Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Nieuws » Nieuwsberichten
Casting Nieuws - week 42

Casting Nieuws - week 42

Zoals elk weekend verzamelen we weer het meest recente castingnieuws, aangekondigde projecten en ander filmnieuws. Deze keer: James McAvoy in The Coldest City, Eve Hewson is Maid Marian, Rachel Weisz vervangt Kate Winslet in The Favourite, TV sequel voor My Best Friend’s Wedding. En tot slot: Jennifer Lawrence wil samenwerken met Darren Aronofsky.

James McAvoy in The Coldest City
James McAvoy is gecast naast Charlize Theron in de Focus Features spionage thriller The Coldest City. McAvoy (X-Men) wordt verondersteld een belangrijke rol te spelen in de jaren '80 film, die de nasleep van de moord op een undercover MI6 spion verkent. David Leitch maakt zijn solo regiedebuut na het werken met zijn partner Chad Stahelski. 300 en Act of Valor's Kurt Johnstad heeft het scenario voor de film geschreven, De opnames gaan volgende maand in Berlijn en Boedapest van start. Het werd onlangs aangekondigd dat McAvoy Joaquin Phoenix vervangt in M. Night Shyamalan's aankomende (nog ongetitelde) Blumhouse thriller. McAvoy zal eerst te zien zijn naast Daniel Radcliffe in Victor Frankenstein, en hij gaat tevens in reprise met zijn rol als Professor Xavier in X-Men: Apocalypse.

Eve Hewson is Maid Marian
Eve Hewson (The Knick) treedt in de voetsporen van Olivia de Havilland, Mary Elizabeth Mastrantonio en Cate Blanchett, want ze is gecast als Lady Marian in Robin Hood: Origins. Volgens Deadline, had Hewson concurrentie van meer dan 100 actrices voordat ze de rol kreeg. Gugu Mbatha-Raw, Gaite Jansen en Lucy Fry waren eveneens in de race voor de hoofdrol. Peaky Blinders regisseur Otto Bathurst is verantwoordelijk voor de regie, met Joby Harold ( Knights of the Roundtable: King Arthur) die zorg draagt voor het script. Het verhaal, geïnspireerd door Christopher Nolan's The Dark Knight, ziet Robin terugkeren van zijn kruistochten en hij wil de corruptie in Nottingham bestrijden met zijn bende van Merry Men. Leonardo DiCaprio is een van de producenten van de film met zijn productiebedrijf Appian Way.

Rachel Weisz vervangt Kate Winslet in The Favourite
Rachel Weisz is in gesprek voor de hoofdrol in The Favourite naast Emma Stone en Olivia Colman. Indien zij het project op zich neemt dan is het een hereniging met de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos, nadat het paar eerder heeft samen gewerkt aan de science fiction komedie The Lobster. De film is een koninklijke drama dat zich richt op het rumoer achter de schermen van het 18e-eeuwse bewind van Queen Anne. Deadline meldt dat Weisz mogelijk de rol van Queen Anne's vertrouwelinge Sarah op zich neemt,  een rol die oorspronkelijk bedoeld was voor Kate Winslet. Colman (Broadchurch) speelt de laatste monarch van het Huis van Stuarts, terwijl Stone op gaat voor de rol van Abigail Masham, een ver familielid van Sarah. Deborah Davis en Tony McNamara hebben het script geschreven voor de film, die zich zal richten op de verschuivende machtsverhoudingen en hoe elk personage elkaar probeert te beïnvloeden.

TV sequel voor My Best Friend’s Wedding
ABC is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe komedie van een half uur dat het officiële vervolg wordt op de romantische komedie met Julia Roberts uit 1997. De originele script schrijver Ron Bass werkt mee aan de pilot. De tv-serie gaat verder waar de film ophield, en zal zich concentreren op Jullianne Potter als ze doorgaat met haar leven in New York samen met de beste vriend van George - gespeeld door Rupert Everett in de film. Het is nog niet bevestigd of dit betekent dat het zal plaatsvinden in de jaren '90 of dat ze de actie verschuiven naar de dag van vandaag, aldus The Hollywood Reporter. Het is nog onduidelijk of Roberts en Everett te zien zijn in de serie, maar wie weet? Er zijn meerdere tv-reboots dit seizoen, waaronder Training Day op CBS, Behind Enemy Lines op NBC en The Notebook op The CW. My Best Friend's Wedding was een commercieel succes in 1997, waarbij het bijna 300 miljoen dollar opbracht aan de wereldwijde box office.

Jennifer Lawrence wil samenwerken met Darren Aronofsky
Jennifer Lawrence is in onderhandeling voor een rol in de nog titelloze film van Darren Aronofsky. Lawrence (The Hunger Games) kijkt er naar uit om samen te werken met de Black Swan regisseur aan het project, meldt Variety.
Lawrence zag onlangs af van Boyhood filmmaker Richard Linklater’s drama The Rosie Project. Maar Lawrence zal naast Chris Pratt te zien zijn in het romantische ruimte drama Passengers, en ze maakt haar opwachting  in The Hunger Games: Mockingjay - Deel 2, X-Men: Apocalypse en Joy. Aronofsky heeft omder andere gewerkt aan Requiem for a Dream, The Fountain en The Wrestler.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...