Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Columns
Column: Cinematografische stedentrips

Column: Cinematografische stedentrips

JanDocumentaires en Arthouse, daar gaat Philip Fokker graag voor zitten. Nieuws uit Hollywood bereikt hem sporadisch, behalve als er een Marvel of DC logo op staat...
Van de laatste scene in Enemy kreeg ik de kriebels. De sfeer uit het creepy Enemy lijkt Jake Gyllenhaal stiekem te hebben meegenomen naar de filmset van Nightcrawler. Speelde hij in Enemy nog een verward hoofdpersonage, in Nightcrawler leent hij daarnaast ook nog eens sociopatische trekjes van zijn personage Donnie Darko. En dat alles zonder met zijn ogen te knipperen.

Eerder deze maand zag ik de betreurde James Gandolfini schitteren in The Drop. In deze film is, net als in Nightcrawler, de spanning ook om te snijden, afgewisseld met een flinke dosis wrange New Yorkse humor die wij allemaal zo goed kennen uit zes seizoenen The Sopranos. Naar Gandolfini als scheten latende en pasta bereidende potentiële lover van Julia Louis-Dreyfus in de romantische komedie Enough Said te gaan kijken, was voor mij een stapje te ver. Maar voor een duistere thriller met hem in een van de belangrijkste rollen trok ik met alle plezier mijn Cineville pas. Met een flinke scheut Sleepers (speelt zich af in de New Yorkse wijk Hells Kitchen) en een een snufje A Bronx Tale is The Drop een magnifieke inkijk in de schaduw kant van Brooklyn. En voor wie binnenkort naar the Big Apple afreist: doe een dagje of twee Manhattan en verblijf en vermaak je de rest van de tijd in deze gigantische 'burrough'. Was Brooklyn namelijk een stad dan zou het, na Los Angeles en Chicago, de derde stad van de VS zijn.En met dit antwoord op een potentiële topografische Triviant vraag zijn we aangekomen bij de wereldstad waar Nightcrawler zich afspeelt: Los Angeles. Op IMDb valt te lezen dat Gyllenhaal negen kilo afviel voor deze rol door onder andere te fietsen en te joggen naar de set. Dat de combinatie man en ambitie een levensgevaarlijke is zou een van de lessen kunnen zijn die we na het zien van deze film meenemen, ware het niet dat je die wijsheid ook kunt vergaren door gewoon dagelijks het wereldnieuws te volgen.

Terug naar the City of Angels. De komende maand zal ik aan de Amerikaanse westkunst neerstrijken voor een welverdiende vakantie en - dat kan niet anders als schrijver en dus voyeur van het leven – een flinke dosis antropologisch en sociologisch onderzoek. Daarvoor zit je in Los Angeles goed, weet ik uit ervaring. De complete waanzin die als een suiker of aspertaan laagje over zowat de gehele Amerikaanse samenleving is gegokten - en dan doel ik op de Verenigde Staten, want de grens over in Mexico en Canada doen mensen weer een stuk normaler – zwelt in Los Angeles aan als een mierzoete terreuraanval. Nightcrawler is daarom niet alleen een inkijkje in de totaal verziekte “journalistieke' wereld van commerciële tv zenders. Het is ook een feest der herkenning van zogenaamde 'landmarks' in de stad waar de film is geschoten. Net als de bovenstaande titels dat zijn voor de grootste stad aan de oostkust van de VS.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...