Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Columns
Column: Thuisbios(goed)koop

Column: Thuisbios(goed)koop

Ruud StiftRuud Stift houdt van taal in al haar verschijnings-vormen (boek, tv, film, muziek). Met als tweede passie voetbal (DHL veteranen 1) wil hij ook nog weleens tegen een paar schenen schoppen.
In deze column wil ik even een ‘dingetje’ bij mijn lezers aankaarten. Een dingetje dat steekt en waar anderen misschien ook onder lijden. Call me old fashioned, maar ik schaf nog regelmatig dvd’s aan. Dit tot afgrijzen van mijn vrouw, want ze belanden steevast in de kast. “Maar liefje, zeg ik dan verdedigend, deze was maar 1 euro bij de kringloop.” En weer is de stapel dvd’s die ik nog moet kijken uitgebreid met een volgend exemplaar.

Waar die almaar uitdijende stapel onder meer uit bestaat?  Ik noem er vijf, zomaar, zonder enige logische volgorde:
1. Safe Men (2007). Volgens de cover een ‘knotsgekke komedie’ met Sam Rockwell, Paul Giamatti en Mark Ruffalo in de hoofdrollen. ‘Een komisch pareltje, voor het eerst op dvd.’ Waarom ik deze kroonjuweel tot op heden links heb laten liggen? Er gaan altijd - onverklaarbaar - andere dingen voor, zoals kijken en genieten van alle seizoenen Borgen of Deadwood (“Swedgen, cocksucker!”).
2. Vallanzasca (2010). Het ware verhaal van de meest beruchte crimineel van Italië. ‘Een must voor de liefhebbers van Gomorra, Romanza Criminale en series als La Piovra.’ Ik ben één van die liefhebbers. Waarom verkies ik dan een bezoek aan een filmhuis, gratis dankzij mijn Cinevillepas?
3. Warrior (2011). Twee broers, Tom Hardy en Joel Edgerton, die vechten voor hun familie. Met Nick Nolte! “Maar laat eens kijken. Hij duurt maar liefst 134 minuten. Dat is een lange zit. Nee, dat trek ik niet vanavond. Ik ga voor een warm bad met een goed boek.”
4. Genova (2008). Colin Firth en Catherine Keener, geregisseerd door Michael Winterbottom (!). “Even lezen waar deze film over gaat. Mmm, lijkt me niet heel opwekkend. Weet je wat, laten we een film kijken via UPC on demand.”
5. Promises (2000). Een ‘voortreffelijke, zeer aangrijpende’ documentaire over kinderen uit Jeruzalem, kinderen met Palestijnse en Israëlische ouders. “Bah, nee. Daar heb ik vanavond even geen zin in. De kranten staan er vol mee. Hey gaaf, Horrible Bosses op tv. Weet je wel, die hebben we toen in Amsterdam gezien. Echt een grappige film, die wil ik nog wel een keer zien. Jij niet?”

Herkenbaar? Ja, toch? Ik zal binnenkort de knoop door moeten hakken. Gaat die indrukwekkende stapel dvd’s in dit leven nog door mij bekeken worden? Ik denk dat ik het antwoord al weet. En ik weet ook heel zeker dat mijn vrouw mij bij de beantwoording van deze vraag een stevig duwtje in de rug, zeg maar gerust een por, zal geven.Dus, wees niet verbaasd als je binnenkort een Marktplaats-advertentie van mijn hand ziet. Of misschien duik ik op bij jou in de buurt, met een kraampje, op een rommelmarkt in de sporthal. Te koop: dvd’s! Allerlei genres. Van tweede eigenaar, echter: NOOIT bekeken! 0,50 euro per stuk, tien voor 4 euro. Of wat de gek ervoor geeft. En natuurlijk, ook dan dient zich weer zo’n ‘gek’ aan die de dvd’s koopt. Voor weinig. Die heeft bij thuiskomst wat uit te leggen…

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap