Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Dumb and Dumber To - recensie

Dumb and Dumber To - recensie

Een oude vriend naar jaren weer terugzien kan vaak twee kanten opgaan: gezellig als vanouds of pijnlijk ongemakkelijk. Het terugzien van Harry Dunne en Lloyd Christmas is gelukkig allebei. 

Soms lijken de vele remakes en reboots van de laatste jaren even plaats te moeten maken voor late vervolgfilms met de terugkeer van de oorspronkelijke cast, zoals binnenkort bij de nieuwe Star Wars of de tv-serie Twin Peaks. En nu zijn ook Harry Dunne en Lloyd Christmas uit Dumb and Dumber terug. De eerste film kwam in de hoogtijdagen van de gebroeders Bobby en Peter Farrelly en acteur Jim Carrey en werd een grote hit. En terwijl Jeff Daniels in 2013 nog een Emmy won voor zijn rol in The Newsroom, staan Carrey en de broers Farrelly qua grote successen al wat jaren droog. Dus voor hen komt Dumb and Dumber To op een goed moment.Dezelfde formule
Dumb and Dumber To volgt praktisch dezelfde formule als de eerste film. In dit deel ontdekken Harry en Lloyd dat Harry twintig jaar geleden een dochter heeft verwekt bij Fraida Felcher (Kathleen Turner), de dame waar het duo in de eerste film nog ruzie over had. Deze ontdekking komt enigszins goed uit, want Harry heeft een nieuwe nier nodig. En dus begint het tweetal wederom met een chaotische roadtrip door Amerika, op zoek naar de eveneens niet al te intelligente Peggy. En ook ditmaal zijn er weer mensen van de partij die koste wat kost het nietsvermoedende duo willen uitschakelen.

Mutt Cutts busje
If it ain’t broke, don’t fix it. Onder dat motto lijken de broers Farrelly aan Dumb and Dumber To gewerkt te hebben. Mensen bij wie de afgrijselijke prequel Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd nog wel eens door het hoofd spookt, weten dat dat geen slecht nieuws hoeft te zijn. En dat is het ook niet. Het is alleen al amusant om Daniels en Carrey weer in hun oude rollen te zien, de kleding zit duidelijk nog als gegoten en gebaseerd op de chemie zou je niet zeggen dat er twintig jaren zijn gepasseerd.  Fans van het origineel worden sowieso op hun wenken bediend, want naast Carrey en Daniels zit de film vol met terugkerende personages, dialogen en grappen uit het origineel. Van het Mutt Cutts busje tot het zielige blinde jochie Billy, die dol is op vogels.Lomp
De grappen zijn echter niet allemaal simpele herhalingen, overal gaat men net een stukje verder. Vaak opvallend lomp en lekker puberaal, maar steevast in de stijl van het origineel. Het is ook aangenaam om te zien dat de makers niet teveel met de tijd willen meegaan. De film voelt vrij tijdloos aan en had qua script op veel vlakken net zo goed een jaar na het eerste deel gemaakt kunnen zijn. Een groot nieuw publiek zal de film waarschijnlijk niet trekken, maar het is moeilijk voor te stellen dat fans van de eerste film zich niet met Dumb and Dumber To gaan vermaken. Maar voordat het lijkt alsof de gebroeders Farrelly met dit vervolg een komisch meesterwerk hebben neergezet; Dumb and Dumber To heeft zeker z’n minpunten. Qua timing zit men er soms behoorlijk naast en de humor is af en toe te geforceerd. De - gelukkig relatief korte - scène met de nieuwe huisgenoot van Harry is wat flauw en komt uit het niets. De humor is nu eenmaal het leukst als het ontstaat door het lompe gedrag van de twee hoofdpersonages. Als kijker moet je dan alleen niet vies zijn van de nodige puberale poep- en plashumor, maar dat zullen de fans van de eerste film wel snappen. Want wat verwacht je anders van een film over twee volwassenen met  het niveau van een kind van 6?

Conclusie
Dumb and Dumber To is een bij vlagen verrassend leuk vervolg geworden. Tegenover elke matige grap staat een goedgetimede komische scène die op zijn minst een glimlach zal opleveren. Wat dat betreft is het fijn om Harry en Lloyd na twintig jaar weer eens te zien. Laten we hopen dat de kleding nog steeds past in 2034.

Regisseur:

Peter Farrelly

Cast:

Jim Carrey
Jeff Daniels

Genre:

Komedie

Releasedatum:

13 november 2014

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(1 stem)
 • Speelduur:

  110 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...