Bezoek ook eens Ze.nl
 • Nieuws » Nieuwsberichten
Casting Nieuws!

Casting Nieuws!

Hieronder een kort overzicht van de meest recente castings en aangekondigde projecten:  Ewan McGregor in Trainspotting sequel, Dracula Untold’s  Luke Evans in Free Fire, Jack O’Connell in Don Quichot, en Scorsese producer voor The Grateful Dead documentaire. Tot slot, Will Smith’s Hitch wordt tv-serie.

Ewan McGregor in Trainspotting sequel
Ewan McGregor heeft toegegeven dat er  een Trainspotting sequel komt. De film zal gebaseerd zijn op de gelijknamige roman van Irvine Welsh. McGregor speelde in het vervolg op de 1996 Danny Boyle adaptatie naast Jonny Lee Miller, Kevin McKidd, Kelly Macdonald, Robert Carlyle en Ewen Bremner. Tegenover het blad Details verklaarde McGregor: "It looks like it might happen. The idea is that we shoot it in 2016, which would be 20 years after the original came out. And I'd be up for it. I wouldn't have been 10 years ago, but I am now." McGregor gaf vorig jaar al aan dat hij interesse had om terug te keren naar zijn rol als heroïne drugsverslaafde Mark Renton en zei dat het waarschijnlijk een “extraordinary experience” zal worden. Danny Boyle heeft eveneens al zijn plannen bevestigd voor de sequel, die gebaseerd is op Welsh' roman Porno uit 2002. McGregor en Boyle werkten samen aan drie films maar hun vriendschap werd getest nadat McGregor was vervangen door Leonardo DiCaprio in Boyle’s 2000 drama The Beach. McGregor zei hierover: "It was an unfortunate situation, and it wasn't handled well. I was very upset. But time has gone by, and we put to bed the bad feelings and all of that s**t." Het volgende project voor McGregor is een rol in het criminele drama Son of A Gun.

Dracula Untold’s Luke Evans in Free Fire
Luke Evans is gecast in Ben Wheatley's nieuwste film Free Fire, meldt Variety. Evans (Dracula Untold )heeft een hoofdrol in de film over een wapendeal die misgaat. Free Fire speelt zich af in Boston in 1978 en begint met een bende die in wapens handelt. Het verhaal volgt Justine, een vrouw die de vergadering in een verlaten pakhuis tussen twee Ieren en de bende van wapenhandelaars onderbreekt. Als schoten worden afgevuurd in de overdracht, ontstaat er een bloedstollend spel: wie zal er overleven? Evans is gecast als een van de bendeleiders. De cast bestaat verder uit Arnie Hammer, Olivia Wilde, Michael Smiley en Cillian Murphy. Wheatley  nam de regie op zich voor de eerste twee afleveringen van de meest recente Doctor Who (serie 8), terwijl zijn adaptatie van JG Ballard’s High-Rise volgend jaar in de bioscopen te zien zal zijn.

Jack O’Connell in Don Quichot
Jack O'Connell heeft naar verluidt een rol in de Don Quichot adaptatie van Terry Gilliam. Acteur John Hurt onthult dat O’Connell (Starred Up) zich kan zich aansluiten bij de productie. Hurt vertelde aan de Daily Mail dat hij hoopt op een samenwerking met O’Connell die eveneens uit de stad Derbyshire komt, tijdens het Filmfestival van Londen. Hurt zal de titelrol in de aanpassing van de rudimentaire roman Cervantes op zich nemen. Het vertelt het verhaal van een kleine edelman wiens obsessie met ridderverhalen voortduurt tijdens zijn wakende leven. Ervan overtuigd dat hij een ridder is, begint hij aan een serie humoristische en tragische tochten. De productie wordt nog steeds achtervolgd door vertragingen, en  de opnames beginnen waarschijnlijk in 2015. De nieuwste versie is een moderne update van de literaire klassieker. O'Connell zal binnenkort te zien zijn in de Angelina Jolie geregisseerde oorlogsfilm Unbroken.

Scorsese producer voor The Grateful Dead documentaire
Martin Scorsese is de executive producer voor The Grateful Dead documentaire, meldt The Hollywood Reporter. Amir Bar-Lev (The Tillman Story) is verantwoordelijk voor de regie van de documentaire die de 50ste verjaardag van de psychedelische rockband viert. De nog titelloze documentaire zal ongezien materiaal bevatten, oude interviews en "candid moments unearthed from the Grateful Dead's vast vaults". Overlevende band leden Mickey Hart, Bill Kreutzmann, Phil Lesh en Bob Weir zijn al geïnterviewd voor de documentaire. Scorsese zei over de band, "The Grateful Dead were more than just a band. They were their own planet, populated by millions of devoted fans. I'm very happy that this picture is being made, and proud to be involved." The Grateful Dead viert hun vijftigste verjaardag in 2015.

Will Smith’s Hitch wordt tv-serie.
Will Smith’s film Hitch wordt een tv- serie. Volgens Entertainment Weekly, zal de serie bestaan uit een half uur, single-camera afleveringen in een in "a workplace comedy that explores dating and sexual politics". Will en zijn vrouw Jada Pinkett Smith dienen als executive producers van de serie, naast Deborah Kaplan en Harry Elfont, die het script zal schrijven, en Overbrook Entertainment James Lassiter en Caleeb Pinkett. Hitch werd uitgebracht in 2005 en vertelde het verhaal van Alex 'Hitch' Hitchens, een professionele dating adviseur die probeert om het meisje van zijn dromen Sara Melas (Eva Mendes) te krijgen. De film bracht wereldwijd meer dan $ 370.000.000 op aan de box office . Will zal binnenkort te zien zijn in Focus naast Margot Robbie en heeft eventueel een rol in de Suicide Squad.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie