scenarist en romanschrijver, meldt Screen Daily. Titulaire karakter Trumbo werd in de jaren ‘50 gearresteerd voor het weigeren om te getuigen voor de House Committee on Un-American Activities tijdens The Red Scare (anticommunisme in de Verenigde Staten). Ondanks het feit dat hij terecht kwam op de zwarte lijst van Hollywood, zou Trumbo later twee Oscars winnen onder verschillende pseudoniemen. Louis C.K. neemt de rol op zich van collega-scenarist Arlen Hird, die ook op de zwarte lijst staat en een moeilijke tijd heeft. Jay Roach (Meet The Parents) is verantwoordelijk voor de regie, terwijl John McNamara (Lois&Clark: The New Adventures of Superman) het script heeft geschreven.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie