Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
The Wrecking Crew - dvd recensie

The Wrecking Crew - dvd recensie

Herinneringen ophalen aan rock-‘n-roll.

Met zijn overlijden in 1997 kwam boven water hoezeer gitarist Tommy Tedesco zijn stempel had gedrukt op de popmuziek van de jaren vijftig en zestig. Hij was een van de leden van The Wrecking Crew – een groep sessiemuzikanten die op vrijwel elke popplaat te horen was, van The Beach Boys naar The Monkees naar The Byrds. Zo had Tedesco’s zoon Denny genoeg redenen om dit grootschalige bedrog aan de buitenwereld te tonen.

Pet Sounds
Het was het toonbeeld van een nieuw tijdperk waarin één groep eigenhandig het geluid van de rock-‘n-roll bepaalden. Ze vervingen hun voorgangers, mastodonten die zich niet wilden affiliëren met deze barbaarse muziek. Het is een romantisch verhaal waarin muzikanten en masse verkasten naar Los Angeles waar legbatterijen (studio’s) werden opgetrokken. Het was daar waar Phil Spectre zijn Wall Of Sound perfectioneerde, en waar The Beach BoysThe Wrecking Crew  dus – hun langspeelplaat Pet Sounds opnamen.
Het was voor de bonzen aantrekkelijk om in een opnamestudio volledig albums in één dag op te nemen. Normaliter zou het een band enkele weken kosten, maar muzikanten als bassiste Carol Kaye en drummer Hal Blaine deden het in drie uur. Ze waren het talent áchter het talent, de sterren áchter de sterren. Zo zoekt Tedesco continu naar erkenning. Erkenning voor zijn vader en al die andere geniale muzikanten waarvan sommigen als Blaine zelfs belandden in The Rock And Roll Hall Of Fame – beter laat dan nooit. Spijtig genoeg kiest Tedesco – duidelijk geen doorgewinterdere cineast – hiervoor een ietwat stoffige vorm door vooral interviews te tonen.Crosby, Stills & Nash
Op een gegeven moment zitten Tedesco, Blaine, Kaye en drummer Earl Palmer samen aan tafel. Kaye vertelt over haar ervaringen als vrouw in een mannenwereld. Het wekt enige interesse op, maar als ze overgaan op een ander onderwerp, dan verliest Tedesco de focus. Het is vooral het ophalen van herinneringen: interessant voor de ingewijden maar minder voor de kijker. Dit komt tot een hoogtepunt wanneer wordt ingehaakt op de scheiding van een van de bandleden. De beste man verliest zijn jacht, woning en Rolls Royce. Maar in hoeverre is dat relevant? Het is slechts een goedkope opmaat naar de ondergang van The Wrecking Crew in de jaren zeventig. Grote rockgroepen als Crosby, Stills & Nash namen hun eigen werk op. Er was geen grote vraag meer naar sessiemuzikanten. Het – belazerde  - publiek verlangde naar authenticiteit, naar zelf gecomponeerde en gespeelde albums.  Het was een revolutie waarin de rol van de producent werd gemarginaliseerd zo lijkt het. En vandaag de dag? We lijken weer terug bij af. Alle muziek lijkt op elkaar. Behalve dan dat het niet sessiemuzikanten, maar dj’s zijn – de nieuwe slaven van het systeem.

Conclusie
The Wrecking Crew is een amateurvideo die vooral interessant is door het onderwerp en Tedesco’s toegang tot het netwerk en archief van zijn vader.

Regisseur:

Denny Tedesco

Genre:

Documentaire

Releasedatum:

19 juni 2015

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  95 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up