Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
The Interview - recensie

The Interview - recensie

De film die zorgde voor internationale terreurdreiging… maar is The Interview ook grappig?
 
Seth Rogen (Superbad, 50/50) en James Franco (127 Hours, Oz the Great and Powerful) zijn al jaren onafscheidelijk. Een real life bromance die verantwoordelijk is voor grappige, maar vooral hele flauwe situaties (denk aan de Bound 2 persiflage). Voeg daar Evan Goldberg aan toe en de mix is compleet. Maar wat voor film maak je na This is the End, een film waarin alle slechte ideeën van een groep stoners bij elkaar gekneed zijn tot een zeer matige komedie? Dan is het tijd om een film te maken met ballen. Censuur
Ballen, dat heeft The Interview zeker. Want in plaats van zichzelf of hun collega’s in de zeik te zetten, hebben de heren Goldberg en Rogen een iets groter doelwit voor ogen met hun film. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk. De film gaat namelijk over een verwoede poging om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un om te leggen. Al voordat er tijd was de film enigszins te promoten, werd Sony gehackt door de groep ‘Guardians of Peace’. Ondanks hun vriendelijke naam bleken de hackers connecties te hebben met Noord-Korea en werd The Interview groot nieuws. Verschillende bioscopen besloten hun vingers niet te branden aan de release van de film, en ook Sony trok de keutel in. De hele wereld was in rep en roer. Want was dit nu niet precies waar de film tegen bedoeld was? De dreiging die ervoor zorgde dat The Interview misschien wel nooit vertoond zou worden, werd overstemd door de vele stemmen van Hollywood en zelfs Obama had er wat over te zeggen. Het gevolg: The Interview werd via een aantal VODS kanalen uitgebracht en sloeg in als een bom. Zelfs mensen die normaliter misselijk worden bij het zien van James Franco, konden er niet onder uit. The Interview is tot nu toe de meest succesvolle digitale release die Sony op zijn naam heeft staan en verschijnt nu toch ook in de bioscoop.

Het interview
De film draait om het duo Dave Skylark (James Franco) en zijn trouwe producer Aaron Rapoport (Seth Rogen). Skylark presenteert het populaire Skylark Tonight, een show die zich vooral richt op roddeljournalistiek en B-sterren. Wanneer producer Rapoport zijn duizendste aflevering viert bij het programma, geeft hij aan dat hij op zoek is naar meer diepgang in zijn werk. Skylark stelt zijn beste vriend niet graag teleur, en als hij hoort dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un fan is van zijn show, besluit hij een interview te regelen. Tot ieders verbazing mogen de twee idioten afreizen naar Noord-Korea, onder voorwaarde dat het interview wordt geregeld door de propaganda-experts van Kim Jong-un.Missie
Nog voordat Dave en Aaron aan het avontuur kunnen beginnen, worden ze benaderd door de CIA, die een heel ander plan heeft voor het duo. Dave en Aaron krijgen de missie om de Noord-Koreaanse leider om te leggen, zonder dat er een connectie naar de Verenigde Staten te ontdekken is. Als het ze lukt, betekent dit het begin van een revolutie voor het onderdrukte land en worden de heren als helden onthaald. Na een vluchtige training bij de CIA vertrekken de presentator en producer naar het rijk van Kim Jong-un om hun taak te volbrengen. Maar eenmaal daar aangekomen blijkt niets of niemand wat het lijkt, met alle nodige gevolgen van dien.

Intelligentie
Wie houdt van over-de-top komedies in de lijn van The Hangover en Horrible Bosses, zit met The Interview wel goed. Want hoewel het in eerste instantie klinkt als een uit de hand gelopen grap van Rogen en Goldberg, getuigt het van veel meer intelligentie. De film geeft op een grappige manier kritiek op de invloed die de pers heeft op de mening van het volk. Ook de vriendschap tussen James Franco en Seth Rogen is duidelijk terug te zien in alles wat ze samen doen, waardoor ook hun karakters ontzettend goede chemie blijven vertonen. Dat ze door het vuur gaan voor elkaar staat buiten kijf, iets dat de makers verleidt om de grenzen van alle situaties op te zoeken.

Conclusie
Hoe ver is te ver? Hoe flauw is te flauw? The Interview balanceert netjes op de lijn tussen slapstick, politiek incorrecte grappen en een goede dosis bromance. Dit in tegenstelling tot This Is the End, het vorige geesteskind van Rogen en Goldberg,die te flauw was voor woorden. Als The Interview een indicator is van de stijgende lijn waarin het trio Goldberg-Rogen-Franco films maakt, moet de derde poging haast wel een voltreffer zijn.

Regisseurs:

Evan Goldberg
Seth Rogen

Cast:

James Franco
Seth Rogen

Genre:

Komedie

Releasedatum:

29 januari 2015

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  112 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

UITGELICHT

 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap