Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » TV-series
Better Call Saul - eerste indruk

Better Call Saul - eerste indruk

De advocaat die bewijst dat goede spin-offs geen mythe zijn.

Laten we eerlijk zijn, elke Breaking Bad verslaafde huilde een klein beetje van geluk toen bekend werd gemaakt dat 's werelds meest corrupte advocaat Saul Goodman (Bob Odenkirk) zijn eigen serie kreeg. Want eigenlijk is Breaking Bad een soort crystal meth, als de high weg is, wil je meer. En wat eindigde het op een absoluut hoogtepunt. Maar dan slaat de twijfel toe: is Better Call Saul gewoon een marketingstrategie? Hebben de makers spijt dat ze de Breaking Bad hype niet verder uitgemolken hebben? Waarom Saul Goodman? Voegt dit uberhaupt wel wat toe aan Breaking Bad? Het antwoord is volmondig ja.Spin-off
Better Call Saul is namelijk een oorspronkelijk verhaal, zoals Breaking Bad dat ook was. Wat drijft iemand ertoe om de dingen te doen die ze doen? Het mooie aan het feit dat het hier om een spin-off gaat, is dat de doorgewinterde Breaking Bad kijker al weet hoe het gaat eindigen met Saul Goodman. Maar ook als je deze serie instapt zonder voorkennis, weet hij zich prima staande te houden. De stijl en het verhaal dat door Breaking Bad makers Vince Gilligan en Peter Gould gekozen zijn, voelen vertrouwd, maar tegelijkertijd fris en interessant.

Jimmy vs Saul
Better Call Saul vertelt het verhaal van Saul Goodman voordat hij Saul Goodman werd. James (Jimmy) McGill heeft eigenlijk niet zoveel om het lijf. Niet als advocaat, maar ook niet als mens. Zijn leven bestaat uit een aaneenschakeling van kleurloze, treurige gebeurtenissen, zonder dat er genoeg drama is om met hem mee te leven. Maar wat Jimmy wel mee heeft, is dat hij erg ambitieus is. Vanuit zijn sneue kantoor achter een Aziatische schoonheidssalon probeert hij grote klussen binnen te slepen als advocaat. Erg succesvol is hij niet, waardoor hij vooral zijn dagen slijt met het vertegenwoordigen van pietluttige criminelen, tegen een zeer magere vergoeding. Elke dag is een herhaling van de vorige, het is McGill allemaal niet echt gegund. Als hij in een situatie komt waar hij een slaatje uit denkt te kunnen slaan, ziet hij de kans op een gouden toekomst en besluit hij er vol voor te gaan.Oude bekenden
Wie het lot van Jimmy al kent, zal ongetwijfeld al in de eerste paar afleveringen trekjes en eigenschappen ontdekken die voorspellen waar hij uiteindelijk heen gaat. Niet alleen het karakter van Saul Goodman, maar ook andere bekende gezichten komen voorbij en ook het camerawerk en de ongemakkelijke stiltes zetten fijntjes voort wat Breaking Bad begonnen is. Saul Goodman heeft gelukkig wel humor en dat is in de serie terug te zien. Het karakter was in Breaking Bad ook nooit erg zwaar op de hand en dat is te proeven aan de sfeer van Better Call Saul.

Conclusie
Hoe luchtig dit zal blijven is de vraag, maar vooralsnog laat de serie ons achter met een glimlach op de mond en een knagende nieuwsgierigheid. Als Better Call Saul de nieuwe standaard is voor spin offs, ligt de lat erg hoog....en dat is helemaal geen ramp.

Luister hier naar de speciale MovieInsiders podcast over de eerste twee afleveringen van Better Call Saul.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk